|
|
|
Teraz jest czwartek, 21 stycznia 2021, 08:10
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 DivX na DVD?
Witam
Chciałbym stworzyć płytę DVD z menu (wybór scen, muzyka, własne tło)
z filmami w formacie DivX, Xvid w jak najlepszej jakośći.
Czy jest to możliwe czy tylko z MPEG2?
Materiał w formacie DV zmontowany w Ediusie 2.5 zapisuję na twardym,
otwieram VirtualDub, wybieram kodek Xvid lub DivX i usuwam przeplot. MovieFactory3 nie przyjmuje takich plików!
Tylko w TMPGEnc udało mi się storzyć MPEG2 lepszej jakości od DivX (dodatkowo usuwając szum), jednak 5min materiał kompresuje 5 godzin.
Czy warto?
Jakich używacie programów by uzyskać DVD z własnymi filmami nie tracąc jakości?
|
niedziela, 10 października 2004, 02:22 |
|
 |
STOp-VIDEO
Aktywny bywalec
Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01 Posty: 253 Lokalizacja: Głogów
|
narazie nie ma mozliwosci zapisania divx na dvd aby ogladac na stacjonarnym dvd , tzn jest to mozliwe przy odwarzaczach czytajacych ten format jednak nie podzielisz ani nie zzrobisz do tego menu , jesli chodzi o compresje mpeg2 na dvd polecam canopus procoder w wersji 2.0 kompresuje mi material 2 h w 2h w najlepszej jakosci !
_________________ =---TranceKostek---=
|
niedziela, 10 października 2004, 10:54 |
|
 |
Max
Nowy
|
 Divx na dvd - jasne że idzie
Robie to w neroVision Expres - zajmuje mi to 2 h. Zamias odrazu na dysk robie obraz (*.nrg) i wypalam, ale!!!! gdy wypalełem odrazu z obrazu to meni się otwiera a film rusza ale od 38 Min (i ładuje się to 10 min>). Poradziłem sobie z tym problemem w ten sposób: nagrywam płytę DVD bezpośrednio z obrazu metodą chwyć i upuść, i w tedy jest wszystko ok. Pracowałem nad tym 60 godzin ale się udało. Pozdrawiam. A mam pytanie jak łaczyć naoisy bezpośredni z filmem DVD.
_________________ Nie taki świat mały jak nam się wydaje.
|
niedziela, 10 października 2004, 12:33 |
|
 |
pajew
Stały bywalec
|
Wklejenie napisów na stałe - na mojej stronce [url]pajew.of.pl[/url] .
Dotyczy tylko części z opiosem VirtualDuba i ewentualnego resize.
|
poniedziałek, 11 października 2004, 17:19 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|