Teraz jest czwartek, 20 września 2018, 09:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Zgrywanie z DvD na VHS ! Problem !!! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post Zgrywanie z DvD na VHS ! Problem !!!
Witam,

Sprawa wygląda prosto lecz nie jest.. W tym roku na początku sezonu pojawił mi się problem..po pierwszych weselach mam reklamacje kaset VHS tzn.baaardzo cicho nagrany dźwięk na kasetach VHS.. przegrywam poprzez DVD EURO<-->EURO VHS lecz najgorsze jest to, że u mnie jest OK! a u klienta na 3 magnetowidach jest to samo..czyli naprawdę cichy dźwięk... Co to może być - jak przyczyna może to powodować.. Rozmawiałem z elektronikiem i stwierdził ,że jeżeli klient sprawdził na 3 magnetowidach i na każdym jest ten sam problem to wina leży po mojej stronie.. Dodam że mam euro prolinka zakupione niedawno wiec wina po stronie przewodu odpada... euro w tv a może w VHS ? Kurcze.. co to może być?


środa, 30 maja 2007, 14:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Jeżeli klient sprawdził na 3 magnetowidach - zrób to samo.
Spróbuj też innego odtwarzacza (oraz sprawdź też jego konfiguracje wyjścia audio chociaż to już mniej prawdopodobna przyczyna).

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


środa, 30 maja 2007, 16:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post 
Sprawdzę... ale czuje że będzie to wina magnetowidu...

Pozdr.


środa, 30 maja 2007, 18:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Nagrywaj na magnetowidzie z możliwością regulowania wzmocnienia audio na wejściu i wskażnikiem wysterowania, np Panasonic NVS-960.

Pozdrawiam

_________________
Stanisław


środa, 30 maja 2007, 23:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Jeżeli magnetowid ma w jakiś sposób uszkodzony tor audio tzn podając mu nawet dżwięk o większym poziomie jego elektronika i tak będzie korygować na niższy poziom zapisywane audio to dodanie ewentualnie w tor prostego wzmacniacza, czy miksera audio nie wiele zdziała.
Chyba że magnetowid nie byłby uszkodozny to ja zakupiłbym prosty mikser który czesto się może przydać i do innych zastosowań np.
http://www.rnr.pl/p6950.1322_american_a ... er_dj.html
a na wet jeszcze prostszy chyba że posiadasz trochę smykałki do elektroniki to zakupiłbym jakiś kit do złożenia np z AVT z wzmacniaczem audio.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


środa, 30 maja 2007, 23:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post 
W zeszłym roku nie miałem żadnych problemów... nie wiem co się dzieje.. Aktualnie zamówiłem na allegro inny magnetowid - zobaczymy.. Jak nie pójdzie to muszę komuś to zlecić i później znów kombinować..

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Pozdrawiam

_________________
--------------------------------
CANON EOS MARK III
EDIUS 7.4
PS & AE & LR
D810 + szkła
CMIII + szkła


czwartek, 31 maja 2007, 18:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
Przypuszczam, ze Twoj magnetowid jest stereofoniczny. W takim przypadku dzwiek zapisywany jest podwojnie: w trybie stereo za pomoca glowic wirujacych i monofonicznie za pomoca glowicy stacjonarnej. Prawdopodobnie na skutek zanieczyszczenia lub uszkodzenia glowicy stacjonarnej dzwiek monofoniczny zapisuje sie ciszej. Ty tego nie zauwazasz, poniewaz magnetowid stereo preferuje sciezke stereofoniczna. Natomiast, jesli klient ma magnetowid mono to bedzie korzystal on (ten magnetowid) ze sciezki wzdloznej monofonicznej, ktora nagrala sie ciszej. To wedlug mnie jedyne sensowne wytlumaczenie. Jesli Twoj magnetowid umozliwia przelaczanie sygnalu stereo/mono to sproboj przelaczyc na mono i zobaczysz czy dzwiek bedzie cichszy,

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


piątek, 1 czerwca 2007, 11:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post 
Klient przyniosl ze soba magnetowid - byl to stereo... ja posiadam model : SONY SLV-SE720 STEREO.

A najlepsze jest to ze nagranie kasety VHS na moim magnetowidzieraz jest dzwiek OK a raz jest cicho.. masakra.

Kupilem drugi VHS - czekam za przesylka .. zobaczymy co bedzie.. no bo raczej to nie bedzie wina tasm..chociaz - cholera wie..moze musze je zmienic.. kupilem je w Fotonie w Kaliszu.. moze jakies felerne..sam nie wiem.. No nic - zobaczymy co bedzie z drugim magnetowidem..

_________________
--------------------------------
CANON EOS MARK III
EDIUS 7.4
PS & AE & LR
D810 + szkła
CMIII + szkła


piątek, 1 czerwca 2007, 16:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL