Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 04:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Zgranie z kamery analogowej na dysk 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 lipca 2003, 23:15
Posty: 1
Lokalizacja: Wolsztyn
Post Zgranie z kamery analogowej na dysk
Znalazłem materiały nagrane na kamerze analogowej. Szukam pomocy w zakresie programu jaki mógłbym wykorzystać aby zgrać to wszystko na dysk i odpowiednio obrobić. Pragnę zaznaczyć że w "branży" Obrazu jestem początkującym nowicjuszem ( aczkolwiek z ambicjami:-)). O dalszą pomoć zwracać się będę w miarę potrzeb. Dziękuję z góry.


wtorek, 8 lipca 2003, 23:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Chyba pomyliłeś nieco działy!!!

_________________
***Koreańczyków jest dwóch ale nie są braćmi mimo że obaj jedzą gruszki***


środa, 9 lipca 2003, 11:24
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 21 maja 2003, 12:34
Posty: 146
Post 
Najlepszym programem do obróbki będzie chyba Adobe Premier
( używam) lub Ulead Media Pro (np. 6,5 - też używam) . Z materiałem możesz zrobić praktycznie wszystko.
Jeżeli chcesz natomiast zgrać materiał z kamery na dysk to sam program nic Ci nie da, ponieważ musisz zainstalować kartę do przechwytywania.
Karty telewizyjne , nawet te najprostsze, mają taką możliwość pod warunkiem, że są wyposażone w wejście " po niskiej".
Pozdrowienia i dużo "radochy" z zabawy w studio filmowe.
szpec

_________________
Pozdrawiam "szpec"


wtorek, 12 sierpnia 2003, 10:49
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2003, 21:44
Posty: 187
Post 
[quote="szpec"]
Karty telewizyjne , nawet te najprostsze, mają taką możliwość pod warunkiem, że są wyposażone w wejście " po niskiej".
Pozostaje jeszcze kwestia jakości zgrywanego materiału, karty TV to max 320x280


wtorek, 19 sierpnia 2003, 23:54
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 21 maja 2003, 12:34
Posty: 146
Post 
Nie wszystkie. Moja pozwala na zgranie materiału w rozdzielczości 720x576 - czyli pełny PAL.
:D

_________________
Pozdrawiam "szpec"


Ostatnio edytowano sobota, 23 sierpnia 2003, 06:08 przez szpec, łącznie edytowano 1 raz

środa, 20 sierpnia 2003, 08:31
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2003, 21:44
Posty: 187
Post 
No to gratuluje zakupu. Proszę o podanie modelu i ceny, kupię dzieciakowi, może zacznie montować samodzielnie filmy.


piątek, 22 sierpnia 2003, 22:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Model
Nie wiem czy jeszcze można dostać takową - PixelView na chipsecie 878.
Zdaje się że model PV-BT878P+

Ściąga 25fps przy 768x576 - oczywiście jeżeli procesor i reszta systemu uciągnie.
Nie ma problemów z jakimkolwiek oprogramowaniem - zawsze karta jest na miejscu i rozpoznawana prawidłowo.

Oczywiście z driverami uniwersalnymi.
Bo oryginalne dostarczane do kart TV to porażka.

Uważaj - bo nowe karty na chipsecie Cx881 są wyjątkowo oporne i należą do problemowych. Mimo niby lepszych parametrów, karty nie chcą współpracować z np VirtualDubem itd. Bezsens.
problemy przede wszystkim pojawiają się jak na razie u właścicieli AverMedii.
A z tego co widzę inni producenci też już wprowadzili karty na tym chipie. Może będą lepiej dopracowane.

emes


poniedziałek, 25 sierpnia 2003, 09:37
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 21 maja 2003, 12:34
Posty: 146
Post 
gaz napisał(a):
No to gratuluje zakupu. Proszę o podanie modelu i ceny, kupię dzieciakowi, może zacznie montować samodzielnie filmy.

Dziękuję za gratulacje. Karta TV, którą mam, służy mi do oglądania programów TV (dziecko) a nie do zgrywania materiałów na dysk. Podpowiedziałem jedynie Lapis'owi, że taka możliwość istnieje. Proszę o pozostawienie złośliwych i uszczypliwych uwag dla siebie. Nie każdy urodził się Bilem Gates'em jak Ty. Jeżeli nie chcesz pomóc to przynajmniej nie przeszkadzaj, bo po to ktoś mądry stworzył to forum aby można się było czegoś nauczyć, wymienić poglądy i wiedzę.

_________________
Pozdrawiam "szpec"


wtorek, 26 sierpnia 2003, 06:43
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2003, 21:44
Posty: 187
Post 
Szpec coś ty taki nerwowy. Karty telewizyjne kosztują niewielkie pieniądze, a ja chcę kupić swojemu dzieciakowi tokowy wynalazek, ma moją starą kamerę, więc dlaczego miałby nie skorzystać z możliwości zgrywania filmów w pełnej rozdzielczości?

Emes dzięki za model karty.

PS. Emes jakoś nie odebrał moich wypowiedzi jako złośliwości.


środa, 3 września 2003, 23:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
szpec napisał(a):
gaz napisał(a):
No to gratuluje zakupu. Proszę o podanie modelu i ceny, kupię dzieciakowi, może zacznie montować samodzielnie filmy.

Dziękuję za gratulacje. Karta TV, którą mam, służy mi do oglądania programów TV (dziecko) a nie do zgrywania materiałów na dysk. Podpowiedziałem jedynie Lapis'owi, że taka możliwość istnieje. Proszę o pozostawienie złośliwych i uszczypliwych uwag dla siebie. Nie każdy urodził się Bilem Gates'em jak Ty. Jeżeli nie chcesz pomóc to przynajmniej nie przeszkadzaj, bo po to ktoś mądry stworzył to forum aby można się było czegoś nauczyć, wymienić poglądy i wiedzę.


To zgrywasz przez wejscie tv w grafice?? bo sie pogubilem?? :(


środa, 28 stycznia 2004, 11:10
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 27 grudnia 2003, 11:16
Posty: 72
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Ja zrobiłem inaczej . Wczesniej filmowałem na kamerze kumpla anologowy svhs , teraz kupiłem cyfrową i chciałem przegrać to z analoga na kompa. Mam karte telewizyjną ale niestety jakość po zgraniu pozostawia wiele do życzenia chociarz mogę to robic w rozdzielczości 758x576, ale niestety procesor pentium 2,4 nie uciąga i gubi klatki więc zgrałem z kamery analogowej na cyfrową (trzeba mieć wejscie dv)a pózniej już bez straty jakości przez kontroler firewire do kompa. Jakość jest naprawdę dobra.


poniedziałek, 2 lutego 2004, 21:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL