Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 19:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 HELP! Obraz niekiedy trzęsie na stacjonarnym... 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 7 maja 2003, 18:38
Posty: 10
Post HELP! Obraz niekiedy trzęsie na stacjonarnym...
Montuję swoje wesele ze źródeł DV. Bawiłem się tym kilka miesięcy i wyszedł bardzo fajny projekt w Adobe Premiere PRO. Zrobiłem export do mpeg2 na DVD i po nagraniu na płytki wszytko wydaje się być OK. Na komputerze obraz rewelacja, wszytko gra, zwolnienia płynne, stop klatki czyściutkie, podobnie jest przy odtwarzaniu na TV-OUT z kompa. Niestety po włożeniu płyty DVD do stacjonarnego odtwarzacza pojawia się problem. Z 3 części na pierwszej płycie, 2 "trzęsą" niemiłosiernie. Wygląda to tak, jakby jedna klatka nachodziła na następne i powstaje coś ala trzęsienie czy też "smużenie". Domyślam się, że chodzi o Field order bo tyle się o tym trąbi ale zastanawia mnie dlaczego tylko w niektórych fragmentach tak jest... I w którym momencie mogłem popełnić ten błąd. Pomóżcie proszę, bo nie wiem gdzie szukać przyczyny.

Pozdrawiam


sobota, 28 sierpnia 2004, 14:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
spr.
co wyjdzie zrób
kopie dvd(lub jak na kopie masz zapisaną komplacje) ale na innym nośniku np.zamist - + zamist platiunim tdk itd
i w najwolniejszej możliwej prędkości zapisu


sobota, 28 sierpnia 2004, 14:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 7 maja 2003, 18:38
Posty: 10
Post 
Ok dzięki - spróbuję z inną płytą. Rozumiem, że te objawy nie wskazują na błąd przy kompilacji? Co do nagrywania to próbowałem na ESPERANZA (+) w prędkościach x4, x2 i nawet x1 - ciągle to samo...


sobota, 28 sierpnia 2004, 15:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
Kornel napisał(a):
Ok dzięki - spróbuję z inną płytą. Rozumiem, że te objawy nie wskazują na błąd przy kompilacji? Co do nagrywania to próbowałem na ESPERANZA (+) w prędkościach x4, x2 i nawet x1 - ciągle to samo...

raczej nie
, bo jak dajesz. z kompterowego odtw. wsio jest ok i na kopie i w tv
---> wygląda problem nośnik a stacjonarny odtw.

ps. a tych ESPERANZA to słyszałem tylko nie najlepiej oprócz jednego, ze maja fajną cene


sobota, 28 sierpnia 2004, 15:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL