Teraz jest sobota, 22 września 2018, 13:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Pytanie o kasety dvcam 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 23 maja 2006, 23:30
Posty: 62
Lokalizacja: warszawa
Post Pytanie o kasety dvcam
Witam

Chciałem zapytać jeśli mam materiała nagrany na kasecie dvcam to potem jak będe go zrzucał na kompa to muszę robić to na kamerze z funkcią dvcam?czy może to być zwykła dv?


środa, 20 grudnia 2006, 11:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
Do odtworzenia DVCAM potrzebny jest sprzęt DVCAM, na kamerze DV nie odtworzysz tego prawidłowo.
Po zgraniu na kompa zobaczysz ten sam DV AVI ale nagrywany na większej ilości taśmy, co zapewnia mniejsze ryzyko dropu.

Pozdrawiam


środa, 20 grudnia 2006, 13:55
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 23 maja 2006, 23:30
Posty: 62
Lokalizacja: warszawa
Post 
ok rozumiem

dzięki


środa, 20 grudnia 2006, 15:13
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 27 maja 2005, 23:50
Posty: 147
Lokalizacja: Przemyśl
Post 
Witam
Niestety Dredas mijasz się z prawdą otóż materiał DVCam nagrany np. PD 150 bezproblemu odtworzysz VX2100. Z resztą nowymi Canonami też.
Pozdrawiam


środa, 20 grudnia 2006, 16:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 grudnia 2005, 20:44
Posty: 340
Post 
Ramonez napisał(a):
Witam
Niestety Dredas mijasz się z prawdą otóż materiał DVCam nagrany np. PD 150 bezproblemu odtworzysz VX2100. Z resztą nowymi Canonami też.
Pozdrawiam


Myśle że pytanie było bardziej ogólne.
A przyznam że nie wiedziałem że są kamery dv, które odtwarzają dvcam.

Pozdrawiam


środa, 20 grudnia 2006, 16:55
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 2 maja 2006, 18:11
Posty: 49
Post 
Przecież "kyoudai" nie pisał na jakiej kamerze był nagrywany ten materiał !
Przecież mógł być nagrywany na kasetach DVCAM , ale jako DV (na kamerze "mini" DV).
To wtedy i zgranie na kompa i odgrywanie na każdej kamerze DV będzie możliwe.

_________________
Pozdrowienia.
Andrzej


środa, 20 grudnia 2006, 19:42
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 30 sierpnia 2006, 17:11
Posty: 78
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Kaseta DVCAM nagrana w kamerze DVCAM i w formacie DVCAM może być odtworzona w rekorderze DV.
Sam nieraz to praktykuję. Jednak zależność polega na tym, że format DVCAM jest tworem firmy SONY więc bez problemu odtwarzam w rekorderze DV (ale jest on SONY ) nie wypowiem się czy da się odtworzyć w innym rekorderze niż SONY.

Pozdrawiam

_________________
Agencja Produkcji Telewizyjnej


środa, 20 grudnia 2006, 20:50
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 23 maja 2006, 23:30
Posty: 62
Lokalizacja: warszawa
Post 
chodziło mi o materiał nagrany na pd 170 w trybie dvcam i na kasecie dvcam
i czy potem mogę go zgrać na kompa na kamerze bez dvcam.


środa, 20 grudnia 2006, 21:17
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 11 grudnia 2006, 21:52
Posty: 26
Post 
Nie mam materiału nagranego kamerą SONY DSR PD-170 lecz sprawdziłem to na materiale nagranym na podobnej kamerze.
Materiał nagrany kamerą SONY DSR PD-150 (format zapisu kamery - DVCam, DV) na kasecie PDVM-40N w formacie DVCam daje się odtworzyć z kamery SONY HDR-FX1 (format - HDV, DV) i również mogę go zgrać na komputer (u mnie poprzez kartę wideo). Przy zgrywaniu z kamery FX1 mam materiał nawet podzielony na sceny. Inne konfiguracje sprzętowe należało by sprawdzić. Przypuszczam, że tańsze kamery (wykorzystywane jako odtwarzacz) mogą mieć problemy z odczytem materiału DVCam.

_________________
Pozdrawiam


czwartek, 21 grudnia 2006, 00:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 22 lipca 2006, 05:38
Posty: 218
Lokalizacja: Opolskie
Post 
Cytuj:
chodziło mi o materiał nagrany na pd 170 w trybie dvcam i na kasecie dvcam
i czy potem mogę go zgrać na kompa na kamerze bez dvcam.

...innymi słowy czy materiał nagrany na PD 170 w DVcam zgram na kompa sznyclem za 800zl typu Samsung MiniDV ????

_________________
Każdy problem ma swoje rozwiązanie, a jeśli nie ma rozwiązania, to znaczy że nie ma problemu


środa, 3 stycznia 2007, 22:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
sprobuj, ja material nagrany (nie wiem jaki model, ale 100% sony) w dvcam zgralem prawidlowo kamera panasonic gs280.


środa, 3 stycznia 2007, 23:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL