Teraz jest środa, 25 kwietnia 2018, 00:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 DVSTORM2 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post DVSTORM2
...jestem jednym z wielu niezadowolonych nowych użytkowników karty DVSTORM2 karta kupiona u OFICJALNEGO PRZEDSTAWICIELA CANOPUSA
po prezentacji ...dość długiej -zobaczyłem to co STORM2 ma dobrego ale...no właśnie dlaczego Storm jest taki..."PROFESJONALNY "!!!
Kiedy mam zmontowany materiał i chcę go nagrać na kasetę to...
Karta Storm2 "nie wie czy da sobie rade z odtwarzaniem REAL TIME"
Praktycznie to wygląda tak: wkładamy przejście między ścieżki video
jest real time to jesteśmy zadowoleni że mamy wspaniałą kartę (myślałem że lepszą od posiadanego wcześniej RT-X100) klikamy ENTER
nic nie liczy no to zgrywamy i ...stop karta musi sobie to przeliczyć ,dobra niecz liczy ale na początku a nie np po 1 godz. nagrywania na kasetę i co nagrywamy od nowa ???...Taki jest STORM2 a BIEDNY MATROX szanuje moje zdrowie i nerwy jak ma coś do przeliczenia to pokazuje po wstawieniu efektu że sobie NIE DA RADY (taki jest słaby-przyznaje się od razu) liczy i mogę nagrywać na kasetę w 100%, nic przykrego się nie stanie.Nie będę pisał o wyższości kart tylko proszę NIE WYPISUJCIE NA FORUM CZYM KTO PRACUJE TYLKO PRAKTYCZNE SPRAWDZONE NA SOBIE PRZYKŁADY i pomagajcie innym. Acha cały zestaw kupiłem w konkretnej FIRMIE którą szanuję za wiedze i pomoc. Pozdrawiam


niedziela, 13 lipca 2003, 15:18
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
"Gdy wszystko zawiodło przeczytaj instrukcję obsługi".
Miałem identyczny problem. Przyczyna jest w buforze pamięci RAM.
Masz źle przydzielony bufor. Instrukcja rozdział 7-23 Real-Time in Adobe Premiere. Chyba, że pracujesz na ediusie to musisz wyeksportowac plik do pliku (fast rendering) i po kłopocie. Trwa to ok 10s.
Problemy z efektami powstają także przy stosowaniu pirackich kopii Xploda. Sam doświadczyłem i musiałem kupić oryginała ale się opłaciło.
Jak karta Cię nie zachwyca to sprzedaj i kup RTX100, ale piszesz, że już przerabiałeś ten temat. Ludzie ! Czytajcie instukcje obsługi. Tam jest wszystko napisane.


niedziela, 13 lipca 2003, 17:01
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Podziękowania
Dziękuje za KONKRETNĄ podpowiedź będę próbował jak nic mi nie wyjdzie
to ośmielę się poprosić o KONKRETNĄ pomoc w postaci nr telefonu...


poniedziałek, 14 lipca 2003, 22:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Canopus
Też mam canopusa i też mam podobny problem. Zapomniałeś napisać, że karta nie przelicza niektórych efektów tych 3d Xploda w czasie rzeczywistym, gdzie na pasku AP nie pokazuję się czerwony pasek renderingu. Ja poradziłem sobie w ten sposób, że przed zgraniem zmontowanego filmu na kasetę sprawdzam jeszcze raz przejścia tj. Xploda i wtedy puszczam w tym miejscu tj. na przejściu play, gdzie ukazuję mi się pasek renderingu, wtedy enter i problem z głowy. Może jest to trochę kłopotliwe ale nie widzę innego wyjścia. Jeśli chodzi o przydzielanie pamięci tj. to bzdura.


niedziela, 31 sierpnia 2003, 21:58
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re
Witam,
Z efektamie nie ma żadnych problemów. WSZYSTKIE z pakietu Xplode 4 Pro "chodzą" na DVStormie 2 w "czasie rzeczywistym" (RT)
Aby to uzyskać należy poprawnie skonfigurować kilka "rzeczy".
Polecam lekturę postów, bo już o tym pisałem...
Pozdrawiam.


poniedziałek, 1 września 2003, 07:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post DV Storm
To proszę podać te posty, gdzie można znaleźć to o czym Pan pisał?


poniedziałek, 1 września 2003, 22:02
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Canopus 2
No znalazłem Pana opis jak to zrobić. Więc tak zrobiłem, no i kibel. Jeżeli w zakładce Xplode'a wybiorę "Direct3dT&L Hall" to po po jakimś czasie mi się wszystko wiesza i pomaga jedznie reset kompa. Przez chwilę sprawdziłem te efekty z nowymi ustawieniami i dalej to samo. Idzie do pewnego momentu tj. ok. 1 s przejścia zatrzymuję się i oczywiście komunikat "stop......." Poradżcie co należy zrobić ażeby te przejścia chodziły bez zgrywania lub w ostateczności aby były widziane jako przejścia do zgrywania. Bo jak kolega napisał Canopus naprawdę zostaję trochę w tyle w porównianiu z matroxem 100. Naprawdę jest to denerwujące....Proszę o pomoc, help!!!! Może ty Pawle już jakoś sobie poradziłeś, jeżeli tak to daj znać :(


poniedziałek, 1 września 2003, 23:58
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re
Witam,
Sporo użytkowników ma z tym problemy bo nie czytają uważnie, lub posługują się pirackim Xplodem 4 Pro...
Jeżeli jesteś legalnym użytkownikiem pakietu Xplode'a to po rejestracji na stronce Canopusa w dziale support/driver downloads/xplode professional/software updates pobierasz patch XPnVidiATI.exe
Cytat ze strony producenta:

"Xplode Professional v4.0
Accelerated nVidia and ATI Renderer
This update allows accelerated performance when using ATI or nVidia graphics cards with Xplode Professional 4.x
This module is not part of the Xplode Package but rather an added option for increased performance.
Note: This feature is not officially supported.
The ATI renderer requires the ATI Catalyst drivers version 3.2 and up to work optimally. It should work best with the following cards:
Radeon 9500, 9600, 9700, 9800
For best performance and quality, it is recommended to force Anti-Aliasing to 6X in the display properties and to set Anisotropic Filtering to Application Preference."

Robisz ustawienia o których juz pisałem poprzednio (zakładka 3D)
i po wszystkiemu... Ustawiłem w ten sposób już kilkanaście zestawów.
Wszystkie efekty Xplode'a 4 pro "chodzą" bez żadnego renderingu.
Sam używam zestawu z tą kartą, a montuję 5 -7 wesel w tygodniu i jeszcze sporo reklamówek.
Po porawnej konfiguracji nie pojawi się nigdy "stop because dropped frames". Oczywiście, jeżeli pracujesz na Adobie musisz jeszcze poprawnie skonfigurować zakładkę Project/Projects settings/General
Szczegółowe dane o tych ustawieniach znajdują się tutaj:
http://www.canopus.us/US/support/suppor ... re_PAL.asp
Wszystko jest trudne nim stanie się proste....
Pozdrówka.


wtorek, 2 września 2003, 07:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL