Teraz jest środa, 25 kwietnia 2018, 07:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Mikrofon zewnętrzny Panasonic do ag-dvc 30e POMOCY 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 30 marca 2007, 13:05
Posty: 15
Lokalizacja: Bieruń
Post Mikrofon zewnętrzny Panasonic do ag-dvc 30e POMOCY
Kupiłem niedawno kamerę Panasonic ad dvc 30e z adaptorem i zewnetrznym mikrofonem panasonica.
Mam mały problem bo dotychczas pracowałem na canon xm2 i tam nie zabawiałem sie dzwiękiem a w Beiksie gdzie zakupiłem panasonica nie dali mi instrukcji to takowego adaptoru z mikrofonem.

Na adaptorze jest sporo funkcji np + 48
jak mam ustawić mikrofon do filmowania wesel - czy funckja wind cut ma byc załączona?

proszę o pomoc - za tydzień 1 impreza z nową kamerą obawy mnie napadają


piątek, 11 maja 2007, 12:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 kwietnia 2004, 10:04
Posty: 232
Lokalizacja: Piotrków/Kraków
Post 
+48 to zasilanie mikrofonu, jesli masz mikrofon pojemnosciowy to potrzebuje zasilania. Zasilanie moze byc poprzez zlacze XLR (wtedy wlacz +48V) alb przez paluszki w mikrofonie :) Wtedy wylacz.
Wind cuty i inne funkcje powylaczaj. Jesli masz mikrofon mono (na 1 tor) to ustaw CH 1+2 (dzwiek jest miksowany wtedy na 2 kanaly rownoczesnie). ATT to wyciszenie (znaczy -10 czy -20 dB)- ON wlaczone, OFF wylaczone, wlacz sobie slupki dzwieku (monitor, czy peak level - jakos tak sie musi nazywac) i obserwuj zeby poziomy byly OK...
Manualny dzwiek na weselach to ciezka praca :)

_________________
Filmy ślubne | Zdjęcia ślubne


poniedziałek, 21 maja 2007, 21:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1159
Post 
nagrywanie dzwieku w manualu na weselu przy muzyce i przemieszczajac sie z kamera to prawie cud jak wyjdzie ok.
duze ryzyko ze jak zblizysz sie do głosnika bedzie przester, nie wiem czy sala weselna to dobre miejsce na testy mikrofonu. jak spierdzielisz to co wtedy? jak nagrasz za cicho to ujdzie bo zrobisz głosniej przy montazu ale jak przesterujesz to dupa blada


poniedziałek, 21 maja 2007, 22:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 30 marca 2007, 13:05
Posty: 15
Lokalizacja: Bieruń
Post 
Dziękuje wam Panowie za wyczerpujące informacje
- no cóż będę sie musiał napracować i to sporo!!!

Natomiast mam inne pytanie jako ze w branży filmowo-ślubnej jestem od niedawna, czy jest mozliwość zgrania dzwięku z wesela spoza kamery na inne urządzenie?
no i czy taka forma jest lepsza - jak się nazywają takie urządzenia - :?:

Pozdrawiam Adam Mamok


środa, 23 maja 2007, 08:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
to sie nazywa "magnetofon" :wink:
możesz wykorzystać przeróżne rejetratory dźwięku (cyfrowe i analogowe) ale ktoś musi cały czas monitorować dźwięk (tak jak w reżyserce dźwiękowej) a potem dołożysz sobie pracy przy synchronizacji obrazu z dźwiękiem.

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 23 maja 2007, 08:38
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 30 marca 2007, 13:05
Posty: 15
Lokalizacja: Bieruń
Post 
Racja - czyli lepiej sie bawic w manualu na moim adapterze agd.
w sobote miałem 1 wesele z mikrofonem w zestawie z ag-dvc 30 wiec niebawem bede wiedział co w trawie piszczy lub sprzęga

Dzięki serdecze


środa, 23 maja 2007, 08:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL