Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 12:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 eksport do magnetowidu ??? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 marca 2005, 16:33
Posty: 9
Lokalizacja: Końskie
Post eksport do magnetowidu ???
Pomocy, mam kontroler firewire i kartę tv ale grafika bez tv-out, i tu zaczyna się problem. Jak mam wyeksportować cały gotowy film na magnetowid żeby to płynnie zgrał. Szłyszałem że trzeba mieć do tego karte video, ale inni piszą ze karta video potrzebna była tylko do zrzucania z analoga do kompa?
Co robić (dopiero zaczynam) ???


wtorek, 8 marca 2005, 16:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 24 grudnia 2004, 01:55
Posty: 233
Post 
Witam! Pozostaje mozliwosc wyprowadzenia nagrania z programu edycyjnego jesli posiadasz kamere z wejsciem tzw. DVin, wowczas material spowrotem zapisywany jest na tasme w formacje DV a wtedy za pomoca wyjsc np SVHS lub CHINCH wyprowadzisz material do magnetowidu. Jesli nie posiadasz takowej kamerki, wejscie DV mozna odblokowac (ale oczywsicie wiaze sie to z ewentualna utrata gwarancji i innymi zagrozeniami np. uszkodzenie softa). Drugim sposobem jest nagranie materialu na plytke DVD a potem ze stacjonarnego odtwarzacza DVD przegranie na tasme VHS. Albo poprostu wukrec HDD i idz do znajomego ktory takie wyjscie na karcie graficznej posiada, ale tu sa problemy z jej kalibracja. POWODZENIA!!!

_________________
Nie sugeruj się emblematem :)


wtorek, 8 marca 2005, 17:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 marca 2005, 16:33
Posty: 9
Lokalizacja: Końskie
Post 
Chyba ten pomysł z nagraniem płytki a potem przegraniem jej z dvd player na VHS jest najlepszy tylko że problem powstaje wtedy kiedy płyta jest z menu ale dobrym menu (wybierasz scenę, oglądasz ja a po zakończeniu powraca ci do głównego menu żebyś mógł wybrać nastepną scene) i tu zaczyna się kłopot z przegrywaniem bo nie będzie to plynne i ładne, może jest jakiś prostszy sposób żeby zrobić materiał na dvd i vhs.
Ktoś wie ??? :)


środa, 9 marca 2005, 11:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 24 grudnia 2004, 01:55
Posty: 233
Post 
Przecierz wcale nie musisz robic plytki z menu, a nawet jesli to nie koniecznie filmik dzielisz na pojedyncze sceny, mozna poprostu utworzyc menu i umiescic tam tylko jeden link do calego materialu nagranego na plytce! Ja osobiscie nie widze problemu :) A jesli chodzi o ominiecie menu to potrzeba troche wprawy, wlaczasz nagrywanie w magnetowidzie i wciskasz pauze wtedy startujesz film i w tym samym czasie wylaczasz pauze w urzadzeniu nagrywajacym, a jak z tym jest problem to nagraj na plycie kilkadziesiat sekund czarnego obrazu i wtedy roblem zniknie :)

_________________
Nie sugeruj się emblematem :)


środa, 9 marca 2005, 19:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL