Encore 1.5 Bardzo dziwna sytuacja????!!!!!!!!
Autor |
Wiadomość |
Fidel.ck
Bywalec
Dołączył: sobota, 31 lipca 2004, 01:57 Posty: 27 Lokalizacja: Kielce
|
 Encore 1.5 Bardzo dziwna sytuacja????!!!!!!!!
Mam nagrywarke Pioneera 105 4x. Gdy nagrywam plyte w Nero to zajmuje jej to okolo 15 minut natomiast jesli chce stworzyc wlasne menu do filmu w programie Encore czas sie wydluza do 1 godziny.
Wie ktos moze co z tym zrobic???
Prosze o pomoc ludzi co siedza w temacie
Pozdrawiam
|
wtorek, 17 sierpnia 2004, 00:05 |
|
 |
Montażysta Darek A.
Moderator
Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24 Posty: 3418 Lokalizacja: zachodniopomorskie
|
Nie znam Encore, ale jestem niemal pewien, że utworzenie menu musi wyrenderować i skompresować gotowe klipy składowe tego menu. Czas zapisu krążków zależy tylko od ilości materiału i prędkości zapisu, nie ma znaczenia co znajduje się na nich i pewnie ten dodatkowy czas to własnie tworzenie bardziej złożonej kompilacji gotowego DVD.
Pozdrawiam gorąco.
|
wtorek, 17 sierpnia 2004, 01:02 |
|
 |
Fidel.ck
Bywalec
|
Napewno nie. Ta sama nagrywarka u mojego kolegi pali 15 minut w tym samym programie. Mowie o samym procesie wypalania. Wiem kiedy zaczyna palic bo sie zapala zielona dioda i od tego czasu wyskakuje 58 minut a u innych 15 na tym samym sprzecie(nagrywarce).
Czyzby ustawienia byly jakos pokopane???
Jest to wogole mozliwe zeby program spowolnil nagrywanie skoro wybieram predkosc zapisu 4x to powinien z taka szybkoscia wypalic!!!!
A tu lipa mozna isc na miasto na zakupy, przyjsc zrobic sobie obiad, zjesc, przyjsc do kompa, poczekac jeszcze 5 minut i moze sie wypali wkoncu 
|
wtorek, 17 sierpnia 2004, 02:39 |
|
 |
Lubelaczek
Nowy
|
A nie pomyslales ze moze twoje plytki nie dadza sie wypalic szybciej. Noname'sy albo jakies super tanie? Tylko sugestia...
|
wtorek, 17 sierpnia 2004, 05:03 |
|
 |
Montażysta Darek A.
Moderator
Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24 Posty: 3418 Lokalizacja: zachodniopomorskie
|
A.., skoro to dokładnie sam proces zapisu wydłuża się, to nie pozostaje nic innego jak klasał płytek, no chyba, że jakaś błędna instalacja samego Nero, który źle to rozpoznaje.
|
wtorek, 17 sierpnia 2004, 12:19 |
|
 |
Fidel.ck
Bywalec
|
Nie kupuje Verbatimki 4x. Jest promocja w Media Markt i sa sprzedawane za 3,4zl w dziesieciopakach  . Takze powinno byc ok. Ale to cos innego musi nawalac.
Ale dzieki za sugestie.
|
środa, 18 sierpnia 2004, 00:34 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Mam ten sam problem co autor i zapewniam wszystkich nie jest to wina płyt. A wypalam na Teac x4. Nieważne czy to TDK, Verbatim, Esperanza ..... Zawsze czas wypalania to blisko 1 godz. Dlaczego tak jest - pewnie znów adobe coś zawaliło jak zawsze coś musi niegrać żeby modz wypuścić update za jakieś 600zł  Czy to nie logiczne. pozdrawiam
|
niedziela, 21 listopada 2004, 12:51 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Mam ten sam problem co autor i zapewniam wszystkich nie jest to wina płyt. A wypalam na Teac x4. Nieważne czy to TDK, Verbatim, Esperanza ..... Zawsze czas wypalania to blisko 1 godz. Dlaczego tak jest - pewnie znów adobe coś zawaliło jak zawsze coś musi niegrać żeby modz wypuścić update za jakieś 600zł  Czy to nie logiczne. pozdrawiam
|
niedziela, 21 listopada 2004, 12:51 |
|
 |
maribu
Nowy
|
Mam dokładnie do samo!! Adobe Encore 1.0 nagrywał mi w 15 min. Natomiast Encore 1.5 okolo godziny. Sprawdzałem na dwóch nagrywarkach (Sony i Pionier) i na dwóch płykach Esperanza i Hit obie x4.
|
poniedziałek, 22 listopada 2004, 17:37 |
|
 |
-Damian-
Aktywny bywalec
|
Ja do nagrywania w Encore zraziłem sie już w wersji 1.0, problemy z nagraniem płyt rw, nieczytelne płyty przy nagraniu małej ilości danych (jakieś 2-3 min filmu). Obecnie zapisuje katalog video_ts i nagrywam go w Nero i żadnych problemów.
|
poniedziałek, 22 listopada 2004, 20:09 |
|
 |
henrico
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52 Posty: 552 Lokalizacja: Warszawa
|
mam Encora 1.0 i żadnych problemów, w pracy mamy Encora 1,5 i też żadnych problemów z tym że płytki minusa pali dłużej ze wzgędu na ich prędkość, poza tym defoltowo płytki minus Encore 1,5 traktuje 1x i trzeba przestawić prędkość do widocznej na płytce, ale minusówki lepiej wypalać wolniej ze względu na dokładność zapisu.Osobiście od ok 3 lat mam nagrywrkę soniaka plusa i jestem bardzo zadowolony.W porównaniu z minusami nie do pobicia. Wiem bo kumple klną na minusa, i być może "tu leży pies pogrzebany".
|
poniedziałek, 22 listopada 2004, 22:02 |
|
 |
maribu
Nowy
|
-Damian- napisał(a): Ja do nagrywania w Encore zraziłem sie już w wersji 1.0, problemy z nagraniem płyt rw, nieczytelne płyty przy nagraniu małej ilości danych (jakieś 2-3 min filmu). Obecnie zapisuje katalog video_ts i nagrywam go w Nero i żadnych problemów.
Ja też tak zrobiłem i rzeczywiście jest to o wiele szybszy sposób. Tylko, że po nagraniu przez Nero odtwarzacz DVD nie czyta płytek, natomiast nagrywarka Dvd na komputerze tak. Ma ktoś pomysł dlaczego tak się dzieje??
|
środa, 24 listopada 2004, 12:43 |
|
 |
krzysztofalcman
Stary wyjadacz
Dołączył: środa, 24 listopada 2004, 00:05 Posty: 130 Lokalizacja: Lębork
|
Myślę że jest na to prostszy sposób.
Z AE zrzucamy DVD Image na dysk (3-5 min)
W ten sposób można zrobić kilka projektów w krótkim czasie.
Potem DVDDecrypterem (program free) wypalamy płytki wykonując w tym czasie inne ważne czynności na kompie, bo nie bardzo obciąża procesor. Radzę spróbować. Bardzo duża oszczędność w czasie.
Pozdrawiam
_________________ człowiek uczy się całe życie i głupim umiera...
|
czwartek, 25 listopada 2004, 03:12 |
|
 |
maribu
Nowy
|
krzysztofalcman napisał(a): Myślę że jest na to prostszy sposób. Z AE zrzucamy DVD Image na dysk (3-5 min) W ten sposób można zrobić kilka projektów w krótkim czasie. Potem DVDDecrypterem (program free) wypalamy płytki wykonując w tym czasie inne ważne czynności na kompie, bo nie bardzo obciąża procesor. Radzę spróbować. Bardzo duża oszczędność w czasie.
Pozdrawiam
Dzięki. Rzeczywiście teraz odtwarzacz już czyta płytki. Pozdrawiam
|
piątek, 26 listopada 2004, 14:44 |
|
 |
|