Autor |
Wiadomość |
michael777
Bywalec
Dołączył: piątek, 2 czerwca 2006, 15:56 Posty: 47 Lokalizacja: południe
|
 ....studia...studium...
CZy zna ktoś jakies studia filmowe na południu Polski? CHodzi mi operatorskie.
|
sobota, 7 października 2006, 13:23 |
|
 |
Rev
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 22 grudnia 2005, 21:22 Posty: 237 Lokalizacja: Białystok
|
Dobry temat...może ktoś z was wie czy coś takiego jest w Białymstoku?? Montaż, animacja lub efekty specjalne. Z tego co ja wiem to raczej chyba nie ma, jakby coś ktoś wiedział to dajcie znać.
|
sobota, 7 października 2006, 14:53 |
|
 |
azull
Bywalec
|
|
sobota, 7 października 2006, 20:28 |
|
 |
Digital
Aktywny bywalec
|
Bardzo ambitne  , bardziej by mnie interesowały kursy, warsztaty itp. z obsługi programów edycyjnych, tworzenie efektów specjalnych + ewentualnie wskazówki operatorskie. Słyszał ktoś o czymś takim, najlepiej południowo-zachodni poland,
pozdro
|
sobota, 7 października 2006, 21:57 |
|
 |
azull
Bywalec
|
|
sobota, 7 października 2006, 22:25 |
|
 |
Jason
Bywalec
|
Czy ktoś z Was uczył się lub uczy w Akademi Filmu i Telewizji w Warszawie (AFIT)? Jestem ciekaw czy warto tam iść, czy to tylko wyrzucone pieniądze.
_________________ Pozdr.
Jacek
|
sobota, 7 października 2006, 22:50 |
|
 |
Fast128
Aktywny bywalec
Dołączył: piątek, 3 września 2004, 17:54 Posty: 344 Lokalizacja: Warszawa
|
_________________ ETC Grupa Filmowa
|
sobota, 7 października 2006, 22:58 |
|
 |
kubanczyk
Aktywny bywalec
|
 Re: ....studia...studium...
michael777 napisał(a): CZy zna ktoś jakies studia filmowe na południu Polski? CHodzi mi operatorskie. omg realizatorka w katowicach lolu  pozatym w opolu chyba jest jeszcze szkola wajdy, i powstaja teraz rozne studium policealne z kierunkami operator... na calym poludniu polski. Jason napisał(a): Czy ktoś z Was uczył się lub uczy w Akademi Filmu i Telewizji w Warszawie (AFIT)? Jestem ciekaw czy warto tam iść, czy to tylko wyrzucone pieniądze. Jak cie stac to idz, szybko zalapiesz sie na jakies starze do tv  mozesz poszukac sobie filmow uczniow tej szkoly... Np "Stadium"o ile to kwestia talentu a o ile warsztatu? nie wiem ocen sam (film do sciagniecia gdzies w necie)
niedziela, 8 października 2006, 10:18 |
|
 |
Jason
Bywalec
|
kubanczyk napisał(a): Jak cie stac to idz, szybko zalapiesz sie na jakies starze do tv  mozesz poszukac sobie filmow uczniow tej szkoly... Np "Stadium"o ile to kwestia talentu a o ile warsztatu? nie wiem ocen sam (film do sciagniecia gdzies w necie)
Jestem w tej sytuacji że już od paru lat pracuję dla 3 różnych stacji w moim regionie, więc nie bardzo mi chodzi o staże w TV ale o to czy można faktycznie "poszerzyć horyzonty" z operatorki lub montażu ewentualnie podłapać nowe kontakty.
_________________ Pozdr.
Jacek
|
niedziela, 8 października 2006, 10:53 |
|
 |
kubanczyk
Aktywny bywalec
|
Jason napisał(a): kubanczyk napisał(a): Jak cie stac to idz, szybko zalapiesz sie na jakies starze do tv  mozesz poszukac sobie filmow uczniow tej szkoly... Np "Stadium"o ile to kwestia talentu a o ile warsztatu? nie wiem ocen sam (film do sciagniecia gdzies w necie) Jestem w tej sytuacji że już od paru lat pracuję dla 3 różnych stacji w moim regionie, więc nie bardzo mi chodzi o staże w TV ale o to czy można faktycznie "poszerzyć horyzonty" z operatorki lub montażu ewentualnie podłapać nowe kontakty. hmm skoro juz pracujesz dla tv to wydaje mi sie, ze podlap tylko pare kontaktow przy produkcji jakis reklam, filmow (chodzby nosic kawe) i tam rownierz nauczysz sie czegos, podpatrzysz zawodowcow. Talentu cie zadna szkola nie nauczy, zmyslu takze nie...
Dla kilku stacji tv w regionie? z ciekawosci zapytam jakich?
niedziela, 8 października 2006, 11:09 |
|
 |
Jason
Bywalec
|
Te stacje to TVP3 i dwie kablówki. Jeśli chodzi o podpatrywanie "zawodowców" lub udział w przedsięwzięciach takich jak reklamówki itp. to oczywiście biorę w tym czynny udział ale wiadomo że jest to rynek lokalny bez wielkiego rozmachu. Po kilku sezonach czuję że zaczynam stać w miejscu i dlatego zastanawiam się nad szkołą, która oprócz ugruntowania i pewnego uporządkowania wiedzy teoretycznej da szanse na udział w rzeczach "większego kalibru".
_________________ Pozdr.
Jacek
|
niedziela, 8 października 2006, 12:13 |
|
 |
kubanczyk
Aktywny bywalec
|
Jason napisał(a): Te stacje to TVP3 i dwie kablówki. Jeśli chodzi o podpatrywanie "zawodowców" lub udział w przedsięwzięciach takich jak reklamówki itp. to oczywiście biorę w tym czynny udział ale wiadomo że jest to rynek lokalny bez wielkiego rozmachu. Po kilku sezonach czuję że zaczynam stać w miejscu i dlatego zastanawiam się nad szkołą, która oprócz ugruntowania i pewnego uporządkowania wiedzy teoretycznej da szanse na udział w rzeczach "większego kalibru". no sie nie dziwie ze ci sie nudzi, w takim razie wydaje mi sie ze przyda ci sie troche warszawki w wydaniu AFiT 
niedziela, 8 października 2006, 14:16 |
|
 |
|