|
|
|
Teraz jest poniedziałek, 18 stycznia 2021, 10:05
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Jak nagrać odzielne pliki video i audio razem na DVD?
Autor |
Wiadomość |
prestigemedia
Bywalec
|
 Jak nagrać odzielne pliki video i audio razem na DVD?
Przeliczałem ProCorderem plik avi o długości ok.60 minut do mpg2 tak aby nagrać DVD.. ale on podzielił mi to na odzdzielne 2 pliki: odzdielnie obraz i video... czy to tak ma być? Jka tam to jak to połączyć oraz nagrać tak aby uruchamiało się to jednocześnie tzn. grał obraz z dzwiekiem..??
Proszę o wszelką pomoc bo jestem laikiem w tym temacie i dopiero zaczynam
Z góry dziekuję za pomoc!
_________________ DAMI (PrestigeMedia)
|
sobota, 10 lipca 2004, 10:16 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Re: Jak nagrać odzielne pliki video i audio razem na DVD?
prestigemedia napisał(a): Przeliczałem ProCorderem plik avi o długości ok.60 minut do mpg2 tak aby nagrać DVD.. ale on podzielił mi to na odzdzielne 2 pliki: odzdielnie obraz i video... czy to tak ma być? Jka tam to jak to połączyć oraz nagrać tak aby uruchamiało się to jednocześnie tzn. grał obraz z dzwiekiem..?? Proszę o wszelką pomoc bo jestem laikiem w tym temacie i dopiero zaczynam  Z góry dziekuję za pomoc!
To proste.
W Ulead DVD Workshop jak wstawisz plik wideo (na dole ekranu w zakładce Edit) to po odsłonięciu zakładki Audio (lewa, górna część okna po wcześniejszym kliknięciu na ten plik audio) możesz przyporządkować do niego dowolny plik audio lub nawet kilka plików audio (dla np.: kilku wersji językowych). Pozdrawiam... Robiw
|
niedziela, 11 lipca 2004, 15:17 |
|
 |
Montażysta Darek A.
Moderator
Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24 Posty: 3418 Lokalizacja: zachodniopomorskie
|
Jeszcze prostrzym rozwiązaniem jest kompresowanie Procoderem filmu do formatu m2p co jest odpowiedznikiem m2v, tyle że dźwięk jest tu wmultipleksowany w obraz (wpeciony lecz nie zawarty wewnątrz) taki jednoplikowy format jest widziany przez większość programów do authoringu czyli tworzących kompilację plyty DVD co nie zmusza cię wtedy do posiadania akurat Workshopa.
Pozdrawiam gorąco
|
niedziela, 11 lipca 2004, 16:31 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 kompresja
Ja pracuję na ProCoderExpress, wystarczy wybrać opcję "program streem", aby uzyskać połączone V+A
Pozdrawiam
|
czwartek, 15 lipca 2004, 20:45 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|