Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 02:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 ac3 i uthoring 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post ac3 i uthoring
W jaki sposób można dołłaczyć dźwięk w formacie ac3 do oryginalnego filmu (jaki program) aby mozna było przełączać sie pomiędzy dźwiękiem oryginalnym i ac3?
Czy ściżkę ac3 można dołączyć do katalogu Audio_TS?

Prosiłbym o jakiś drogowskaz


poniedziałek, 5 lipca 2004, 10:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: ac3 i uthoring
darp napisał(a):
Czy ściżkę ac3 można dołączyć do katalogu Audio_TS?

Prosiłbym o jakiś drogowskaz


Odpowiedz brzmi: nie. Katalogi Video_TS i Audio_TS sa "koncowym produktem" authoringu.

Najbardziej komfortowym softem do produkcji DVD jest Apple'a DVD Studio Pro. Polecam :)

A tu drogowskaz -> http://www.apple.pl


poniedziałek, 5 lipca 2004, 13:17
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: ac3 i uthoring
darp napisał(a):
Czy ściżkę ac3 można dołączyć do katalogu Audio_TS?

Prosiłbym o jakiś drogowskaz


Odpowiedz brzmi: nie. Katalogi Video_TS i Audio_TS sa "koncowym produktem" authoringu.

Najbardziej komfortowym softem do produkcji DVD jest Apple'a DVD Studio Pro. Polecam :)

A tu drogowskaz :arrow: http://www.apple.pl


poniedziałek, 5 lipca 2004, 13:18
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 22 sierpnia 2003, 18:52
Posty: 25
Post Odpowiedź dla D. Pokusa
Najlepiej w Ulead DVD Workshop 2 czyli inaczej w programie do authoringu tam możesz bezposrednio wybrać kilka ścieżek dźwiękowych np PCM. DD.2,0 lub DD 5.1 nakszymalnie do 9 ścieżek audio w jednym filmie. Pozdrawiam i milej zabawy.


czwartek, 8 lipca 2004, 12:10
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 21 maja 2003, 12:34
Posty: 146
Post 
Nie zgodzę się z dźwiękiem DD 5.1. Owszem możesz go dołączyć, ale Workshop 2.0 i tak zmieni Ci go na 2.0.
Przynajmniej tak jest u mnie. Opcja DD jest tylko 2.0 i nie mogę uaktywnić innego dźwięku.

_________________
Pozdrawiam "szpec"


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 13:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Wszystko się zgadza. Workshop obsługuje tylko DD 2.0 i MPEG. Obsługi DD 5.1 niestety nie ma. I maksymalnie można wrzucić 8 ścieżek audio. Brak obsługi DD 5.1, to moim zdaniem najpoważniejszy brak w sofcie, który ma większość potrzebnych opcji, a tej akurat nie. Pozdrawiam.


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 19:24
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Wypróbuj Adobe Encore DVD.


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 20:43
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 21 stycznia 2003, 11:48
Posty: 76
Post 
Mila napisał(a):
Wszystko się zgadza. Workshop obsługuje tylko DD 2.0 i MPEG. Obsługi DD 5.1 niestety nie ma. I maksymalnie można wrzucić 8 ścieżek audio. Brak obsługi DD 5.1, to moim zdaniem najpoważniejszy brak w sofcie, który ma większość potrzebnych opcji, a tej akurat nie. Pozdrawiam.


Wiatm

Wlasnie ze mozna w Workshopie uzyc dzweiku 5.1 ....jesli go zrobisz w innym programie...to Workshop go przyjmnie jeko AC3 i nie bedzie go przerabial na 2.0....tylko zostawi jako 5.1.

pozdrawiam


wtorek, 3 sierpnia 2004, 14:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Skoro tak, to proszę o wskazówkę. Robiłem dźwięk AC3 5.1 w Soft Encode i niestety Workshop przerabia go na AC3 2.0. Jak to obejść?


wtorek, 3 sierpnia 2004, 21:21
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 21 stycznia 2003, 11:48
Posty: 76
Post 
Wiesz co....nie robilem nigdy jedne sciezki....ale 2...(robie to w Sonicu 5.1) ...jedna sciezka jest .wav i ja Workshop 2 przerabia na 2.0...a druga zostaje bez zmian na 5.1 .... jescze jedno....sciezki do przerabiania na 5.1 w Sonicu musza byc mono (przynajmnie to robie)...i bez problemu mam dzwiek 5.1

pozdrawiam


środa, 4 sierpnia 2004, 10:38
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 21 maja 2003, 12:34
Posty: 146
Post 
NIestety nie mogę się zgodzić z Arturoo75.
Workshop zamienia każdy dźwięk do kompilacji, którą wybierzesz. Nie ma możliwości stworzenia płyty DVD w tym programie ze ścieżką dźwiękową 5.1.
Nawet jeżeli jak mówisz wrzucasz przygotowaną ścieżkę 5.1 to program będzie konwertował go do wybranej przez użytkownika kompilacji ( Mpeg, DD 2.0 ...) opcja kompresji DD 5.1 jest na razie nieaktywna i to co piszesz, że jako druga ścieżka nie jest konwertowana jest nieporozumieniem. Przez parę dni próbowałem z kilkunastoma różnymi ustawieniami i za każdym - powtarzam - za każdym razem program ścieżkę AC3 5.1 konwetował do kompilacji jaką wybrałem.
Jeżeli możesz podaj w jaki sposób sprawdzasz w jakim formacie jest dźwięk. Ja mam na wyświetlaczu wzmacniacza informację o dźwięku np: MPEG, DOLBY DIGITAL 2.0, DOLBY DIGITAL 3/2.1, DTS itp. Tak więc mój wzmacniacz informuje mnie w jakim formacie jest dźwięk, a to co słychać w kolumnach to inny temat. W tej chwili chyba każdy wzmacniacz potrafi przesłać dźwięk tzw "pseudo" dolby do wszystkich głośników.

_________________
Pozdrawiam "szpec"


poniedziałek, 30 sierpnia 2004, 06:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Najlepiej użyć DVD Maestro, możesz nim stworzyć kompilację ze wszystkimi formatami audio, w tym AC3 5.1, DTS 5.1.

Jak chcesz dołożyć do oryginalnego filmu dźwięk, to byś musiał:
- wyciągnąć ścieżki audio z oryginału
- wyciągnąć ścieżkę wideo z oryginału
- dodać swoją ścieżkę audio
i na nowo złożyć wszystko do kupy w Maestro.

Albo złożyć tylko ścieżki audio i wideo w IfoEdit i podmienić voby.


środa, 8 września 2004, 00:47
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 21 stycznia 2003, 11:48
Posty: 76
Post 
Witam

"Szpec"...mozesz sie nie zgodzic..Twoje prawo...ale ja napisalem co dostaje od programu Workshop 2....AC3 robie w SonicFoundry_Soft-Encode....dozucam do Wrkshopa jako drugi dzwiek (zawsze zostawiam piewszy jako stereo...bo 5.1 nic nie daje bez glosnikow)....i moze najwazniejsze...jak dodales do klipu video 2 dzwiek wlasnie AC3...nie zaznaczaj "convert disc" do tej sciezki audio...bo wtedy zamieni Ci go wlasnie na taki dzwiek jaki wybierzesz w Workshopie (np. D 2.0)....jesli bedzie "odchaczone"...da Ci to dzwiek taki jaki zrobiles w AC3....czyli 5.1 ...... wiec naprawde mozna i efekt jest fajny.

pozdrawiam

ps. nigdy nie konczylem pedagogiki wiec moga byc bledy i "niepolska" pisownia !


środa, 8 września 2004, 13:40
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 21 maja 2003, 12:34
Posty: 146
Post 
Arturoo75 napisał(a):
najwazniejsze...jak dodales do klipu video 2 dzwiek wlasnie AC3...nie zaznaczaj "convert disc" do tej sciezki audio...bo wtedy zamieni Ci go wlasnie na taki dzwiek jaki wybierzesz w Workshopie (np. D 2.0)....jesli bedzie "odchaczone"...da Ci to dzwiek taki jaki zrobiles w AC3....czyli 5.1 ...... wiec naprawde mozna i efekt jest fajny.

pozdrawiam

ps. nigdy nie konczylem pedagogiki wiec moga byc bledy i "niepolska" pisownia !


"nie zaznaczaj "convert disc" do tej sciezki audio" jeżeli możesz to podaj, w którym miejscu jest ta opcja bo ja niestety nie mogę jej znależć.
Serdecznie pozdrawiam

_________________
Pozdrawiam "szpec"


sobota, 2 października 2004, 09:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Prościej montować film już w AC3 5+1 programem do montażu SonyVegas Video .


sobota, 2 października 2004, 10:26
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL