Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 20:13




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Canon Legria hf 200 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 29 maja 2012, 17:58
Posty: 5
Post Canon Legria hf 200
Witam forumowiczów:)
Posiadam kamerkę Canon Legria hf 200. Kupiłem kartę toshiba 8gb SDHC. Karta ma bitrate nagrywania 20mb/sec. A w kamerze opcja nagrywania z prędkością 17mb bitrate nie działa. Maksymalny bitrate to 12 mb/s, z taka też nagrywa zwykła karta SD. Kartę formatowałem, różnie kombinowałem i nic. Jaką karte kupić powiem tak, tańszą żeby było bezproplemowe nagrywanie na bitrate 24mb/s, bo chciałbym w pełni wykorzystać możliwości tej kamerki. Kamera jest pożyczona także chciałem uniknąc zbędnych kosztów. Czekam na odpowiedź i pozdrawiam


wtorek, 29 maja 2012, 18:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 29 maja 2012, 17:58
Posty: 5
Post Re: Canon Legria hf 200
Widzę że mój post bez pozostał bez odzewu. :?
Więc napisze jeszcze raz. :D
Kamera Canon Legria HF 200 ma min. tryb nagrywania FXP 17mb/s i MXP 24mb/s. Karty zostały ziniciowane więc powinno być dobrze.
W trybie FXP 17mb/s i MXP 24mb/s nie moge nagrywać na kartę SDHC TOSHIBA 8gb prędkość zapisu 20mb/s.
Rozumiem że może miec za mały zapas, wiec zakupiłem kartę SDHC SANDISK 16 gb 45mb/s i dalej nie moge wtrybie MXP i FXP nagrywac :twisted: co jest do cho...y! Proszę o jakąkolwiek odpowiedź. Przeciez mieliście takie problemy i napewno zostały rozwiązane!


czwartek, 7 czerwca 2012, 15:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 29 maja 2012, 17:58
Posty: 5
Post Re: Canon Legria hf 200
Super forum!!!!!!!!! Nikt łaskawie nawet nie zamierza odpowiedzieć. Porażka!!!!!!!!!!!!!!!!! Aż cisną się chce, coś wulgarnego powiedzieć. dzięki za pomoc!!! oby mniej takich for w internecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:


niedziela, 10 czerwca 2012, 05:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2034
Post Re: Canon Legria hf 200
Myślisz, że tu ludzie tylko czekają na takie sieroty jak ty, żeby rozwiązywać ich problemy z kamerkami? Jakbyś był rozgarnięty, to byś znalazł w google rozwiązanie w minutę. Ponieważ dzisiaj mamy międzynarodowy "Dzień sierot", to podpowiem, że chodzi o firmware.


niedziela, 10 czerwca 2012, 12:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Canon Legria hf 200
dobre fora maja to do siebie ze jak ktos nie wie czegos na 100% to sie nie odzywa i nie wypisuje pierdol, poza tym wiekszosc z nas ma gleboko w .... powazaniu postawy roszczeniowe takie jak twoja i twoj sposob proszenia o pomoc


niedziela, 10 czerwca 2012, 12:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 29 maja 2012, 17:58
Posty: 5
Post Re: Canon Legria hf 200
Przecież jakbym wiedział na 100% to bym się nie pytał. Nie rozumię tego, to aż tak trudno było napisać że chodzi o firmware. Domyślałem sie że może chodzić o niego. Bo gdzieś taką wzmiankę przeczytałem. Ale żeby się upewnić napisałem na forum. Przecież od tego jest. Dziękuje za podpowiedź


Ostatnio edytowano niedziela, 10 czerwca 2012, 17:41 przez polarek80, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 10 czerwca 2012, 17:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Canon Legria hf 200
to nie jest kwestia pytania o pierdoly tylko sposobu pytania o pierdoly, jak tego nie rozumiesz to faktycznie lepiej sie nie odzywaj


niedziela, 10 czerwca 2012, 17:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 16 września 2012, 19:26
Posty: 1
Post Re: Canon Legria hf 200
natknąłem się na ten problem 3 lata temu po zakupie tej kamery oraz nowej (jak na rok 2009) karty SDHC 16GB class 10, wtedy dwa maksymalne bitrate'y nie są aktywowane. Po zmianie karty pamięci na klasę 4 lub 6 nie było problemu. Zatem firmware po prostu nie rozpoznaje 10tej klasy karty pamięci i nie dopuszcza do zapisu w tych 2ch max bitrate'ach. Teraz (2012) praktycznie są dostępne karty tylko w 4tej i 10tej klasie. Po poszukiwaniu informacji jak dokonać update'u firmware'u producent daje taką możliwość ale tylko w autoryzowanych serwisach Canon, czyli bez wysyłki kamery do takiego serwisu w celu update'u firmware'u się nie obędzie...
Zresztą szczegóły można poczytać tu: http://www.canon.pl/Support/Consumer_Pr ... =important
Pozdrawiam


niedziela, 16 września 2012, 19:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL