Teraz jest środa, 25 kwietnia 2018, 04:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Nagrywamy HDV 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 3 marca 2006, 15:32
Posty: 6
Post Nagrywamy HDV
Witam
Czy już ktoś działał w formacie HDV? Jak doświadczenia? Czy można wypalić płytę DVD?


piątek, 3 marca 2006, 15:45
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 20 czerwca 2004, 12:59
Posty: 65
Lokalizacja: Opolskie
Post 
........no jasne że można,kupujesz nagryware (Blue-Ray),odtwarzacz HD DVD,super Flata aby Ci odtworzył (a nie tylko upscalował) 1080i albo lepiej 1080p.Filmik kompresujesz w MPEG-4 (H-264)lubVC-1(WMV9).siadasz wygodnie w fotelu,i myślisz czy warto było tyle kasy.........no ale gentelmeni o forsie ani mru mru :wink: A świat wali do przodu...i już pojawia się nowy format UHDTV(7680 x 4320) 8O i Co ty na to........Pozostaje Ci tylko twoje HDV skompresowac do MPEG-2 (DVD) ale i tak będzie to tylko DVD....A jakość hm...jak jakość,PRAWIE jak moja z VHS :wink: .Pozdrawiam...


sobota, 4 marca 2006, 21:14
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 października 2005, 14:31
Posty: 92
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
UHDTV to moze za 20-30 lat sie pojawi u nas :) na razie to do HDTV jeszcze nam dalekoo, komp to musi wymiatac zeby wyrobic z tym... dyski tez pojemne... wysokie koszty... choc efekty na pewno zadowalajace-maja TV do tego formatu :P tez koszty...

_________________
---------------------------
Panasonic NV-GS180EP
http://dzentelman.com/
http://www.dzentelman.com/teledyski
GG 4330030
dzentelman@NOSPAMwp.pl
http://dzentelman.wordpress.com/files/2 ... -ver-2.jpg
---------------------------


sobota, 4 marca 2006, 23:06
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 10 marca 2005, 19:02
Posty: 176
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Spokojnie panowie. Tak tez mowiono, ze DVD to uuuu, kupe lat. A jak teraz jest wiemy. Powszechne, tanie i juz przestaje sie podobac. Mam Sonego Z1. Wiekszosc nagrywam w HDV i konwertuje do Dv. Jakos sobie upatrzylem taki sposob i mnie zadowala. MAm kamerke, jestem zadowolony. Nie mam jeszcze LCD HD, ale zeby sie polechtac, poszedlem z nagranym materialem(lacznie z kamera) do Media Markt, ,obsluga podlaczyla mi kamerke do LCD LG za 6000, i zrobilem uczte dla moich oczu. Bylem w szoku, co to, to nagralo. MIODZIO. Skonczyl sie seans, zwinalem sprzet i wrocilem do formatu DVD...poki co, to nam pozostaje. Warto popatrzec, co nas wkrotce czeka.

_________________
Portal regionalny ZAPRASZAM http://www.itv24.com.pl

Nawiążemy współprace z kamerzystami z regionu, kontakt itv24@itv24.com.pl


niedziela, 5 marca 2006, 02:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Zawsze było tak że lepsze było wrogiem dorego . I nie ma co się na to obrażać . I może nawet jeśli nie ma w tej chwili na czym zapisać materiału (bez strat) , to można materiał zostawić na taśmie i przekazać klientowi . Na Road Show SONY zapowiadali że na wiosne powinny się już pokazywać jakieś nagrywarki . Gaga napisz jeszcze ile zajmuje Ci na dysku godzina zrzutu.


niedziela, 5 marca 2006, 09:34
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 16 listopada 2005, 06:24
Posty: 127
Post 
Z tego co zobaczyłem z pościąganych sampli w WMV9 to nawet na płytce DVD zmieści się godzina materiału HDTV - problem oczywiście w tym na czym to obecnie odtworzyć poza komputerem.


niedziela, 5 marca 2006, 23:50
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 25 stycznia 2004, 19:33
Posty: 135
Post 
videomaniak to ty jeszcze robisz VHSy :D


sobota, 11 marca 2006, 02:34
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 27 maja 2005, 23:50
Posty: 147
Lokalizacja: Przemyśl
Post 
Witam
A co złego w oddawaniu materiału na VHS , jeśli klient sobie tego życzy?
Krew mnie zalewa jak trzeba nagrać powiedzmy 20 kaset VHS ze studniówek, ale skoro jest na to popyt...
Co do HDV to prawdą jest , że trzeba jeszcze troszkę poczekać.
pozdrawiam


sobota, 11 marca 2006, 09:58
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 5 listopada 2005, 14:47
Posty: 40
Lokalizacja: Podkarpackie
Post 
Ja też daję 2xVHS i 2xDVD w standarcie. Jeszcze nikt nie odmówił VHS a taśma to taśma i zawsze da się odtworzyć.


sobota, 11 marca 2006, 14:43
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 20 czerwca 2004, 12:59
Posty: 65
Lokalizacja: Opolskie
Post 
No tak ,ale nie każdy chce w tym momencie DVD do VHS-u,proponuję w takiej sytuacji do taśmy dołączyć (surowy materiał) DV na płytkach DVD (1 godz -3 płytki) przy obecnych cenach nośników,niewielka sprawa.No a jak gostek się zdecyduje po jakimś czsie na DVD ,to jak znalazł .....Pozdrawiam

[ Dodano: Sob Mar 11, 2006 5:28 pm ]
gaga...a jak tam u Ciebie z jakością obrazu.Czy robiłeś próbe filmując w tych samych warunkach w HDV i DV i kompresując to do MPEG-2(teoretycznie powinno wyglądać lepiej),ale czy tak jest rzczywiście.Proszę napisz.


sobota, 11 marca 2006, 17:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Już miałem klientów co za skarby nie chcieli VHS . A sam w standarcie oddaje na DV , ale zmontowane .


sobota, 11 marca 2006, 23:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 12 marca 2006, 00:58
Posty: 12
Lokalizacja: Piotrków
Post 
Witam wszystkich.
Jestem tu nowy więc tu się przywitam (nie znalazłem działu towarzyskiego ani nic w tym stylu? - za krótko szukałem?) :oops:

Dołączę też do pytania jak w temacie. Otóż nie mam czegoś takiego co nazywamy telewizorem, ale dość poważnie dopuszczam myśl o zakupie kamery HDV. Rozumię, że ze zgraniem na dysk twardy kompa nie ma żadnych problemów. Obraz mogę oglądać potem na monitorze.
Mam za to też kartę (jak większość chyba teraz z wyjściem DVi VGA i TV) przy czym to DVi ma też możliwość transmisji HDTV na np projektor.
Czyli podsumowując gwoli mego upewnienia się - mogę wszystko zgrać na dysk i oglądać na ekranie kompa bądź wypuścić obraz poprzez DVi na projektor który obsługuje format HDTV? :) 8O
Mogę też zgrać to na archaiczne DVD i tam to przechowywać choć nie obejrzę tego ze stacjonarnego odtwarzacza DVD a jedynie wówczas jak włożę to DVD do kompa i wypuszczę sygnał DVi na wspomniany projektor?
Czy wszystko w miarę dobrze rozumię 8O


niedziela, 12 marca 2006, 01:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post 
na trwajacych własnie targach CEBIT w hannowerze firma NEC wystawia własnie nagrywarkę HD-DVD zdolną do zapisu płyt HD-DVD jednokrotnego zapisu (HD-DVD-R).
Prototypowy napęd NEC'a do wypalania zawartości HD korzysta z nośników HD-DVD-R, dostarczonych przez MKM, lepiej znany pod nazwą Verbatim. Producent będzie prezentował funkcjonalność nagrywania oraz odtwarzania nośników HD-DVD-R.
NEC HD-1100 jest pierwszą nagrywarką dla komputerów klasy PC, obsługującą format HD-DVD, DVD i CD. Wersja komercyjna napędu pojawi się w sierpniu tego roku. Zapisywane nośniki posiadają jedną warstwę, oferując powierzchnie 15 GB. Nie wspomniano nic na temat możliwości zapisu nośników dwuwarstwowych, jedynie że napęd jest z nimi kompatybilny.
Urządzenie możecie zobaczyć na Cebicie w hali nr 2, stand B24
wiecej informacji tutaj:
http://www.nec-cebit.com/en/exhibits/co ... -1100.html


niedziela, 12 marca 2006, 19:32
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 20 czerwca 2004, 12:59
Posty: 65
Lokalizacja: Opolskie
Post 
colln......wszystko w miarę dobrze rozumiesz.Ale proponuje Ci troche inaczej...materiał z kam HDV do compa(odpowiednia karta - oprogramowanie do HDV,jest kilka)i z powrotem do kamery,pod którą podpinasz projektor(oczywiście który ma odpow.rozdzielczość).Chodzi o to aby była zachowana ciągłość HDV.a tak najlepiej to się wstrzymaj,niech to się wyklaruje.


niedziela, 12 marca 2006, 19:45
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 22 maja 2005, 16:27
Posty: 108
Lokalizacja: Wrocław
Post HDV
Witam i mam pytanko a co z WMV-HD i snazio ? podobno można obecnie to zrealizować ?
Pozdro.


poniedziałek, 13 marca 2006, 09:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL