Teraz jest poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 05:58




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Proszę polecić procesor 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 25 maja 2006, 14:35
Posty: 27
Post Proszę polecić procesor
Witam!
Otóż posiadam Semprona 64Bit 2.0GHz (L164KB L2512KB),
2,5GHz DDR PC3200 400Hz RAM, płyte ASUSa NForce3,
dysk 320GB SATA2, karte TV Pinnacle 100i i oprogramowanie typu PinnacleMediaCenter4, PinnacleStudio10, UleadVideoStudio10.
Ale podczas testów w PinnacleMediaCenter4 wychodzi, że zapis w DivXie może być niemożliwy ze względu na procesor.

Możecie mi polecić siakiegoś Procka?
Może być na inną płytę niż posiadam lub proszę o Procek+Płyta.

Kwota jaką dysponuje to 500zł. (wiem, niewiele ale...)


czwartek, 1 marca 2007, 15:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post 
Procesor: CORE2 DUO E4300 1.80 GHz LGA 775 BOX

Płyta: ASUS P5B DELUXE INTEL P965

---------

Możesz z tego wycisnąć naprawde niesamowity wyniki...zrówna się ze sprzętem nawet kilkakrotnie droższym...

Pozdr.

---------

Sorki - nie zauważyłem że podałes kwotę... no to moja propozycja odpada ;(

_________________
--------------------------------
CANON EOS MARK III
EDIUS 7.4
PS & AE & LR
D810 + szkła
CMIII + szkła


piątek, 2 marca 2007, 00:10
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 31 stycznia 2006, 01:39
Posty: 89
Post 
Sproboj sprzedac swoj procek i plyte - tak by miec mozliwosc kupienia procesora core2duo. To naprawde super procesor - w video sprawdza sie jak nic.


piątek, 2 marca 2007, 02:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Proszę polecić procesor
MKW napisał(a):
Możecie mi polecić siakiegoś Procka?
Może być na inną płytę niż posiadam lub proszę o Procek+Płyta.


przy założeniu, że sprzedasz swój dotychczasowy zestaw z amd, polecam

Płyta: Asus P5WDG2 WS Pro.
CPU: Intel Core Duo E6600
RAM: 2x1GB Dual Chanel: Geil (Ultra)

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


piątek, 2 marca 2007, 09:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2003, 12:49
Posty: 243
Lokalizacja: Lublin
Post 
Podłacze się do tego wątku ale w ramach ostrzezenia !

kupilem procek E6700 i plyte główna intela D975XBX

Płyta głowna okazała sie niewypałem. Komputer zaczął sie zawieszać od płyty poszła pamieć grafiki i jedna pamiec 1GB. Problem z serwisem stanal w martwym punkcie na półtora miesiąca - nie wiedzieli co jest grane. Płyta podczas instalacji wieszała się robiąc martwy ekran i kompa nawet restartem nie mozna było zrestartować tylko z sieci !
Po wielu bojach i telefonie do Intela okazało sie że Intel wypuścił serie błednych płyt na Polski rynek i jak mowił wymienia je od ręki. Niestety te od ręki trwało nastepne dwa tygodnie. Jedynym plusem tej akcji była wynegocjowana zamiana na lepsza płyte D975XBX2 . Narazie wszystko smiga.
Sadze ze najlepszym i o połowe tanszym rozwiazanie są płyty ASUSA !

_________________
----

moj sprzet:
Atari 800 Xl monitor mono-chromatyczny
klawiatura, myszka i magnetowfon na kasetki :]


wtorek, 27 marca 2007, 11:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
miałeś pecha :?

Jeśli chodzi o płyty ASUS'a - nigdy mi się nie zdarzały jakiekolwiek problemy z nimi. Po prostu jest to doskonała marka :wink:

u mnie układ E6600 i P5WDG2 sprawuje się znakomicie :wink:

pozdr

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


wtorek, 27 marca 2007, 11:44
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 stycznia 2006, 19:06
Posty: 9
Post 
ao napisał(a):
miałeś pecha :?

Jeśli chodzi o płyty ASUS'a - nigdy mi się nie zdarzały jakiekolwiek problemy z nimi. Po prostu jest to doskonała marka :wink:

u mnie układ E6600 i P5WDG2 sprawuje się znakomicie :wink:

pozdr



Zakupiłem ostanio płyte Asus P5ND2 SE i grafikę GF 7300 GS i procesor Intel Core 2 CPU. Teraz nie mam podglądu w programie Edius film jest zawieszony.
Myślałem że to wina płyty lecz problem tkwi w trybie overlay.
Próbowałem na różne sposoby rozwiązać ten problem i nic.
Chyba zmienie płytę .?


wtorek, 27 marca 2007, 18:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
a czytałeś dokumentację Ediusa i karty video ?

podejrzewam, że karta grafiki ma tu decydujące znaczenie. Nie jest wykluczone, że nie będzie współpracować z zestawem Canopusa, co się często zdarza. Akurat o tym piszą w dokumentacji.

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


wtorek, 27 marca 2007, 20:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 stycznia 2006, 19:06
Posty: 9
Post 
ao napisał(a):
a czytałeś dokumentację Ediusa i karty video ?

podejrzewam, że karta grafiki ma tu decydujące znaczenie. Nie jest wykluczone, że nie będzie współpracować z zestawem Canopusa, co się często zdarza. Akurat o tym piszą w dokumentacji.


Sprawa załatwiona Wymiana tarty grafiki z GF na Radeona dopiero pomogła.
Z tego wynika że DV Raptor RT2 max nie współpracuje prawidłowo z Grafiką GF 7300 GS,GF 7600 GS.Założyłem zwykłego Radeona X550.


środa, 28 marca 2007, 19:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL