Teraz jest wtorek, 21 sierpnia 2018, 20:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Backup DVD z kompresja dzwieku - jak to zrobic? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 28 czerwca 2003, 08:37
Posty: 102
Lokalizacja: Rzeszów
Post Backup DVD z kompresja dzwieku - jak to zrobic?
Mam plyte DVD z 2 sciezkami audio jedna PCM 2 kanaly druga AC3 6 kanalow plyta zajmuje kolo 5.5gb, chce zrobic sobie kopie na DVD-R.
Jakim programem moge to zrobic tak zeby obraz i dzwiek AC3 zostawic bezponownej rekompresji a dzwiek PCM skompresowac? Skompresowanie dzwieku PCM wystarczy zeby cala plyta wraz z menu zmiesciala sie na DVD-R. Niestety nieznalazlem programu ktory by takie cos potrafil zrobic, wszystkie zajmuja sie obrazem i pogarszaja bardzo jego jakosc:(

Pozdrawiam Piotr


niedziela, 12 września 2004, 08:14
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 21 maja 2003, 12:34
Posty: 146
Post 
"Wyrzuć" ścieżkę PCM zostanie Ci DD 5.1 i prawdopodobnie zmieścisz to już na płycie

_________________
Pozdrawiam "szpec"


poniedziałek, 13 września 2004, 07:45
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 28 czerwca 2003, 08:37
Posty: 102
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
Z tym ze ja nie chce wyrzucac dzwieku i zostawiac tylko 1 sciezki, chce miec dalej 2 sciezki dzwiekowe.


poniedziałek, 13 września 2004, 08:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
......"a dzwiek PCM skompresowac? " - dźwięk PCM to jest dźwięk bez kompresji więc nie możesz go skompresować do PCM, bo po kompresji już nim nie będzie.
A tak nawiasem mówiąc - po co Ci dźwięk PCM ( 2 kanały) skoro masz ścieżkę dodatkową 5.1?


wtorek, 12 października 2004, 09:50
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 21 maja 2003, 12:34
Posty: 146
Post 
Masz rację "gościu"

_________________
Pozdrawiam "szpec"


wtorek, 12 października 2004, 10:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 28 czerwca 2003, 08:37
Posty: 102
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
Ja nie chce kompresowac PCM do PCM tylko do np. mp2. A potrzebuje miec obie wersje dlatego ze one sie roznia, to nie sa identyczne wersje dzwiekowe.


niedziela, 31 października 2004, 17:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL