Teraz jest poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 07:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Rozbłysk w AE 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Rozbłysk w AE
Witam,

potrzebuję na kręcącej się kuli ziemskiej zrobić w pewnych miejscach rozbłyski imitujące miejsce miasta wyświetlającego się obok. Podpowiedzcie sposób, który Wam przychodzi do głowy, bo dumam nad tym 3 dzień, ale coś marnie mi idzie.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


Ostatnio edytowano niedziela, 16 listopada 2008, 12:46 przez primo, łącznie edytowano 1 raz

czwartek, 13 listopada 2008, 22:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Rozbłysk w AE
oglądnij se tutoriale Kramera o eksplodującej planecie a na pewno Ci cos przyjdzie do głowy :)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 13 listopada 2008, 22:42
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 8 grudnia 2007, 15:36
Posty: 166
Lokalizacja: Mielec
Post Re: Rozbłysk w AE
Może spróbuj z shine albo najlepiej z particular bo jest w prawdziwym 3d a do kuli to jak znalazł.
Jak byś nie miał tych pulginów i nie mógł ich znaleźć wyślij mi adres mail na priv to wyśle wersje próbne jeśli chcesz.


piątek, 14 listopada 2008, 00:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Rozbłysk w AE
Hirosz napisał(a):
Może spróbuj z shine albo najlepiej z particular bo jest w prawdziwym 3d a do kuli to jak znalazł.
Jak byś nie miał tych pulginów i nie mógł ich znaleźć wyślij mi adres mail na priv to wyśle wersje próbne jeśli chcesz.

Mam particular, bo jest w oryginale załączony, ale nie mam pojęcia jak nim mogę zaimitować pojedynczy rozbłysk.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


niedziela, 16 listopada 2008, 11:11
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 8 grudnia 2007, 15:36
Posty: 166
Lokalizacja: Mielec
Post Re: Rozbłysk w AE
Na przykład tak:
http://www.sendspace.pl/file/Qj62TB59/
kwestia tylko poprawienia tego żeby lepiej wyglądało


niedziela, 16 listopada 2008, 12:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Rozbłysk w AE
Hirosz napisał(a):
Na przykład tak:
http://www.sendspace.pl/file/Qj62TB59/
kwestia tylko poprawienia tego żeby lepiej wyglądało

Wszystko ok, gdy robimy to jako nowa warstwa poza kulą. Gorzej, gdy owy rozbłysk ma się przemieszczać wraz z kulą, wtedy trzeba go wsadzić do prekompozycji z kulą, a wtedy już nie wygląda tak dobrze. No chyba, że źle kombinuję.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


niedziela, 16 listopada 2008, 15:52
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 8 grudnia 2007, 15:36
Posty: 166
Lokalizacja: Mielec
Post Re: Rozbłysk w AE
Particular rzeczywiście się trochę dziwnie czasami zachowuje. Ja wstawiłem pod rozbłysk kulę i wtedy w komplecie z kamerą było dobrze.
Może coś pomoże:
http://www.videocopilot.net/tutorials/a ... mera_tips/


niedziela, 16 listopada 2008, 19:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL