|
Teraz jest czwartek, 21 stycznia 2021, 17:46
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Authoring DVD a kompatybilność ze stacjonarnymi odtwarzaczam
Autor |
Wiadomość |
pafeu
Stały bywalec
Dołączył: środa, 12 maja 2004, 20:41 Posty: 67 Lokalizacja: Łódź
|
 Authoring DVD a kompatybilność ze stacjonarnymi odtwarzaczam
Witam.
Otórz wypalam płytkę DVD z weselichem, programem Ulead DVD, na płytkach Intenso DVD-R, z prędkością x4. No i oczywiście u mnie na odtarzaczu chodzi (Panasonic). A u klienta nie! Czy jest jakiś programik, który zapewni mi 100% kompatybilność? Wcześniej wysłałem klientowi płytki i mu działały, a tu nagle druga partia podobno mu nie działa?
Jak to się powiada w takich sytuacjach: HEEEELP
|
środa, 30 czerwca 2004, 14:00 |
|
 |
Krisss
Aktywny bywalec
|
spróbuj nagrać na innej, bardziej firmowej płytce: Verbatim, TDK... i z prędkością x1.
|
środa, 30 czerwca 2004, 14:10 |
|
 |
pafeu
Stały bywalec
|
Celna uwaga wypróbuję, ale w tym momencie nasuwa się jeszcze jeden problem i nie wiem czy dotyczy w tym momencie płyt czy nagrywarki czy programu. Otóż mam do wyboru tylko die prędkości nagrywania x2 i x4, a kiedy nawet zaznaczę x2, to itak program zaczyna wypalać płytkę z prędkością x4. Nagrywarka LiteOn 851 S
|
środa, 30 czerwca 2004, 14:30 |
|
 |
Krisss
Aktywny bywalec
|
wg. mnie powinieneś podejrzewać, w kolejnosci od najbardziej winnego:
1. płytki
2. nagrywarka
3. program
Poczytaj na forum. Czesto pojawiał się juz problem niekompatybilnosci płyt na różnych odtwarzaczach. Nie bez winy też moze byc nagrywarka, na forum były pamietam wątki o problemie niekombatybilnosci płytek wypalonych tą nagrywarką w róznych odtwarzaczach.
Na poczatek spróbuj jednak nagrać na lepszej płytce.
Znaczenie też może mieć naklejanie naklejek na płyte-nie wiem czy naklejałeś...
|
środa, 30 czerwca 2004, 14:48 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
pafeu napisał(a): Celna uwaga wypróbuję, ale w tym momencie nasuwa się jeszcze jeden problem i nie wiem czy dotyczy w tym momencie płyt czy nagrywarki czy programu. Otóż mam do wyboru tylko die prędkości nagrywania x2 i x4, a kiedy nawet zaznaczę x2, to itak program zaczyna wypalać płytkę z prędkością x4. Nagrywarka LiteOn 851 S
Witam.
Na pierwaszym miejscu stawiaj płytki dalej ngrywarkę i na końcu programy.
Piszesz że masz liteona i bardzo dobrze, ściągnij sobie program BookType
do zmiany bistlingu płyty. Przed nagrywaniem uruchom program aby pracował sobie w tle i wypalaj płytkę obojętnie jakim softem. Nagrana płyta będzie widziana przez wszystkie oddtwarzacze stacjonarne i komputerowe (stare i nowe) jako DVD-ROM czyli jako standardowy tłocznik. Pamietaj że program działa tylko z płytami DVD+R i DVD+RW,
minusy nie są obsługiwane. Ja tak wypalam już pół roku i nie spotkałem się problemem odczytu.
Używaj w miarę dobrych marek płyty.
Pozdrawiam Pawełvideo
|
środa, 30 czerwca 2004, 23:26 |
|
 |
pafeu
Stały bywalec
|
Witam ściągnąłem programik, BookType 1,6. Kupiłem Orginalne płyty Verbatim DigitalMovie. I już szykuję się do wypalania ale mam przed tym jeszcze parę pytań.
1. Kriss proponował żebym wyapał x1. Bardzo bym chciał jendak każdy program począwszy od Nero, DVD Architekt, aż po Ulead jako najwolniejszą możliwość wypalania widzi x2,4. Sonic ma tylko ustawienie Auto.
2. Czy przed wypalaniem z użyciem BookType trzeba zainstalować firmeware GS0C, który wg. http://www.cdrinfo.pl/software/stronasp ... 3358110241
jest dodatkiem, który dopiero umożliwia użycie BookType.
Sciągnąłem to, ale nie chce się zainstalować (ten GS0C) wyskakuje informacja: Że nie znalazł nagrywarki, ale że znalazł następujące napędy:
1-0-0-0 i tu nazwa mojego combo LG
1-0-1-0 i tu nazwa Nagrywarki LiteOn 851S
Czy chodzi o to że są podłączone w złej kolejności?
Pytam o te rzeczy przed wypalenie bo każda płytka kosztowała mnie 8,50 i bedzie bolało jak się coś nie uda.
|
czwartek, 1 lipca 2004, 12:39 |
|
 |
pafeu
Stały bywalec
|
Dobra.
Dziękuję wszystkim. Uzyskałem juz odpowiedzi na nurtujące mnie pytania na forum CDRinfo.
|
czwartek, 1 lipca 2004, 13:46 |
|
 |
jeesoo
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17 Posty: 941 Lokalizacja: Gorlice / Londyn
|
Cytuj: Otórz wypalam płytkę DVD z weselichem, programem Ulead DVD, na płytkach Intenso DVD-R, z prędkością x4
Co to jest Ulead DVD ??? 
|
niedziela, 4 lipca 2004, 16:22 |
|
 |
olok
Stały bywalec
|
Ulead DVD Movie Faktory
|
niedziela, 11 lipca 2004, 18:35 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|