Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 16:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Kamera w Krakowie 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Kamera w Krakowie
Witam,

Jestem "swiezy" na tym forum, wiec wybaczcie jezeli to pytanie powinno zostac zadane gdzie indziej.

Przyjaciolka mojej zony wychodzi za maz we wrzesniu. Jako, ze siedzimy w tym po uszy, to wraz z zona zaoferowalismy jej, jako prezent slubny, sfilmowanie jej wesela (i calej reszty). No i problem sie zaczyna - oczywiscie przylece ze swoja kamera i osprzetem, ale jedna to za malo jak na moje potrzeby - zastanawialem sie czy ktos w Krakowie (lub okolicach) moglby wypozyczyc kamere w systemie NTSC (najlepiej 3CCD) - na jedna dobe, oczywiscie odplatnie. Jest to pytanie natury ogolnej, bo trudno jeszcze mowic o szczegolach.

Dziekuje i pozdrawiam,


niedziela, 26 grudnia 2004, 02:02
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Niestety nie znam nikogo z Krakowie oprócz bardzo popularnego pana S. Jedna moja uwaga, jeśli nakręcony film nie opóści "granic Polski", a przyjaciółka nigdy nie wyjedzie na stałe do Ameryki, to nagrywanie jej wesela w systemie NTSC będzie niezbyt trafnym posunięciem. Chyba, że kolega zna dobry patent na konwersję NTSC na PAL.


niedziela, 26 grudnia 2004, 11:57
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
No wlasnie to jest kolejna kwestia o ktorej myslalem - jak sprytnie przekonwertowac z NTSC na PAL. No i mam do dyspozycji dwie metody: na komputerze wykonac konwersje podczas eksportowania do MPEG2 (DVD) lub przy nagrywaniu na VHS przy uzyciu specjalnego magnetowidu multisystemowego. Najgorsze, ze zawsze sie traci na jakosci :-( Moglbym probowac filmowac w PAL'u ale wypozyczenie dwoch kamer byloby jeszcze drozsze.

A tak wogole - jakie to sa kwoty - orientacyjnie?


niedziela, 26 grudnia 2004, 15:57
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A dlaczego dwie kamery a nie jedna ? Do ślubu i wesela jest jeszcze sporo czasu, dlatego proponuję koledze najpierw dokładne zapoznanie się z wątkiem Usługi Video w dziale Wideofilmowiec. Po dokładnej analizie postów będziesz na pewno wiedział jak to samo zrobić, ale jedną kamerą.


niedziela, 26 grudnia 2004, 18:03
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Od kilku lat siedze w biznesie video i wesela (a szczegolnie sluby) krece i montuje z dwoch lub 3 kamer. Takiej edycji jaka ja robie nie da sie zrobic z jednej kamery. Szukam kamery a nie rad jak zmienic moje techniki krecenia.


niedziela, 26 grudnia 2004, 20:20
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Szkoda, że kolega ignoruje dobre rady.


poniedziałek, 27 grudnia 2004, 14:17
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jeżeli montujesz z 3kamer to przywiex sobie trzy.


poniedziałek, 27 grudnia 2004, 14:42
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Zarowa - nie ignoruje ale nie szukam pomocy w technice filmowania a szukam kamery. Watek, ktory poleciles i tak mialem zamiar przeczytac (jak tylko wiecej czasu znajde, bo 23 strony to troche duzo :-) ).

Gosciu - 3 kamer nie przywioze, bo jest juz termin zaklepany i dwie kamery musza zostac.


poniedziałek, 27 grudnia 2004, 17:26
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 maja 2003, 14:42
Posty: 94
Lokalizacja: Kraków
Post 
G-Gore napisał(a):
Takiej edycji jaka ja robie nie da sie zrobic z jednej kamery.


To nawet nie wiesz co można wyczyniac jedną kamerą. Np. jednoczesnie byc w dwóch miejscach na filmie - na chórze w kościele i przy księdzu podaczas błogosławieństwa ;0)))

_________________
Pozdrawiam
Wojtek


środa, 5 stycznia 2005, 00:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie musicie sie juz przejmowac ani moja edycja ani druga kamera - poradzilem juz sobie.

A po za tym to czegos nie rozumiem - szukam odpowiedzi na konkretne pytanie, oferujac kase za usluge, a w zamian otrzymuje odpowiedzi na calkiem inny temat i to jeszcze z negatywnym (lub co najmniej ironicznym) nastawieniem...


środa, 5 stycznia 2005, 07:54
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie może być inaczej skoro sam napisałeś : "od kilku lat siedze w biznesie video i wesela (a szczegolnie sluby) krece i montuje z dwoch lub 3 kamer. Takiej edycji jaka ja robie nie da sie zrobic z jednej kamery. Szukam kamery a nie rad jak zmienic moje techniki krecenia." To stwierdzenie kolego G-Gore wsród stałych bywalców tego forum może wzbudzić jedynie uśmiech na twarzy. Daleka droga jeszcze przed Tobą aby to zrozumieć. Na początek po raz kolejny zapraszam do działu Usługi Video. Życzę owocnej lektury.


środa, 5 stycznia 2005, 09:21
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Kolego Zarowa - masz racje - troche sie "wypuscilem" na nieznanym terenie, nie znajac uczestnikow forum. Przepraszam, jezeli narobilem za duzo balaganu. Na szczescie moj problem jest rozwiazany i moge spokojnie przejsc do lektury wspomnianego watku. Dziekuje za sugestie.


środa, 5 stycznia 2005, 09:41
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
G-Gore niestety na tym forum tak jest ze malo kto da dobra rade wynika to albo z niewiedzy albo z panoszenia sie .....taka juz jest mentalnosc naszego narodu ... wiem i mam wszystko nie dam. Nie pisze ze dotyczy to wszystkich osob. Ile watkow bylo tutaj poruszanych naprawde dobrych a temat zaczal sie przemieniac w jakies bzdury jak zywkle kto lepszy.
A odnosnie tematu: 3 kamery a jedna to ciekawe jak ktos z jedna kamera bedzie naraz w 3-ch miejscach. Nie mam pytan.

Pozdrawiam.

_________________
__STEL_MOTION__


środa, 5 stycznia 2005, 12:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Kermit, tobie też polecam wątek Usługi Vudeo.


środa, 5 stycznia 2005, 14:36
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Zarowa a ja Tobie polecam byc normalnym uzytkownikem a nie gosciem.

_________________
__STEL_MOTION__


poniedziałek, 10 stycznia 2005, 17:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL