Teraz jest wtorek, 21 sierpnia 2018, 14:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Workshop 2 pamocy !!! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Workshop 2 pamocy !!!
Witam mam problem tego typum ustawiam sobie filmiki w Workshop 2 ze zmiennym bitrate próbowałem 7000 bitrate i 8200 bitrate( dodam ze filmiki sa przygotowane w AP 7 i AFX nie skompresowane ) po wypaleniu na DVD filmiki w niektorych momentach plywaja ( wyglada to tak jakby ktos szarpal kamera ) bardzo was prosze o jakas rade co z tym zrobic.


piątek, 2 lipca 2004, 09:31
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dzieki wszystkich za pomoc juz znalazlem rozwiazanie swojego problemu.


sobota, 3 lipca 2004, 15:00
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 31 stycznia 2004, 16:07
Posty: 110
Post 
a jak w workshop'ie zrobic ruchome menu od dowolnego miejsca, tz. nie od poczatku danego klipu tylko np. z srodka. Chodzi o to aby w motion menu nie było widocznych poczatkowych napisów.


sobota, 3 lipca 2004, 16:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
W Workshopie nie ma takiej mozliwosci ( przynajmniej ja o takiej nie slyszalem ) jesli chcesz uzyskac podobny efekt to zrob sobie projekt w AFX i wstaw gi do workshopa.


sobota, 3 lipca 2004, 17:06
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 31 stycznia 2004, 16:07
Posty: 110
Post 
a czy w workshopie sa polskie fonty? Probowalem pisac teksty z polskimi znakami i nie moglem. Jest jakis sposob na FontPL?


Ostatnio edytowano wtorek, 6 lipca 2004, 22:44 przez sebi, łącznie edytowano 1 raz

wtorek, 6 lipca 2004, 22:41
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 31 stycznia 2004, 16:07
Posty: 110
Post 
a czy w workshopie sa polskie fonty? Probowalem pisac teksty z polskimi znakami i nie moglem. Jest jakis sposob na FontPL?


Ostatnio edytowano wtorek, 6 lipca 2004, 22:47 przez sebi, łącznie edytowano 1 raz

wtorek, 6 lipca 2004, 22:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
nie ma polskich liter napisz tekst w notatniku wytnij i wklej do Workshopa


wtorek, 6 lipca 2004, 22:45
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 31 stycznia 2004, 16:07
Posty: 110
Post 
nie chce mi nic wkleic :-(


wtorek, 6 lipca 2004, 22:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
sorki pomylilem sie z AP albo sprobuj programi Workshop subtitle ale nie wiem jak dziala igdy go nie sprawdzalem


wtorek, 6 lipca 2004, 23:29
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 31 stycznia 2004, 16:07
Posty: 110
Post 
ase2000, miales racje z workshopem :-). Mozna wkleic tekst z notatnika i sa wtedy polskie znaki. Jesli nawet nie ma polskich znakow w danym foncie, sa one zamieniane automatycznie na inny font ( taki w ktorym polskie znaki sa ). Dzieki za podpowiedz.


wtorek, 6 lipca 2004, 23:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 31 stycznia 2004, 16:07
Posty: 110
Post 
jaka jest najnowsza wersja AFX ? i jak wstawic z niego project to Workshopa?


wtorek, 6 lipca 2004, 23:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Najnowsza wersja After Effects to 6.5 tu masz strone wystarczy sie na niej zarejestrowac i masz dostep do wersji trial
http://www.adobe.com/products/main.html
A problem wstawienia do workshop-a to bardziej zlorzona kwestia ( czy pracowales na programach firmy adobe np. Photoshop, AFX, AP ) jesli nie to trudno bedzie ci to wytlumaczyc na forum bo trzeba by bylo napisac z kilka ston tekstu zebys cokolwiek zrozumial ( programy firmy adobe cechuja sie tym, ze w porownaniu do konkurencji sa malo intuicyjne korzystamy z nich bo sadzimy, ze sa najlepsze ) pozniej wstawie jakies menu zrobione w AFX i wstawione do Workshop-a sprawdz nasza stronke po 19 powinno cos juz byc
http://www.ase2000.com
tylko sie nie przeraz stronki bo dopiero zaczelismy ja budowac z braku czasu troche to potrwa
Odnosnie polskich znakow w Workshop-ie to dobrze napisalem tylko wycinasz i wklejasz nie myszka a skrotem klawiszowym Ctrl+V i bedyie OK


środa, 7 lipca 2004, 09:38
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 31 stycznia 2004, 16:07
Posty: 110
Post 
photaoshopa liznąłem trosze, AP 6.0 znam bardzo dobrze ( tak mi sie wydaje przynajmniej ) pracuje na nim od 3 lat. Natomiast After Effects nie znam :-(. Chce go dopiero poznac. Dzieki za odpowiedz i na stronke bede zagladał.


środa, 7 lipca 2004, 09:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 11 sierpnia 2003, 23:29
Posty: 11
Post 
sebi napisał(a):
ase2000, miales racje z workshopem :-). Mozna wkleic tekst z notatnika i sa wtedy polskie znaki. Jesli nawet nie ma polskich znakow w danym foncie, sa one zamieniane automatycznie na inny font ( taki w ktorym polskie znaki sa ). Dzieki za podpowiedz.


Da się je wkleić z notatnika, program pokazuje polskie znaki jednak po zakończeniu edycji tekstu lirerki z ogonkami znikają i pozostają puste pola. Wiecie może dlaczego tak się dzieje :?:

_________________
Pozdrawiam,
JAROmix


środa, 25 sierpnia 2004, 11:47
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 31 stycznia 2004, 16:07
Posty: 110
Post 
nie wiem dlaczego tak jest u Ciebie, u mnie jak widac polskie znaki przy edycji, to widac tez je za wypalonej płycie


środa, 25 sierpnia 2004, 15:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL