Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 15:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Ramki... 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 2 czerwca 2006, 18:50
Posty: 66
Post Ramki...
Jak uzyskac w APP7 coś takiego jak było niegdyś na początku filmu Cojak? Tzn.:
Cały ekran podzilic na 4 ( dwie kreski przez śroek ) najlepiej z jakimś tłem. Taraz w odstępach 2 sekund żeby pojawiły sie w każdym po jednym ujęciu i sie zatrzymały. Taki ciąc w pierwszym pojawia sie, idzie 2 sek i gdy sie zatrzymuje w klolejnym sie pojawia...
A wogóle byby miód gdyby na końcu na samym środku nad tymi pojaiło sie jeszcze jedno ujęcie...
Z góry dzięki...

_________________
Najnowsza zabaweczka: Canon XH A1 + Sennheiser EW100ENGG2
Canon 400D + Tamron f2.8 17-55
Canon 5D mkII + Canon 24-105L f4+ Canon 70-200L f4 + SpeedLight 580EXII
Panasonic AG-DVC30E + Monacore 600ST
Zoom H4


niedziela, 27 sierpnia 2006, 14:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 13:01
Posty: 247
Lokalizacja: Kraków
Post 
Bardzo prosto.

Dwa klipy, na dwóch ścieżkach. Effect Controls -> Motion zaznaczasz jeden klip, przemieszczasz go np. w lewo, zaznaczasz drugi i przemieszczasz go w prawo. I już masz dwa obrazki na jednym ekranie, zatrzymania, przejscia to już czysty montaż. Ja robie dodatkowo maske w photshopie, np. czarna i "wycinam" w mniej odowiednie przestzrenie, takie jaki kadr jest mi potrzebny. Tworzysz obrazek 720x576 x z proporcjami pixela 1.1 i ktory jest przeźroczysty teraz to co zamalujesz na czarno będzie czarne a tam gdzie będą dziury będzie widać klip. Taką maskę importujesz do premiera i nakładasz na wyższą ścieżkę niż ta z obrazem.

_________________
DVB-T http://www.telewizja-cyfrowa.com.pl


niedziela, 27 sierpnia 2006, 16:06
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 3 października 2003, 19:04
Posty: 68
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
a w Sony Vegas cos takiego da radę.


sobota, 9 września 2006, 21:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
Irass napisał(a):
a w Sony Vegas cos takiego da radę.


oczywiscie, ekran podzielony na 4 = 4 sciezki wideo jedna nad druga i opcja pan/crop


sobota, 9 września 2006, 23:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
W miejscu czarnego o którym mówił maciekp może być również film/animacja , ale projekt trzeba nieco bardziej "zakręcić" . Dowykonania i w Vegasie i w Premierku .


niedziela, 10 września 2006, 15:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL