Teraz jest środa, 25 kwietnia 2018, 18:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 PROBLEM - NAGRYW.STACJONARNA - VOB- DV - POMOCY ;) 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post PROBLEM - NAGRYW.STACJONARNA - VOB- DV - POMOCY ;)
WItam,

Mam nastepujacy problemu moze moglby mi ktos pomoc...zgrywam material VHS na DVD..(nagrywarka stacjonarna) ... material 3godzinny poprzez flexible disc ..czyli zostaje on wypelniony po brzegi... jest on w formacie *VOB i wszytko jest pieknie jezeli odtwarzam material na DVD...no wlasnie - przeznaczenie jest takie abym mogl ten material jescze edytowac!!!. Nastepnym etapem jest zgrywanie tegoz DvD na dysk - robie to za pomoca programu DISCcaptrure ktory jest w komplecie z oprogramowaniem firmy Canopus... niestety - film ktory trwa 3 godziny... po zakonczeniu przechwytywania pokazuje mi ze ma 47 sekund! chociaz gdy w odtwarzaczu pliku poziom dlugosci filmu (w tym przypadku 3 godzin) jest juz na koncu - czyli praktycznie film powinien sie skonczyc (47sek) leci dalej - tak do 3 godzin...A gdy zaczne obrabiac ten plik w EDIUSie..niestety..do 47sekund wszysktko idzie pieknie..cofanie materialu, ciecie i wklajanie..lecz dalej - wszystko sie zawiesza... Co to moze byc? Jak przyczyna?

Mam nadzieje,ze mi kos pomoze ;)

Pozdrawiam


czwartek, 16 marca 2006, 23:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
Witaj
Ja robię tak.
Płytkę zgrywam DVDDecrypter-em, konwertuje Vob-y na DV w VirtualDub-ie i obrabiam już DV. Metoda może trochę czasochłonna ale zapewniam że totalnie bezawaryjna.
Niestety w moim przypadku wszelkie próby chodzenia "na skróty" zawsze kończą się problemami. :wink:

pozdrawiam


czwartek, 16 marca 2006, 23:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 4 listopada 2005, 12:52
Posty: 334
Lokalizacja: Chrzanów
Post Re: PROBLEM - NAGRYW.STACJONARNA - VOB- DV - POMOCY ;)
[niestety - film ktory trwa 3 godziny... po zakonczeniu przechwytywania pokazuje mi ze ma 47 sekund!]

Miałam taki problem i sądzę, że przyczyną tu były płytki DVD. Importowałam vob'y nagrane na nagrywarce stacjonanej na płytce Esperanza (tfu tfu!) Dawno temu, jak jeszcze płyty były drogie połaszczyłam się na takie badziewie, bo było 2 razy tańsze od innych. A wszyscy polecali i mówili, że to wspaniałe płyty, przy których nie ma problemu, ani z zapisem, ani z odtwarzaniem. Efekt - po roku 75% materiału zarchiwizowanego z VHS-a nie dało się odtworzyć. Dobrze, ze miałam ten sam materiał na Verbatimach i wczytał się bezproblemowo.

Podsumowując myślę, że jakieś błędy na płycie powodują, że nie można vobów zgrać poprawnie. Miałam tak jak ty z każdego voba po kilkadziesiat sekund poprawnie. A reszta albo czarny obraz, albo stopklatka, nie dało się tego zmontować. Moja rada, spróbuj nagrywać na innych płytkach.


piątek, 17 marca 2006, 11:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post 
Nagrywam na TDK "minusach" - przeciez nie jest to jakies badziewie... no ale sprobuje... moze faktycznie - zakupie Verbatimy i wtedy sprawdze...ale powiem ci ze nie mam jakis wielkich nadzieji ;))

dziekuje i pozdrawiam

[ Dodano: Pią Mar 17, 2006 9:20 pm ]
No i nic!!! Tyle wam powiem ;(

Niestety - zakupilem plytke Verbatima i totalna kiszka - zamiast 47sekund teraz mam 40 !! ;))

Kurde - nic nie pomaga..sprobuje Virtual Dub'em do DV.. zobaczymy

Pozdrawiam


piątek, 17 marca 2006, 17:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 4 listopada 2005, 12:52
Posty: 334
Lokalizacja: Chrzanów
Post 
[quote="DARIO78"]Nagrywam na TDK "minusach" - przeciez nie jest to jakies badziewie...

no z TDK-ami, raczej nie powinieneś mieć problemu, myślę że u ciebie będzie jakiś inny problem...


poniedziałek, 20 marca 2006, 09:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Dziwi mnie tylko zasadnicze podejście do tematu . Zgrywanie do kompa przez DVD jako metoda . Rozumiem sytuację awaryjną , gdy nie ma na czym innym . DVD to jednak materiał zkompresowany (mimo iż w tym przypadku z VHS).


niedziela, 26 marca 2006, 20:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post 
Metoda jak metoda - jedna z wielu...myslalem ze obejde sie z zakupem 2-go odtwarzacza VHS...


niedziela, 26 marca 2006, 22:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL