Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 02:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Jeśli ktoś zna Ulead DVD Movie Factory SE - co zrobiłem źle? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jeśli ktoś zna Ulead DVD Movie Factory SE - co zrobiłem źle?
Witam wszystkich i proszę o pomoc!!
Jestem początkujący. Zakupiłem kartę DVMax, do której firma HDP dorzuciła program Ulead DVD movie Factory SE. Próbowałem za jego pomocą zgrać płytkę DVD nagrywarką LG - ale bez skutku. Oto co robiłem: Wychwyciłem ok. 1h30min materiału z kamery DV Sony VX2000. W opcji :Source file" zaznaczyłem "DV" - przy tym zaznaczeniu nie miałem problemu z podglądem. Odznaczyłem opcję tworzenia menu, bo go nie potrzebuję. W ustawieniach nagrywania odznaczyłem opcję tworzenia obrazu płyty i innych plików na HDD i zaznaczyłem format docelowy jako DVD. Odznaczyłem też opcję Quick eject. Czekałem ok 2h30min aż dobiegnie końca "konwerting videos" i wywalił mi komunikat o nieoczekiwanym błędzie. Co zrobiłem źle? Będę wdzięczny za ew. wskazówki, ponieważ bardzo mi zależy na nagraniu tej płyty.
Pozdrawiam!


środa, 16 czerwca 2004, 09:38
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Jest to bardzo obszerny temat, prawdopodobnie coś z miejscem na dysku, radzę przed przeprowadzić defragmentację. Dokładnie sprawdzić ile miejsca na dyskach .UMF potrzebuje sporo miejsca, istotna jest też wielkość pliku wynikowego, dyski tylko w NTFS. Tyle mi się przypomniało.

_________________
xxx


środa, 16 czerwca 2004, 11:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
i jeszcze jedno na wszelki wypadek wybierz bitrate tak na 2godz nagrania.
W UMF-2 Variable 4000( jeżeli 1,5 godz to nawet 5000)
w UMF-3 Variable 2500 ( nawet też 4500)
Czy wiesz o co chodzi?

_________________
xxx


środa, 16 czerwca 2004, 11:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Co do HDD to jest on nowy i mam wolnego miejsca ok60 GB. Pytasz czy wiem o co chodzi z bitrate'em? Zrozumiałem, że przy określaniu finalnego rozmiaru pliku mam ustawić kompresję tak jak podałeś, czyli na dwie godziny. Jeżeli coś sknociłem to mnie popraw.
Dziękuję :D


środa, 16 czerwca 2004, 13:20
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Tak to miałem na myśli, czy masz tylko ten jeden dysk w kompie, bo być moze Ulead zapisuje też część przetwarzanego materiału na dysku "c" (tym gdzie jest wgrany sam program)

_________________
xxx


środa, 16 czerwca 2004, 20:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
mam 2 fizyczne hdd i wszystkie operacje są dokonywane na dysku do tego przeznaczonym... znajomy mówił mi, że może był błąd podczas wychwytu - na samym końcu klipu program nie zrobił znacznika końcówki. On też tak miał i poradził sobie z tym w ten sposób, że przyciął końcówkę klipu i było ok. Muszę tak spróbować.. Swoją drogą czy to jest normalne, że przed nagraniem płytki program konweruje klip 1,5h w 2,5h?
Pozdrawiam!!
Grzesiek


czwartek, 17 czerwca 2004, 10:31
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
zależy to od procesora, mieści sie w normie. Jeśli ten znacznik nie pomoże to sprawdź w preferencjach UMF czy jednak wszystko jest na tym dysku który ma wystarczająca ilość miejsca.


czwartek, 17 czerwca 2004, 10:41
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
ok. Dzięki !! :D


piątek, 18 czerwca 2004, 12:11
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL