|
|
|
Teraz jest czwartek, 21 stycznia 2021, 06:47
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Workshop i animowane tła
Pracuję na DVD Workshop SE 1.21, chciałbym zastosować animowane tła i napotykam na następujące trudności :
- długość tła ograniczona do 5 sekund ( pisze o 20 sekundach ale to mniejszy problem )
- włączony podkład muzyczny nie jest odtwarzany do końca utworu lecz w kółko jako 5-sekundowy fragment razem z animowanym tłem , co jest nie do przyjęcia( nie wiem jak to zmienić ).
Może ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami jak rozwiązać ten problem, i spytam szerzej jak zwiększyć możliwości tej wersji programu?
Niestety na stronach Ulead znalazłem tylko jeden patch do tej wersji, w dodatku nie wprowadzający istotnych zmian.
Pozdrawiam
|
niedziela, 23 maja 2004, 20:33 |
|
 |
Yaro
Bywalec
Dołączył: czwartek, 8 maja 2003, 23:03 Posty: 51 Lokalizacja: Warszawa
|
witam
też miałem ten problem. To kwestia ograniczenia długości trwania Motion Menu i Background menu. Dźwięk faktycznie nie jest odtwarzany w całości tylko tyle czasu ile trwa wykonane ruchome menu i z tym do dzisiaj nie moge sobie poradzić - chyba taki urok programu. Długość działania motion menu można zwiększyć robiąc upgrade do wersji Full 1,3. W tej chwili chyba niestety nie ma jej na stronie Uleada, ale wiem , że w Polsce jest już firma , która jest oficjalnym przedstawicielem Uleada (nazwy nie pamiętam) i na pewno udostępnią Ci upgrade do wersji Full 1,3. Trzeba jednak chyba za to coś dopłacić. jak to z upgrade'm 
|
piątek, 28 maja 2004, 11:27 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Witam ja tez mialem ten problem z dzwiekiem nie dalem sobie z nim rady ale rozwiazalem ten problem w bardzo prosty sposob zmienilem program do nadrywania dvd na ulead movie faktory 2 tam nie ma problemu z muzyka i odtwarza cala muzyke podczas ogladania menu.
|
piątek, 2 lipca 2004, 10:04 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|