Teraz jest sobota, 22 września 2018, 13:13




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Flycam - wyważanie 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 22:30
Posty: 309
Post Flycam - wyważanie
Witam.

Stałem się posiadaczem Flycama. Przykręciłem kamerę wyważyłem i spróbowałem coś nakręcić. Wszystko fajnie działa z tym że wydaje mi się że nie potrafię tak do końca wyważyć Flycama. Podnoszę go z ziemi to kamera jest stabilna, nie obraca się i nie przechyla. Za kolejnym razem (bez zmiany położenia kamery czy obciążenia) leciutko obraca się w lewo i przechyla minimalnie do przodu. Próbowałem przesuwać kamerę potem obciążniki i ciągle to samo. Wydaje mi się że jest ok ale za którymś razem znów kamera "odjeżdża".
Może bardziej zaawansowani użytkownicy flycama podpowiedzą mi jak prawidłowo przeprowadzić proces balansowania?


piątek, 15 grudnia 2006, 21:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 26 czerwca 2005, 22:07
Posty: 47
Post 
Powodów może być kilka.
Nie napisałeś czy masz też do tego kamizelkę, bo jeżeli tak to musisz jeszcze odpowiednio balansować ciałem żeby całość była w równowadze.
Jeżeli mówimy o stabilizatorze bez kamizelki to przyczyną może być otwarcie bądź zamknięcie ekranu LCD, usunięcie taśmy, baterii itp.

Generalnie zasada jest taka że wyważasz kamerę w takim stanie w jakim będzie używana tj. ekran otwarty, bateria i taśma na swoich miejscach.

_________________
Pozdr.
Jacek


piątek, 15 grudnia 2006, 22:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 22:30
Posty: 309
Post 
Niestety nie mam kamizelki. Zauważyłem że otworzenie lub zamknięcie ekranu LCD psuje cala prace wyważania ;) dlatego wyważam już przy otwartym i nadal historia się powtarza.
Może są jakieś wskazówki krok po kroku jak wyważyć całość albo chociaż jak ostatecznie sprawdzić czy jest już ok. A może trzeba to robić na chybił trafił przesuwając obciążniki raz w jedną raz w drugą stronę?
Jak dużo obciążników powinienem założyć? Czy da się to samo uzyskać zakładając np 4 dyski a nie 8?

Będe wdzięczny za podpowiedzi


piątek, 15 grudnia 2006, 22:43
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL