Teraz jest wtorek, 16 października 2018, 19:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Za mało miejsca???? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 sierpnia 2006, 13:47
Posty: 33
Post Za mało miejsca????
Próbuję zrobić w Pinnacle 9.4.2 dysk DVD z filmem trwającym około 1:42

Mam dyski NTFS a pojawia mi się taki komunikat:

Obrazek[/img]

Ma ktoś lekarstwo na toto?


wtorek, 21 sierpnia 2007, 21:28
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4525
Lokalizacja: Tczew
Post 
Zmniejsz bitrate, lub LINK.
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 21 sierpnia 2007, 23:41
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 17 sierpnia 2006, 13:47
Posty: 33
Post 
Ech, Kotin, dobrze, że gaduła z ciebie ;-), zmniejszenie bitrate pomogło. Dzięki wielkie!

Czy 6000 nie będzie za mało, żeby film był dobrej jakości?


środa, 22 sierpnia 2007, 00:25
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Swoją drogą - w dzisiejszych czasach programy, w których trzeba samemu ustanawiać stopień bitrate są jak gdyby "nie na czasie" :) Obecnie w wielu znacznie lepszych aplikacjach ustanawia się wielkość pliku wynikowego, a program sam dobiera wartości bitrate i to nawet dla VBR, a mało tego zrobi to wyjątkowo trafnie.
Pozdrawiam gorąco


środa, 22 sierpnia 2007, 03:09
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 29 marca 2006, 14:59
Posty: 143
Post 
Miałem ostatnio problem z odtwarzaniem płyt u jednego klienta i doszedłem dlaczego. Płyta 1,5 godz sała dobrze a zacinała się u niego ta krótsza 1,08 min. Nagrywałem w procoderze i teraz po zwróceniu uwagi na ślad zapisu, obie mają wypalony ten sam obszar. Czyli bitrate w tej drugiej był większy i odtwarzacz mógł nie dać rady przerobić tego ciężaru bitów. Zaznaczam że był to jakiś sprzęt "dobry i tani" Tak przypuszczam i od tej pory postanowiłem ustawiać max 7000. Dodatkowo jeszcze kupiłem Plextora. Czas pokaże czy będą reklamacje.
Darek, siedzisz głębiej w temacie więc co o tym sądzisz?


środa, 22 sierpnia 2007, 08:51
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Odtwarzacze stacjonarne poradzą sobie z każdym opcjonalnie możliwym stopniem bitrate jaki umożliwia program (chociażby Procoder). Jestem niemal pewien, że problem tkwił w czym innym, lecz aby się nie rozpisywać na temacie kolegi "kotin" odsyłam pod Link, gdzie jest właśnie o tym.
Jeśli zaś chodzi o klasowość stacjonarnych odtwarzaczy DVD okazuje się że tym firmowym, drogim urządzeniom nie za bardzo wolno jest odtwarzać wszystkie napotkane formaty (nie zawsze formalne, zalegalizowane) może renomowanej firmie po prostu nie wypada ;)(nie wiem), a odtwarzacz za 120zł z przysłowiowej Biedronki, taki "No Name" - czytał będzie nawet tarcze od fleksa :) więc jak widać tutaj teoria droższe to lepsze - nie sprawdza się.

Pozdrawiam gorąco


środa, 22 sierpnia 2007, 09:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL