Teraz jest wtorek, 21 sierpnia 2018, 20:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Encore 1.5 Bardzo dziwna sytuacja????!!!!!!!! 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 31 lipca 2004, 01:57
Posty: 27
Lokalizacja: Kielce
Post Encore 1.5 Bardzo dziwna sytuacja????!!!!!!!!
Mam nagrywarke Pioneera 105 4x. Gdy nagrywam plyte w Nero to zajmuje jej to okolo 15 minut natomiast jesli chce stworzyc wlasne menu do filmu w programie Encore czas sie wydluza do 1 godziny.
Wie ktos moze co z tym zrobic???
Prosze o pomoc ludzi co siedza w temacie :D
Pozdrawiam


wtorek, 17 sierpnia 2004, 00:05
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Nie znam Encore, ale jestem niemal pewien, że utworzenie menu musi wyrenderować i skompresować gotowe klipy składowe tego menu. Czas zapisu krążków zależy tylko od ilości materiału i prędkości zapisu, nie ma znaczenia co znajduje się na nich i pewnie ten dodatkowy czas to własnie tworzenie bardziej złożonej kompilacji gotowego DVD.
Pozdrawiam gorąco.


wtorek, 17 sierpnia 2004, 01:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 31 lipca 2004, 01:57
Posty: 27
Lokalizacja: Kielce
Post 
Napewno nie. Ta sama nagrywarka u mojego kolegi pali 15 minut w tym samym programie. Mowie o samym procesie wypalania. Wiem kiedy zaczyna palic bo sie zapala zielona dioda i od tego czasu wyskakuje 58 minut a u innych 15 na tym samym sprzecie(nagrywarce).
Czyzby ustawienia byly jakos pokopane???
Jest to wogole mozliwe zeby program spowolnil nagrywanie skoro wybieram predkosc zapisu 4x to powinien z taka szybkoscia wypalic!!!! :D
A tu lipa mozna isc na miasto na zakupy, przyjsc zrobic sobie obiad, zjesc, przyjsc do kompa, poczekac jeszcze 5 minut i moze sie wypali wkoncu :wink:


wtorek, 17 sierpnia 2004, 02:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 23 czerwca 2004, 17:59
Posty: 3
Post 
A nie pomyslales ze moze twoje plytki nie dadza sie wypalic szybciej. Noname'sy albo jakies super tanie? Tylko sugestia...


wtorek, 17 sierpnia 2004, 05:03
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
A.., skoro to dokładnie sam proces zapisu wydłuża się, to nie pozostaje nic innego jak klasał płytek, no chyba, że jakaś błędna instalacja samego Nero, który źle to rozpoznaje.


wtorek, 17 sierpnia 2004, 12:19
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 31 lipca 2004, 01:57
Posty: 27
Lokalizacja: Kielce
Post 
Nie kupuje Verbatimki 4x. Jest promocja w Media Markt i sa sprzedawane za 3,4zl w dziesieciopakach :) . Takze powinno byc ok. Ale to cos innego musi nawalac.
Ale dzieki za sugestie.


środa, 18 sierpnia 2004, 00:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mam ten sam problem co autor i zapewniam wszystkich nie jest to wina płyt. A wypalam na Teac x4. Nieważne czy to TDK, Verbatim, Esperanza ..... Zawsze czas wypalania to blisko 1 godz. Dlaczego tak jest - pewnie znów adobe coś zawaliło jak zawsze coś musi niegrać żeby modz wypuścić update za jakieś 600zł :) Czy to nie logiczne. pozdrawiam


niedziela, 21 listopada 2004, 12:51
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mam ten sam problem co autor i zapewniam wszystkich nie jest to wina płyt. A wypalam na Teac x4. Nieważne czy to TDK, Verbatim, Esperanza ..... Zawsze czas wypalania to blisko 1 godz. Dlaczego tak jest - pewnie znów adobe coś zawaliło jak zawsze coś musi niegrać żeby modz wypuścić update za jakieś 600zł :) Czy to nie logiczne. pozdrawiam


niedziela, 21 listopada 2004, 12:51
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 13 marca 2004, 15:17
Posty: 14
Post 
Mam dokładnie do samo!! Adobe Encore 1.0 nagrywał mi w 15 min. Natomiast Encore 1.5 okolo godziny. Sprawdzałem na dwóch nagrywarkach (Sony i Pionier) i na dwóch płykach Esperanza i Hit obie x4.


poniedziałek, 22 listopada 2004, 17:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Ja do nagrywania w Encore zraziłem sie już w wersji 1.0, problemy z nagraniem płyt rw, nieczytelne płyty przy nagraniu małej ilości danych (jakieś 2-3 min filmu). Obecnie zapisuje katalog video_ts i nagrywam go w Nero i żadnych problemów.


poniedziałek, 22 listopada 2004, 20:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post 
mam Encora 1.0 i żadnych problemów, w pracy mamy Encora 1,5 i też żadnych problemów z tym że płytki minusa pali dłużej ze wzgędu na ich prędkość, poza tym defoltowo płytki minus Encore 1,5 traktuje 1x i trzeba przestawić prędkość do widocznej na płytce, ale minusówki lepiej wypalać wolniej ze względu na dokładność zapisu.Osobiście od ok 3 lat mam nagrywrkę soniaka plusa i jestem bardzo zadowolony.W porównaniu z minusami nie do pobicia. Wiem bo kumple klną na minusa, i być może "tu leży pies pogrzebany".


poniedziałek, 22 listopada 2004, 22:02
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 13 marca 2004, 15:17
Posty: 14
Post 
-Damian- napisał(a):
Ja do nagrywania w Encore zraziłem sie już w wersji 1.0, problemy z nagraniem płyt rw, nieczytelne płyty przy nagraniu małej ilości danych (jakieś 2-3 min filmu). Obecnie zapisuje katalog video_ts i nagrywam go w Nero i żadnych problemów.


Ja też tak zrobiłem i rzeczywiście jest to o wiele szybszy sposób. Tylko, że po nagraniu przez Nero odtwarzacz DVD nie czyta płytek, natomiast nagrywarka Dvd na komputerze tak. Ma ktoś pomysł dlaczego tak się dzieje??


środa, 24 listopada 2004, 12:43
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 24 listopada 2004, 00:05
Posty: 130
Lokalizacja: Lębork
Post 
Myślę że jest na to prostszy sposób.
Z AE zrzucamy DVD Image na dysk (3-5 min)
W ten sposób można zrobić kilka projektów w krótkim czasie.
Potem DVDDecrypterem (program free) wypalamy płytki wykonując w tym czasie inne ważne czynności na kompie, bo nie bardzo obciąża procesor. Radzę spróbować. Bardzo duża oszczędność w czasie.

Pozdrawiam

_________________
człowiek uczy się całe życie i głupim umiera...


czwartek, 25 listopada 2004, 03:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 13 marca 2004, 15:17
Posty: 14
Post 
krzysztofalcman napisał(a):
Myślę że jest na to prostszy sposób.
Z AE zrzucamy DVD Image na dysk (3-5 min)
W ten sposób można zrobić kilka projektów w krótkim czasie.
Potem DVDDecrypterem (program free) wypalamy płytki wykonując w tym czasie inne ważne czynności na kompie, bo nie bardzo obciąża procesor. Radzę spróbować. Bardzo duża oszczędność w czasie.

Pozdrawiam


Dzięki. Rzeczywiście teraz odtwarzacz już czyta płytki. Pozdrawiam


piątek, 26 listopada 2004, 14:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL