Teraz jest środa, 25 kwietnia 2018, 00:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Sprzęt... zestaw 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Sprzęt... zestaw
Witam
Proszę o poradę, zaznaczam że aktualnie tylko fotografuję śluby i inne eventy, ( kiedyś kreciłem i montowałem tyle że nie dla siebie na karcie DV500) Jako że rynek się zmienia zamierzam znów też filmować postudiowałem parę wątków i zamiast naprowadzać na wnioski robią odwrotnie...
Chcę kupić kamerę HD
I moje pytanie jest takie jaki zestaw komputerowy proponujecie mi do obróbki:
ja złożyłem cosik takiego ale rady praktyczne bardzo mile widziane
Program do montażu będzie Premiere cs3/4
Grafika Radeon 4850 Asus 512MB 2xDVI (PCI-E) Glaciator Fan
Procesor Intel Core2 Quad Q8200 2,33 GHz BOX
Plyta Asus P5Q Pro Turbo
HDD Seagate 320 GB Barracuda 7200.11 (16MB, Serial ATA II)
HDD Seagate 750 GB Barracuda7200.12 (16MB, Serial ATA II)
Pamięci Corsair Twin2 X DDR2 2x 2GB 800MHz CL4-4-4-12 DHX

Karta Video Matrox RT .X2 LE nie jestem pewny co do tej karty ale nigdzie nie mogę znaleźć jakiś testów kart

Dziękuję
Pozdrawiam


poniedziałek, 27 lipca 2009, 21:58
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 13:31
Posty: 223
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Sprzęt... zestaw
Full HD z matroxa wspiera chyba tylko Axio. RT.X2 to rozdziałka HDV 1440 x 1080 max i żadnego wsparcia dla AVCHD ( H.264 ).
Nie lepiej wydać kase na szybszego procka i więcej ramu ?


poniedziałek, 27 lipca 2009, 22:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Sprzęt... zestaw
Właśnie dlatego proszę o pomoc bo to jednak gąszcz sprzecznych informacji wszędzie
na kompa mogę wydać ok 7tyś. a kamerę wybrałem taką: Sony HDR-FX7E


poniedziałek, 27 lipca 2009, 22:12
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Sprzęt... zestaw
ja bym wprowadzil pare zmian:

plyta DFI
dyski samsunga
8GB ram - przynajmniej


poniedziałek, 27 lipca 2009, 23:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Sprzęt... zestaw
ale mogą być corsairy?? 4 x 2GB
czemu dyski Samsunga?? co w nich specjalnego??
a co do płyty DFI to jaka??
i zmiana procka na i7 :?: :?:
Ewentualnie czy jest osoba na forum która mogła by mi pomóc w wyborze sprzętu?? bo jednak chciałbym edytować AVCHD tylko czy jest możliwość wtedy podglądu w czasie rzeczywistym jak nie ma karty??


poniedziałek, 27 lipca 2009, 23:18
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Sprzęt... zestaw
corsair robi dobre pamieci wiec ok
dyski samsungi sa malo awaryjne
dfi zobacz na allegro, wersje z crossfire jak wybierasz ati, moze kiedys to wykorzystasz
na normalnym quadzie bedziesz mogl pod premierem edytowac avchd


wtorek, 28 lipca 2009, 09:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL