Teraz jest piątek, 18 października 2019, 18:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Nie widzę emblematów 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2004, 00:49
Posty: 66
Lokalizacja: Warszawa, choć Ostrołęka
Post Nie widzę emblematów
Czemu w miejcu emblematu wielu ludzi widzę jesynie czerwon krzyżyki a jednocześnie nie moge dodać swojeo. Wyskakują mi 4 błędy w lini 288, 566, 567, 568 bodajże.
Pozdrawiam.
Mati.


środa, 8 grudnia 2004, 09:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
??? a czego dot.pytanie ? bo na to mogę podpowiedzieć tylko : "Bo zupa była za słona" ;/


środa, 8 grudnia 2004, 16:37
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2004, 00:49
Posty: 66
Lokalizacja: Warszawa, choć Ostrołęka
Post 
Dotyczy emblematów na owym forum... myślałem że ta podgrupa jest stworzona do rozwiązywania problemów techniczych i dlatego nie pisałem szczegółów. Nie widzę galerii przy opcjach profilu a gdy staram się wstawić sobie zdjęcie ze swojego dyskuto wywala mi:

Warning: copy(./images/avatars/c21d894441b7193d1fd3f.gif): failed to open stream: Permission denied in /home/www/html/forum.swiatobrazu.pl/dv/includes/usercp_avatar.php on line 218

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/html/forum.swiatobrazu.pl/dv/includes/usercp_avatar.php:218) in /home/www/html/forum.swiatobrazu.pl/dv/includes/page_header.php on line 566

to samo dla 567 i 568 linii. No to tyle...
Mati.


środa, 8 grudnia 2004, 17:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 listopada 2004, 12:37
Posty: 213
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Pytałem o to samo moderatora, ale nic na to nie mógł poradzić, tylko dodał, że w tym wypadku jedyna droga, to założyć sobie gdzieś darmowe www, wstawić tam swoje zdjęcie i podać adres internetowy http. jako link do zdjęcia.


czwartek, 9 grudnia 2004, 13:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Ponawiam temat "czerwonych krzyżyków" nie tylko przy emblematach
ale także przy okienkach z grafiką itp.
Rozumiem o co chodzi Koledze MLud.
Narazie w postach nie znalazłem odpowiedzi na ten problem.
Prawdopodobnie chodzi o obsługę przeglądarki IE i programu
Java Virtual Machine. Ja mam wersję j2re 1.4.2_06.
Czy to może być z tym związane lub jest tego inna przyczyna ?
Pozdrawiam.


niedziela, 12 grudnia 2004, 20:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Maryś napisał(a):
Prawdopodobnie chodzi o obsługę przeglądarki IE i programu. Java Virtual Machine. Ja mam wersję j2re 1.4.2_06.
Czy to może być z tym związane lub jest tego inna przyczyna ?
Pozdrawiam.

Być może... Ja używam Opery 7.54 + Sun Java Runtime Environment version 1.4 i jak dotąd nigdy nie miałem problemów. A może związane jest to z coraz częstszymi błędami na Forum ?


niedziela, 12 grudnia 2004, 21:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Też zastanawiam się nad użyciem alternatywnej przeglądarki do IE.
Kolego Mn1s1ek :
Co należy rozumieć przez coraz częstsze problemy na Forum i z czym one są związane ?
Czas wysłania postów jest błędny. Pisałem już o tym.
Pozdrawiam.


niedziela, 12 grudnia 2004, 21:45
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Maryś napisał(a):
Witam.
Też zastanawiam się nad użyciem alternatywnej przeglądarki do IE.

Goooooooooorąco polecam Operę ! Jest rewelacjna ! W pracy na jednym kompie jest IE a na moim Opera. Stosunek wykrytych wirusów, trojanów i innych śmieci jest jak 1 do 10 na korzyść Opery. No i grzechem jest porównywanie funkcjonalności IE do Opery: 1 do 100 albo i więcej.
Maryś napisał(a):
Kolego Mn1s1ek: Co należy rozumieć przez coraz częstsze problemy na Forum i z czym one są związane ? Czas wysłania postów jest błędny. Pisałem już o tym.

Tak wiem o tym. Ale mogę tyle samo co Ty - czyli nic. Z tego co widzę to pojawiły się błędy w OPROGRAMOWANIU Forum i powinien się tym zająć informatyk. Zaobserwowałem kilka przerw w działaniu forum - może coś się już robi w tym kierunku. Poczekajmy !
Pozdrawiam


niedziela, 12 grudnia 2004, 21:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
ja z kolei polecam firefox'a - darmowy - na silniku mozilli. można pobrać z http://www.firefox.pl

PS. IE to wielka kicha (w dodatku dziurawa) - nie rozumiem jak można tego używać ...


poniedziałek, 13 grudnia 2004, 00:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Kolego Jeesoo : Można używać IE i napewno wielu tak robi. Zapewne
swego czasu też używałeś tej przeglądarki. Nie każdy musi byc omnibusem we wszystkim.
Zainstalowałem Firefoxa , jest opisany także w najnowszym Ekspercie.
Problemy z "czerwonymi krzyżykami" znikły.
Podziękowania dla Kolegów Jeesoo i Mn1s1ek-a.
MLud, skorzystaj z tych rad.
Pozdrawiam.


poniedziałek, 13 grudnia 2004, 18:51
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2004, 00:49
Posty: 66
Lokalizacja: Warszawa, choć Ostrołęka
Post 
hmmmmmmm. widzę że nie tylko ja mam takie problemy i że dało radę to na[rawić tak więc.... biorę się do reinstalacji........
Jak tylko skompresuje się pewien filmik, czyli za 8 godzin. :D
Pozdrawiam wszystkich
Mati.


wtorek, 14 grudnia 2004, 01:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Maryś : ??? ;/ Mój "ton" wypowiedzi nie wynikał z jakiegoś "omnibusowstwa", lecz z wielkiej antypatii do Gates'a, Microsoftu i ich wynalazków ... Zbiłeś mnie z nóg. Nie sądziłem że ktoś mógł w ten sposób odebrać mojego posta. Jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam ...


wtorek, 14 grudnia 2004, 11:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 listopada 2004, 12:37
Posty: 213
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Po przeczytaniu waszych postów zostałem również zainspirowany do instalacji Firefoxa. Chodzi jakby szybciej, na forum nie widać krzyżyków, owszem, ale nie uruchamia mi plugina z notowaniami giełdowymi on line w biurze maklerskim, co stanowi - dla mnie - poważna wadę. Poza tym chyba OK.


wtorek, 14 grudnia 2004, 12:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL