Teraz jest piątek, 17 sierpnia 2018, 17:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Płyta DVD (dlaczego skacze i skrzeczy) 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Płyta DVD (dlaczego skacze i skrzeczy)
Mam taki problem. Nagrałem najpierw Komunie dziecka. Zrobiłem export z AP 6.5 za pomocą ProCoder 1.5 karta DV500. Zrobiłem menu w Ulead Workshop 2.0 i wszystko jest OK. Kilka dni temu wgrałem 8 róznych kawałków do AP. Podobnie zrobiłem export ProCoderem (ustaw.max bitrate 9000) . Film trwa 1.34 min - trwało to 9 godz. Zrobiłem menu w Workshopie i nagrałem na próbę na płycie DVD-RW. Fakt że mam kiepski odtwarzacz DVD (Manta za 299 zł - ale Komunia idzie OK). Po włożeniu płyty menu jest OK - 6 chapterków. Pierwszy film idzie OK . Drugi idzie przez 5 minut dobrze następnie zaczyna mi rwać obraz oraz strasznie przycina i skrzeczy dzwięk. Trzeci filmik jest OK. Następny i ostatni też są do kitu (zaznaczam że nie całe). Czego to może być wina. Nagrywarkę mam Plextora i nagrywałem na TDK-RW


wtorek, 1 czerwca 2004, 08:37
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Może Twój DVD nie nadąża z odczytem. Miałem ten sam efekt na płycie CD-RW i kompilacji MiniDVD z wysokim bitrate. To samo nagrane na DVD-RW chodziło jak trzeba. BTW jak udało Ci się zmieścić na płycie 1,5 godziny filmu w bitrate 9000 ? Przy tej długości filmu chyba 6000-6200 to maksymalny bitrate jaki można zastosować.


wtorek, 1 czerwca 2004, 09:57
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Sprawdzałem na innym odtwarzaczu. Fakt że ten drugi film(chapter) - u niego dzwięk był OK - u mnie skrzeczał , obraz od czasu do czasu się leciutko zacinał - u mnie rwał. Ale chapter 4 i u mnie i u niego jest do kitu.
On ma DVD Sony. Robiłem to w XP. Zainstalowałem Workshopa na win2000. Zrobiłem podobne menu i zauważyłem bardzo dużą poprawę w pliku iso. Fakt że jak właczam 2 chapter - to obraz stoi przez 2 sekundy jakby chciał wejść na obroty - ale po chwili idzie i jest OK. Jeszcze nie sprawdzałem na płycie DVD i stacjonarnym odtwarzaczu. Może to wina że mam system zawalony różnym softem. Spróbuję jeszcze zmiejszyć bitrate na 8000 lub 7000 - zobaczę co to da .


wtorek, 1 czerwca 2004, 11:01
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Może być za duży bit rate. Niektóre odtwarzacze mają problem gdy jest za dużo informacji powyżej 7000. Uzywasz VBR czy CBR. Przy CBR playery szybciej się zapychają


wtorek, 1 czerwca 2004, 12:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
moze sprzet nie czyta plytek wielokrotnego zapisu ...ja mam tak z soniakiem stacjonarnym ( te same objawy)
pozd grzes


wtorek, 1 czerwca 2004, 23:09
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
niektóre odtwarzacze mają problemy z dźwiękiem "niestandartowym" :> Może oszczędzałeś miejsce na dźwięku i ustawiłeś inną wartość bitrate'u niż 224 ;/


środa, 2 czerwca 2004, 13:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL