Teraz jest środa, 23 października 2019, 15:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Serwer w domu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 lipca 2016, 00:21
Posty: 10
Post Serwer w domu
Hej. tak się zastanawiam czy warto postawić swoją stronę na własnym serwerze w domu ?? dokładniej chodzi mi o postawieniu na czymś takim

https://mediamarkt.pl/komputery-i-table ... nap-ts-228

I moje pytanie czy takie rozwiązanie ma sens?? dodam że internet mam światłowodowy 150 Mb/s z wysyłem 15 Mb/S. serwer służył by też do tworzenia sobie kopi zapasowych.


piątek, 13 stycznia 2017, 21:32
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2010, 13:19
Posty: 162
Post Re: Serwer w domu
Myślę, że w tej cenie bardzo dobry wybór. Dobrze, że są dwa dyski - tylko raid 1 i jest OK, masz zabezpieczenie. Bierz dyski po minimum 3TB np. WD Red lub Seagate Nas.
pozdro

_________________
HP DV7 i7, 8GBram, 240SSD, 1TB, Edius, PANSONIC HMC151 i wiele wiele drobiazgów...


piątek, 13 stycznia 2017, 22:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Serwer w domu
nie wiem czy na tym w ogóle można www postawić, jak z obsługą domen, baz danych, to chyba raczej taki backup z opcją sieciowania i udostępniania plików


piątek, 13 stycznia 2017, 23:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 lipca 2016, 00:21
Posty: 10
Post Re: Serwer w domu
Co do wyboru polecił mi to gość w sklepie. Twierdził że da się postawić na tym stronkę www. Ale szukam właśnie jakiś dokładniejszych informacji na ten temat :) A miałem nadzieję że ktoś może to przerabial z forumowiczów :)


sobota, 14 stycznia 2017, 00:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Serwer w domu
hmmm ale to nie będzie tak, że żeby wejść na stronkę trzeba będzie podawać adres ip tego urządzenia ? jak będzie z zaparkowaniem domeny ? chyba że nie bierzemy tego pod uwagę to wtedy spoko, da się, bo nawet sobie można na tablecie z windowsem uruchomić taki serwer


sobota, 14 stycznia 2017, 00:26
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 9 kwietnia 2014, 09:20
Posty: 61
Post Re: Serwer w domu
domene wykupuje na jakimkolwiek hostingu i robi redirect, nic prostszego.


sobota, 14 stycznia 2017, 01:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Serwer w domu
bodex3 napisał(a):
domene wykupuje na jakimkolwiek hostingu i robi redirect, nic prostszego.


na stałe ip ?


sobota, 14 stycznia 2017, 01:30
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 9 kwietnia 2014, 09:20
Posty: 61
Post Re: Serwer w domu
oczywiście, stałe, zmienne co za różnica, jak ktoś ma zmienne to można skorzystać nawet z darmowych rozwiązać typu dyndns.org ( odpowiednia aplikacja aktualizuje IP po jego zmianie na stronie ) ba, nawet routery posiadają często wbudowane aplikacje typu dyndns ;)


sobota, 14 stycznia 2017, 17:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 lipca 2016, 00:21
Posty: 10
Post Re: Serwer w domu
A jak myślicie warto na czymś takim postawić stronę ?


niedziela, 15 stycznia 2017, 14:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL