|
|
|
Teraz jest wtorek, 19 stycznia 2021, 23:02
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Prosze o pomoc w nagraniu płyty DVD
Autor |
Wiadomość |
Tal
Nowy
|
 Prosze o pomoc w nagraniu płyty DVD
Witam na forum. Prosze o pomoc w nagraniu płyty DVD z materiału filmowego ściągniętego z kamery. Po kolei: do zgrywania i obróbki filmów używam Ulead Media Studio Pro 7. Od niedawna stałem sie posiadaczem nagrywarki więc zachciało mi się filmu na płytce. W programie Nero 6.3 stworzyłem taką płytkę. Jest menu i wszystko działa ale....jakość tego na telewizorze z odtwarzacza stacjonarnego kiepska. Spróbowałem w Ulead DVD Movie Factory (czy jak mu tam) i.......kiedy obraz jest statyczny jest w miare nieźle, nie czepiałbym się specjalnie ale przy każdym ruchu pojawiają się potężne "grzebienie" na krawędziach i to zarówno na tv jak i na kompie. W czym problem? Z góry dziękuje za pomoc.
|
czwartek, 9 września 2004, 14:11 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 nagranie dvd
Musisz pogrzebać w ustawieniach bitrate. ustawić je w zależniści od tego jakiej jakści chcesz mieć film i ile go zmieścic na płytce.
|
czwartek, 9 września 2004, 14:46 |
|
 |
Tal
Nowy
|
Bitrate chce jak największy, żeby jakość była jak najlepsza. Nie będę się szczypać z miejscem na płycie. Przeleciałem przez te programy. Tam nie ma gdzie ustawić tego bitrate'u.
|
czwartek, 9 września 2004, 15:15 |
|
 |
jam3
Aktywny bywalec
|
Ostatnio edytowano czwartek, 30 września 2004, 14:07 przez jam3, łącznie edytowano 1 raz
|
czwartek, 9 września 2004, 16:11 |
|
 |
Tommy
Aktywny bywalec
|
jesli uzywasz ulead msp 7, zrob plik mpeg2 z timeline wprost z programu- tam mozesz dokladnie ustawic bitrate, zreszta masz predefiniowane ustawienia dla dvd pal,
mozesz zmienic bitrate na 8000, reszta musi byc tak jak program to ustawia (rozdzielczosc, dzwiek, polpola),
pozniej wrzucasz tego mpg'a do programu do authoringu i powinno byc ok
przy takich ustawieniach "grzebienie" nie powinny byc widoczne na tv
|
czwartek, 9 września 2004, 18:50 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|