Teraz jest środa, 25 kwietnia 2018, 08:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Przeswietlony obraz 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 14 sierpnia 2007, 19:54
Posty: 4
Post Przeswietlony obraz
Witam. Nagrywalem Misterium na poznanskiej Cytadeli, niestety przeswietlilem w kilku miejscach obraz, nie wlaczylem filtrow w kamerze. Czy mozna to programowo wyciac w Adobe Premiere albo w Ediusie? Pozdriawiam.


niedziela, 16 marca 2008, 00:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Przeswietlony obraz
No jasne że możesz ciąć wystarczy że wrzucisz plik na timeline zaznacz razor tool i tnij niepotrzebne kawałki :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


niedziela, 16 marca 2008, 00:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 14 sierpnia 2007, 19:54
Posty: 4
Post Re: Przeswietlony obraz
Zle sie wyrazilem :) Chodzi o pozostawienie obrazu ale wyeliminowanie przeswietlenia :)


niedziela, 16 marca 2008, 01:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Przeswietlony obraz
Z prześwietlonym obrazem to raczej będzie problem ogólnie lepiej sobie poradzić z mało doświetlonym niż prześwietlonym plikiem. Moja rada jest taka że jeśli to jest krótki kawałek to wstaw jakieś przebitki w tym czasie np budynku, ludzi itp

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


niedziela, 16 marca 2008, 01:36
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 14 sierpnia 2007, 19:54
Posty: 4
Post Re: Przeswietlony obraz
Odpada. A jakies filtry programowe?


niedziela, 16 marca 2008, 01:52
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 18 stycznia 2008, 11:01
Posty: 98
Lokalizacja: podlaskie
Post Re: Przeswietlony obraz
może spróbuj ja w Adobe Photoshop robi się z prześwietlonymi fotkami:
kopiujesz warstwę i ustawiasz krycie warstwy na mnożenie (ovverly) i dopasowujesz krycie (opticaly) od 100% do 0 %
myślę, że w nowych programach można tak zrobić a na pewno w Adobe After Effect
lub może dopasuj w A.P. P poziomy (filtr levels)
ja kiedyś poziomami w AP poprawiłem obraz, ale mało przepalony


niedziela, 16 marca 2008, 07:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 listopada 2005, 17:03
Posty: 351
Post Re: Przeswietlony obraz
Witam!

Muszę Cię (i filipa75 też!) zmartwić - program nowy czy stary -cudów nie czyni.
Materiał niedoświetlony to coś co można podkręcić - materiał prześwietlony oznacza utratę danych w rejonach przepalonych. Tych infortmacji tam po prostu nie ma! I nawet najlepszy, najnowszy program ich nie "urodzi".
Prześwietlenie jest jednym z najupiorniejszych błędów - trzeba się go wystrzegać jak... ognia.
Przy tego typu realizacjach powinien to być "języczek u wagi" operatora.
Widocznie... nie był.

_________________
pasja i praca


niedziela, 16 marca 2008, 13:49
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Przeswietlony obraz
Mam inną propozycję nie zaszkodzi sprawdzić:
Pobierz załącznik jaki doklejam do tego posta, rozpakuj go i jeśli chodzi o Premiere wrzuć plik o nazwie "dopasuj" luźno do katalogu Plug-ins gdzie zainstalowany jest program Premiere. W filtrach video dojdzie świetna funkcja o nazwie "Dopasuj" pozwala ona na proste dozowanie kolorów, świateł i cieni, plug-in ten pozwoli Ci przyciemnić same światła w nieszczęsnym fragmencie filmu.
Swoją drogą świetny dodatek do Premiere polecam wszystkim pracującym na tej aplikacji jako wygodne narzędzie do balansowania barwy itp.
Pozdrawiam gorąco


Załączniki:
plik .rar [18.97 ]
Pobrane 272 razy

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!
niedziela, 16 marca 2008, 22:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Przeswietlony obraz
romanek11 ma rację. Z prześwietlonym obrazem to tak samo jak z przesterowanym dźwiękiem. Dźwięk cichy można wzmocnić, co najwyżej wyjdą szumy, które można usunąć. Z przesterowanym dźwiękiem nie idzie zrobić już nic, żadne ściszanie nic nie pomoże.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


poniedziałek, 17 marca 2008, 13:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 14 sierpnia 2007, 19:54
Posty: 4
Post Re: Przeswietlony obraz
A mowia ze od przybytku glowa nie boli :(
Dziekuje za rady, i Montazyscie za fajny dodatek do Premiery. Pozdrawiam forumowiczow.


poniedziałek, 17 marca 2008, 22:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL