|
|
|
Teraz jest czwartek, 21 stycznia 2021, 17:48
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
DVD it PE BARDZO PROSZĘ O POMOC ???????????
Autor |
Wiadomość |
matteo
Stary wyjadacz
|
 DVD it PE BARDZO PROSZĘ O POMOC ???????????
MAM PROBLEM Z ZAIMPORTOWANIEM MATERIAŁU DO PROGRAMU DVDit PE. Próbowalem importować AWI, Mpg 2 z programu Adobe pre. 6.5. Za każdym razem ukazuje sie napis" DVDit could not find a suitable decoder C/dokuments/ nazwa zapisanego pliku" "Please ensure that you have a vailid decoder installed" CZY KTOS MOŻE MI POMÓC BO SOBIE NIE PORADZE. ZA WSZELKIE WSKAZÓWKI Z GÓRY DZIĘKUJE.
|
czwartek, 15 kwietnia 2004, 00:15 |
|
 |
PROFART
Aktywny bywalec
Dołączył: środa, 23 kwietnia 2003, 11:08 Posty: 206 Lokalizacja: Małopolska
|
Trochę dziwne wydaje się że program nie może znaleźć odpowiedniego dekodera, skoro (tak wywnioskowałem) w systemie powinien być jeżeli masz tam Adobe Premiera, to by oznaczało, że również w tym samym systemie montujesz. DVDit powinien przyjmować mpeg2 i avi, Ale najlepiej i najwygodniej abyś wprowadzał tam gotowe mpeg ibp przygotowane wcześniej w AP oczywiście koniecznie w postaci całościowej jako "single large clip" a nie gdy masz w sequence no i też konwertowanie masz z głowy i szybciej otrzymujesz gotowe płytki. przekonwertuj w AP do wspomnianych ibp i spróbuj ponownie z nimi.
_________________ Pro- FART
Nie cofaj się przed wysiłkiem, każdy wysiłek przynosi owoc, łatwiej jest powiedzieć, co się myśli, niż wykonać co się mówi.
|
czwartek, 15 kwietnia 2004, 08:01 |
|
 |
matteo
Stary wyjadacz
|
Tak własnie robie. Exportuje z adoba z main concept gotowy format Dvd. Caly czas pokazuje sie taki sam napis. wiem że to troche dziwne ale cos jest nie tak. Czy móglbyś mi powiedzieć co oznacza ten skrót "ibp". Jeszcze dziwniejsza rzecz dzieje sie gdy chce wypalić płyte w pinacle Expreszyn program ten zacina sie przy 2 / 3 % procentach przeliczania Awi. Chociaż jeszcze tydzień temu bylo wszystko w pożądku.???? Proszę o pomoc. Matteo.
<CIERPLIWOŚĆ KIEDYŚ SIĘ KOŃCZY>
|
czwartek, 15 kwietnia 2004, 15:55 |
|
 |
matteo
Stary wyjadacz
|
To już paranoja. Zainstalowałem Pinacle Impresion. Po exporcie z Adoba 6.5 automatycznie otwiera sie program. Niestety przy próbie wypalenia plyty ukazuje się napis "THE DVD +RW NEADS TU BE FORMATED. WOULD YOU LIKE TO FORMAT IT NOW" naciskam tak i zaczyna sie formatowanie. Po 2 godzinach wynik żaden. Dodam jeszcze że posiadam 2 formatową nagrywarkę TEAC. płyty minusowe. CUDA NIEWIDY.
|
czwartek, 15 kwietnia 2004, 17:40 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|