Teraz jest wtorek, 18 grudnia 2018, 13:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Legalny program 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post Legalny program
witam
Czy kupując oryginalny program do obróbki filmów np Adobe Pro z drugiej ręki mogę go ponownie zarejestrować czy osoba od której kupuję powinna mi udostępnić jakieś dane żeby go można było przejerestrowac bo program był już raz zarejestrowany i boję się że wyskoczy komunikat że program jest już zarejestrowany.
Pozdrawiam.


piątek, 26 stycznia 2007, 13:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 21:21
Posty: 343
Lokalizacja: Poznań
Post 
Można transferować licencje na produkt w wersji RETAIL (kartonikowy). Na stronach Adobe jest stosowny formularz.

Hmm... teraz doczytałem, że dotyczy to USA i Kanady... trzeba poszukać jak sprawa ma się w Europie...

No i znalzało się... Transfer licencji w Europie

_________________
Pozdrawiam Richi_TDI


Ostatnio edytowano piątek, 26 stycznia 2007, 13:45 przez Richi_TDI, łącznie edytowano 2 razy

piątek, 26 stycznia 2007, 13:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Istnieje takie ryzyko :idea: , że serwer producenta nie zweryfikuje Twojej maszyny, na której rejestrujesz to oprogramowanie. Twoja maszyna ma inną sygnaturę (ID) niż maszyna poprzednika.

Ja bym zakupił, wziął od niego fVAT (dowód zakupu) i zadzwoniłbym na help-line. Nie powinno być problemów, tam na podstawie ID produktu, na któty masz fakturę do bazy dopiszą sygnaturę twojej maszyny i na tej podstawie dostaniesz nowy ID (id - to nie s/n - id, jest znacznie dłuższy).
Tak to z grubsza wygląda a raczej wyglądało w mojej autopsji, kiedy zmieniłem płytę główną a aplikacja NIS (symantec) "krzyknęła", że ilość instalacji została wyczerpana :?

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


piątek, 26 stycznia 2007, 13:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post 
ao napisał(a):
Istnieje takie ryzyko :idea: , że serwer producenta nie zweryfikuje Twojej maszyny, na której rejestrujesz to oprogramowanie. Twoja maszyna ma inną sygnaturę (ID) niż maszyna poprzednika.

Ja bym zakupił, wziął od niego fVAT (dowód zakupu) i zadzwoniłbym na help-line. Nie powinno być problemów, tam na podstawie ID produktu, na któty masz fakturę do bazy dopiszą sygnaturę twojej maszyny i na tej podstawie dostaniesz nowy ID (id - to nie s/n - id, jest znacznie dłuższy).
Tak to z grubsza wygląda a raczej wyglądało w mojej autopsji, kiedy zmieniłem płytę główną a aplikacja NIS (symantec) "krzyknęła", że ilość instalacji została wyczerpana :?



z waszych wypowiedzi wnioskuję że mogą byc kłopoty z powtórną rejestracją


piątek, 26 stycznia 2007, 14:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
mogą, ale niekoniecznie.

Zadzwoń do support tech. w Polsce i zapytaj u źródła, kto pyta nie błądzi :wink:

W symantec nie ma z tym żadnych problemów :idea:
... nawet sympatyczne babki (sądząc po głosie) tam siedzą na help-line 8) :lol:

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


piątek, 26 stycznia 2007, 14:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 21:21
Posty: 343
Lokalizacja: Poznań
Post 
ao napisał(a):
mogą, ale niekoniecznie.

Zadzwoń do support tech. w Polsce i zapytaj u źródła, kto pyta nie błądzi :wink:


Zdecydowanie odradzam. Wimal olewa klientów, którzy nie zakupili u nich... Nawet napisałem paszkwila na Wimal do Adobe po tym jak mnie Wimal olał :!: To co było nie do załatwienia w Wimal'u bez problemu załatwiłem w Adobe Deutschland...

_________________
Pozdrawiam Richi_TDI


piątek, 26 stycznia 2007, 15:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL