Teraz jest wtorek, 14 sierpnia 2018, 20:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Prosze o pomoc w nagraniu płyty DVD 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 9 września 2004, 13:43
Posty: 2
Post Prosze o pomoc w nagraniu płyty DVD
Witam na forum. Prosze o pomoc w nagraniu płyty DVD z materiału filmowego ściągniętego z kamery. Po kolei: do zgrywania i obróbki filmów używam Ulead Media Studio Pro 7. Od niedawna stałem sie posiadaczem nagrywarki więc zachciało mi się filmu na płytce. W programie Nero 6.3 stworzyłem taką płytkę. Jest menu i wszystko działa ale....jakość tego na telewizorze z odtwarzacza stacjonarnego kiepska. Spróbowałem w Ulead DVD Movie Factory (czy jak mu tam) i.......kiedy obraz jest statyczny jest w miare nieźle, nie czepiałbym się specjalnie ale przy każdym ruchu pojawiają się potężne "grzebienie" na krawędziach i to zarówno na tv jak i na kompie. W czym problem? Z góry dziękuje za pomoc.


czwartek, 9 września 2004, 14:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post nagranie dvd
Musisz pogrzebać w ustawieniach bitrate. ustawić je w zależniści od tego jakiej jakści chcesz mieć film i ile go zmieścic na płytce.


czwartek, 9 września 2004, 14:46
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 9 września 2004, 13:43
Posty: 2
Post 
Bitrate chce jak największy, żeby jakość była jak najlepsza. Nie będę się szczypać z miejscem na płycie. Przeleciałem przez te programy. Tam nie ma gdzie ustawić tego bitrate'u.


czwartek, 9 września 2004, 15:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 


Ostatnio edytowano czwartek, 30 września 2004, 14:07 przez jam3, łącznie edytowano 1 raz

czwartek, 9 września 2004, 16:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
jesli uzywasz ulead msp 7, zrob plik mpeg2 z timeline wprost z programu- tam mozesz dokladnie ustawic bitrate, zreszta masz predefiniowane ustawienia dla dvd pal,
mozesz zmienic bitrate na 8000, reszta musi byc tak jak program to ustawia (rozdzielczosc, dzwiek, polpola),

pozniej wrzucasz tego mpg'a do programu do authoringu i powinno byc ok

przy takich ustawieniach "grzebienie" nie powinny byc widoczne na tv


czwartek, 9 września 2004, 18:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL