Teraz jest sobota, 19 października 2019, 01:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Dropy w SONY VX1000 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 6 lutego 2007, 23:06
Posty: 10
Post Dropy w SONY VX1000
Witam!!!mam niesamowity problm z kamerka sony VX1000...Mianowicie po nagraniu tasmy i przy odtwarzaniu jakiejej kolwiek, nawet z innej kamery wystepuuja dropy na ekranie tzn pixele, kosteczki...Co moze byc tego przyczyna???Czy ktoś z was potrafi to naprawic???Blagam o pomoc...
Moj kontakt:
GG: 6995291(zawsze niewidoczny)
tel: 693048029
mail: szwed32@wp.pl


wtorek, 6 lutego 2007, 23:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
Jeżeli na wielu kasetach jest to samo to wygląda na uszkodzenie lub zużycie głowicy.
Sprawdź te same kasety na innej kamerze.

Pozdrawiam

_________________
W pracy z komputerem, opieranie się na jakichkolwiek zasadach jest błędem.


środa, 7 lutego 2007, 14:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 6 lutego 2007, 23:06
Posty: 10
Post 
Tak jest to samo...Chociaz zadzylo sie kamerze nagrac materjal czysto bez zadnych znieksztalcen!!!


środa, 7 lutego 2007, 16:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
No to albo udało jej się nagrać bo wsadziłeś lepszej jakości kasety albo trafiona jest głowica.
Nadmienie, że kaseta DV może dropić już po kilku nagraniach.

_________________
W pracy z komputerem, opieranie się na jakichkolwiek zasadach jest błędem.


środa, 7 lutego 2007, 21:02
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 6 lutego 2007, 23:06
Posty: 10
Post 
A nie orientuje sie pan co moze byc w tej glowicy trafione???


środa, 7 lutego 2007, 23:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
Żaden ze mnie pan :wink:
W głowicy trafiona najczęściej jest głowica :P
Jeżeli to ona należy ją wymienić.

_________________
W pracy z komputerem, opieranie się na jakichkolwiek zasadach jest błędem.


czwartek, 8 lutego 2007, 00:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 6 lutego 2007, 23:06
Posty: 10
Post 
Nom spox ale cos mi sie wydaje ze jesli trzeba cala glowice wymienic to sie nie oplaca;/Pewnie kosztuje majatek:(


czwartek, 8 lutego 2007, 00:59
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 12:46
Posty: 133
Post 
może by najpierw wypadało dać ją do serwisu?Moze to być tor prowadzenia tasmy,lub pożądnie zabrudzona głowica.Kupno to ostateczność.Miałem podobnie z panasonikiem.Tor taśmy ustawili w serwisie i po kłopocie.pzdr


czwartek, 8 lutego 2007, 01:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL