Teraz jest czwartek, 24 października 2019, 02:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 FireWire pomocy!! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 2 stycznia 2006, 15:09
Posty: 3
Post FireWire pomocy!!
Kupiłem niedawno kontroler FireWire i mam problem: Katrę wkładam w slota i włączam kompa a tu nic:( Nawet się monitor nie włączył!
Wyjmuję kartę i wszystko chodzi!
Zrobiłem chyba wszystko: wyciągnąłem z kompa wszystko co się dało- nie chodzi; przeinstalowałem system-nie chodzi:(:(
Proszę o pomoc!!
Co mam zrobić żeby ten kontroler był dla mnie użyteczny??


poniedziałek, 2 stycznia 2006, 15:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Poczytaj :IEEE_1394_FireWire_Jak_?
Pozdrawiam : Marian

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


poniedziałek, 2 stycznia 2006, 15:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 2 stycznia 2006, 15:09
Posty: 3
Post FireWire pomocy!!!
To co przeczytałem nic nie dało:(
Może napiszę coś więcej:
Mam płytę główną ECS K7S5A PRO i próbowałem wszystiego (no może);) Jak kontroler jest w slocie to nawet karta graficzna nie daje sygnału na monitor-po prostu nic się nie uruchamia. Tylko dyski chodzą i sprawdza CD-ROMy!
Co mogę zrobić?
Jedni mówią że z tą płytą nie pójdzie, drudzy-konflikt sprzętowy...
Pozdrawiam


poniedziałek, 2 stycznia 2006, 19:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Zmieniałeś sloty ?
Pozdrawiam : Marian

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


poniedziałek, 2 stycznia 2006, 19:47
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 27 maja 2005, 23:50
Posty: 147
Lokalizacja: Przemyśl
Post 
Witam
Sprawdź czy w biosie możesz zmienić parametr PCI Latency (timer) na 64, o ile ta płyta ma taką opcje, spróbuj też koniecznie inny kontroler, u mnie jak nie podawało sygnału nawet na grafikę to uwalona była karta video.
p.s.
W przyszłości zastanów się nad zmianą płyty głównej. Produkty ze stajni Elitegroup są .... jakby to powiedzieć... nienajlepszej jakości.
pozdrawiam


poniedziałek, 2 stycznia 2006, 20:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 22 września 2005, 15:55
Posty: 51
Post 
Moim zdanie uszkodzony jest kontroler FW - można go jeszcze spróbować u kolegi - ale z twojego opisu wynika że nie działa i tyle. - Jeśli jest na gwarancji to wymień.


wtorek, 3 stycznia 2006, 12:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 2 stycznia 2006, 15:09
Posty: 3
Post :(
Chyba się nie da nic zrobić:(


czwartek, 5 stycznia 2006, 22:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL