Teraz jest poniedziałek, 24 września 2018, 09:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Rwane odtwarzanie 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Rwane odtwarzanie
Witam,

robię po raz pierszy animację w after effects o rozmiarach kompozycji 1920x1080. Minuta wyrenderowanego filmiku do .avi zajmuję 9Gb, jednak jest problem z płynnym odtwarzaniem takiego materiału. Jak tu mówić o obróbce hd jak samo odtwarzanie graniczy z cudem, a może to wina braku czegoś w sytemie?

pozdrawiam

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


środa, 12 sierpnia 2009, 21:10
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 8 grudnia 2007, 15:36
Posty: 166
Lokalizacja: Mielec
Post Re: Rwane odtwarzanie
Problem z odtwarzaniem może wynikać z dużego rozmiaru pliku. Spróbuj wyrenderować mniejszy np. w formacie quicktime z kompresorem photoJPEG i jakością na 65. Wtedy sprawdź jak to dziala.


środa, 12 sierpnia 2009, 21:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Rwane odtwarzanie
Hirosz napisał(a):
Problem z odtwarzaniem może wynikać z dużego rozmiaru pliku. Spróbuj wyrenderować mniejszy np. w formacie quicktime z kompresorem photoJPEG i jakością na 65. Wtedy sprawdź jak to dziala.


No, ale jak później wrzucę to do premiere to stracę na jakości w pliku wynikowym?

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


środa, 12 sierpnia 2009, 22:37
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 8 grudnia 2007, 15:36
Posty: 166
Lokalizacja: Mielec
Post Re: Rwane odtwarzanie
To zastosuj taką kompresję żeby żeby stracić jak najmniej. Tak czy siak później jak skończysz montaż w premiere bedziesz musiał do czegoś eksportować. Jeżeli masz cały zestaw adobe to możesz skorzystać z dynamic link ale wtedy będzie najmniejszy komfort pracy.


czwartek, 13 sierpnia 2009, 23:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Rwane odtwarzanie
Hirosz napisał(a):
To zastosuj taką kompresję żeby żeby stracić jak najmniej. Tak czy siak później jak skończysz montaż w premiere bedziesz musiał do czegoś eksportować. Jeżeli masz cały zestaw adobe to możesz skorzystać z dynamic link ale wtedy będzie najmniejszy komfort pracy.


No faktycznie o tym, żeby zamiast renderować wstawić dynamic link nie pomyślałem :) a tak czy inaczej jak renderuję na dvd lub blueray to następnie jest to znowu kompresowane, więc de facto czekanie czasem 3h, aby wyeksportować klip w AE lepiej skorzystać z dynamic link.

Póki co mam pakiet CS3, ale CS4 jest już w drodze do mnie, więc wreszcie będzie można w pełni korzystać z dynamica, co jest jak dla mnie jedną z największych udoskonaleń czwórki.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


piątek, 14 sierpnia 2009, 07:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL