|
|
|
Teraz jest niedziela, 15 grudnia 2019, 05:24
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Marceli Szpak
Bywalec
|
 JVC GZ-HD7
Cześć. Czy ktoś z Was lub waszych znajomych pracował na JVC GZ-HD7 (najlepiej na wersji NTSC)? Szczególnie interesuje mnie kwestia dostosowania odpowiedniego oświetlenia i mikrofonu oraz postprodukcji - w jakim programie najsensowniej? Pytania kieruję pod kątem ślubu i wesela. Z góry dzięki.
|
czwartek, 7 maja 2009, 01:30 |
|
 |
hayko
Bywalec
|
 Re: JVC GZ-HD7
jesli chodzi o kamer jvc gz ( wszystkie modele) to przyznam ze jakosc obrazu jest bardzo ladna baa krysztal A program polecam corel vide bo jak narazie tylko ten radzi sobie z plikami tod
|
środa, 20 maja 2009, 22:14 |
|
 |
kopan
Bywalec
|
 Re: JVC GZ-HD7
Ja mialem doczynienia z ta kamerka w zeszle wakacje. kupilem W usa wersje ntsc, wyglad fajny, jakos w dzien bardzo dobra, obraz czysty, ostry, ladne kolory...jest jednak ale. W slabszych warunkach widać szumy, mowie o zwyklym oswietleniu domowym wiec bez dobrego albo bardzo dobrego swiatla na sali weslenej moze byc problem. Druga sprawa o ktorej poczytasz wpisujac w googlach model kamery i slowo stabilizer to wlasnie akosc stabilizacji. Tragiczna a wlasciwie jej brak. Na roznych forach pisza to samo, ze tragedia. Niby optczna ale czy jest wlaczona czy wylaczona to obraz zachowuje sie tak samo. I ten czynnik zdecydowal ze oddalem ja do sklepu i wzialem Canona HV30 i powiem ze jestem bardzo zadowolony. Stabilizacja to miodzio przy JVC, kolory tez ladne, no ale jak wiadomo jest na kasetki a dysk jest wygodniejszy. Jesli chodxzi o edycje z tego JVC to mam macbooka pro i final Cut express. Kopiowalem pliki na kompa i przerabialem tody na mov w mpeg streamlip o ile dobrze pamietam, ktore FCE chwytal i obrabial bez najmniejszego problemu i balem sie ze bedzie strata na jakosci ale nie zauwazylem tego wiec o przecietnm widzu nie ma mowy zeby zauwazyl jesli takowe straty wystepuja. Ta kamerka ma jeszcze fire wire wiec mozna normalnie przechwytywac przez fire wire do natywnego kodeka w kazdym programie do edycji. Warunkiem jest nagrywanie w rozdziałce 1440 cbr, gdzie wtedy wejdzie chyba okolo 7 godzin filmu.
|
czwartek, 21 maja 2009, 14:54 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|