|
Teraz jest niedziela, 17 lutego 2019, 03:59
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
szukam kamerzysty na festiwal muzyczny-Kraków!!!
Autor |
Wiadomość |
Asia137
Nowy
|
 szukam kamerzysty na festiwal muzyczny-Kraków!!!
cześć! Jestem organizatorką pewnego krakowskiego festiwalu muzycznego. Planuję nagrać materiał z przesłuchań i kilku innych imprez towarzyszących konkursowi,a potem zmontowany film pokazać na gali finałowej. Na widowni będzie kilkaset osób, w tym media i znani ludzie z branży muzycznej. Gwarantuję świetną promocję!!! Film umieszczony będzie potem na naszej stronie z podlinkowaniem wykonawcy. Wszystkie współpracujące z nami media będą mogły wymienić nazwisko twórcy filmu. Jeśli współpraca się ułoży-zaowocuje to dalszymi kontaktami przy innych naszych projektach. Czas trwania: 15minut. Odbiorcami będą głównie młodzi ludzie, artyści;) wiec film nie moze być standardowo zmontowany. Kreatywność, pomysłowość, nieszablonowe wykonanie WSKAZANE! Jeśli ktoś jest zainteresowany-proszę o pilny (festiwal za dwa tygodnie) kontakt mailowy asik137@wp.pl
|
piątek, 5 marca 2010, 17:22 |
|
 |
maciek8791
Bywalec
|
 Re: szukam kamerzysty na festiwal muzyczny-Kraków!!!
>Gwarantuję świetną promocję!!! Taaaak, promocja swoja droga, tylko ze jeszcze przydaloby sie zaplacic za wykonana prace a nie szukac frajerow po forach dyskusyjnych pozdrawiam Maciek
|
sobota, 6 marca 2010, 19:24 |
|
 |
elwirka
Aktywny bywalec
Dołączył: piątek, 4 listopada 2005, 12:52 Posty: 334 Lokalizacja: Chrzanów
|
maciek8791 napisał(a): >Gwarantuję świetną promocję!!! Taaaak, promocja swoja droga, tylko ze jeszcze przydaloby sie zaplacic za wykonana prace a nie szukac frajerow po forach dyskusyjnych pozdrawiam Maciek Czekaj, czekaj. Ona co prawda nie napisała, że zapłaci za robotę. Ale też nie napisała, że nie. Napisz więc droga Asiu137 jakim budżetem dysponujesz, a my ci odpowiemy, co w tej cenie możemy dla ciebie zrobić;-)
|
niedziela, 7 marca 2010, 17:04 |
|
 |
LIGHTHOUSE STUDIO
Nowy
|
Witam chętnie podejmiemy się współpracy z Państwem - jesteśmy otwarci i rozwojowi zapraszam do zapoznania się z nami : www.pnblighthousestudio.pl.tlpozdrawiam Paweł Neugebauer
Załączniki:
BANER.jpg [ 175.11 | Przeglądane 209 razy ]
|
poniedziałek, 22 marca 2010, 02:01 |
|
 |
MKmagic
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45 Posty: 849 Lokalizacja: Katowice
|
Wiedziałem!
Wiedziałem, że znajdzie się jakiś ...hmmm ...ktoś, kto jednak zaproponuje współpracę. Przez takich... ktosiów ceny na rynku są, jakie są, a ludzie, którzy normalnie chcą żyć z tego, co robią (na profesjonalnym poziomie) muszą kombinować, żeby przeżyć kolejny dzień.
1, 2, 3, 4... muszę trochę ochłonąć
_________________ pozdrawiam,
Marcin Wesela na Śląsku VideoKrupski.pl
|
czwartek, 25 marca 2010, 14:00 |
|
 |
grabos
Aktywny bywalec
Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40 Posty: 1267 Lokalizacja: Warszawa
|
Cytuj: Wiedziałem, że znajdzie się jakiś ...hmmm ...ktoś, kto jednak zaproponuje współpracę. Przez takich... ktosiów ceny na rynku są, jakie są, a ludzie, którzy normalnie chcą żyć z tego, co robią (na profesjonalnym poziomie) muszą kombinować, żeby przeżyć kolejny dzień. Stety-niestety (niepotrzebne skreślić), najpierw wideo, a potem cyfra rozwaliły układ branżowy obniżając próg wejścia, a właściwie to otworzyły rynek niemal dla każdego. Gdyby nie było tych zasad, które pozwalają nowym osobom pracować nawet za darmo (aby wejść do gry, a nawet dla fanu), to z 99% prawdopodobieństwem, tacy jak ja, Ty i rzesza nam podobnych, zamiast zajmować się wideo, filmem czy grafiką pracowałoby co najwyżej pilotem przed tv. I jeśli odpowiada to obu stronom to takie zlecenie może zrealizować nawet nastolatek z zajawką na pożyczonym sprzęcie albo zawodowiec po kosztach bo nie ma nic innego do roboty. I nic Ci do tego. Taka to uroda / brzydota (niepotrzebne skreślić) popularyzacji technologii i kultury. Jak komuś tęskno za niszą, to też nie jest bez wyjścia. Może się zająć animacją poklatkową w modelinie koreańskich przywódców, rekonstrukcją pierwowzoru piosenki harcerskiej na saksofon albo fenomenem kroku marszowego pingwina grzebieniastego. Rozumiem, że Ci co narzekają na obowiązujący układ przejęli wielopokoleniowy interes wraz z wyposażeniem, i od razu kosili uczciwy pieniądz.
|
czwartek, 25 marca 2010, 16:51 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
poza tym nie wszystko trzeba robić dla pieniędzy... co nie?
|
czwartek, 25 marca 2010, 19:16 |
|
 |
MKmagic
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45 Posty: 849 Lokalizacja: Katowice
|
Zawsze się zastanawiałem na tym, że są takie zawody, w których tego nie ma. Weź takie taksówki. Tam zamiast obniżać, wręcz podnoszą ceny. I chłopy potrafią się skrzyknąć i ustalić, że nie schodzą poniżej X za km. A auta, którymi jeżdżą często są tańsze od naszych kamer! P.S. Jakby komuś wpadło do głowy hasło "to idź na taksówkę" z góry odpowiadam: Kup sobie młotek 
|
piątek, 26 marca 2010, 11:02 |
|
 |
forumowicz
Stary wyjadacz
|
LIGHTHOUSE STUDIO wiadomość na priv
|
piątek, 26 marca 2010, 17:29 |
|
 |
elwirka
Aktywny bywalec
Dołączył: piątek, 4 listopada 2005, 12:52 Posty: 334 Lokalizacja: Chrzanów
|
Czytaj ze zrozumieniem. Festiwal dawno się odbył:-)
|
wtorek, 30 marca 2010, 12:17 |
|
 |
grabos
Aktywny bywalec
Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40 Posty: 1267 Lokalizacja: Warszawa
|
MKmagic napisał(a): I chłopy potrafią się skrzyknąć i ustalić, że nie schodzą poniżej X za km. mówisz i masz Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów właśnie udzielił chłopom odpowiedzi: http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/4 ... e_cen.htmli bądź człowieku taksówkarzem...
|
wtorek, 30 marca 2010, 20:13 |
|
 |
mag4a
Nowy
|
poszukaj sobie sprawdzonych kamerzystów, którzy są polecani przez innych ludzi, możesz takich fachowców poszukać na www.ofachowcach.pl
_________________ Czy wiesz że podstawą w pozycjonowaniu strony www jest jej katalogowanie? Lista katalogi stron www - największa lista katalogów w sieci!
|
wtorek, 7 czerwca 2011, 18:43 |
|
 |
MKmagic
Aktywny bywalec
|
Kamerzysta jest cały jeden (ty?  ), a operatorów nie ma wcale (chyba, że dźwigu  ). Życzę serwisowi sukcesu, ale... na ten przyjdzie jeszcze poczekać. A co do wątku, to Grabos - samochody też znacząco staniały (mowa o używanych, ale jakoś na prowincji nowych aut na TAXI nie widuję), a usługi taksówkarskie mimo wszystko nie staniały. Może to dla tego, że "kamerzyście" mama kupi kamerę, albo dostanie taki kasę na osiemnastkę, Adoba ściągnie z torrentów i można oferować stawki takie, że ledwie na fajki wystarczy (przecie mama dołoży, no nie?). Jak ktoś podszedł do sprawy na poważnie, kupił sprzęt, kupił soft, wlicza w ceny koszt muzyki, amortyzacji sprzętu i... życia, bo to praca, która ma dać chociaż kieliszek chleba, to nie ma byka! Ceny są, jakie są. Jak już się uczepiłem taksówkarzy (mam w rodzinie kilku), to brnę dalej: każdy wie, że samochód kosztuje, że paliwo doń trza tankować, a od czasu do czasu naprawiać/remontować/robić przegląd. A u nas to nie? Kamera na której najczęściej pracuję kosztuje więcej, niż przeciętny wóz TAXI w Katowicach. A mam takie dwie! Też potrzebuje serwisowania, akumulatorów i kupy osprzętu. Z montażem jest podobnie - komp trzeba serwisować, na powietrze to nie chodzi, a soft trzeba aktualizować i utrzymywać na jako-takim poziomie. Ale tego klienci już tak nie widzą. A szkoda.
|
środa, 8 czerwca 2011, 19:09 |
|
 |
r4fall
Stały bywalec
|
Myślę, że aby się zareklamować to trzeba się na początku narobić za niewielką kasę. Jak już się pokaże klientom jaką jakość mogą u nas dostać, to można cenę podnieść. MKmagic, wydaje mi się że preferujesz niezdrową konkurencję, ale dopiero teraz, kiedy masz klientów i pełno zleceń. Ciekawe czy jak kupiłeś pierwszą kamerę i zacząłeś swoją przygodę z nią to ściągałeś od pierwszych klientów po 3500 za godzinny film z wesela. Niech każdy sam wycenia swoją pracę, nikomu nic do tego, a jak martwisz się o stratę klienta to albo jakość do góry albo ceny w dół.
|
środa, 8 czerwca 2011, 23:56 |
|
 |
MKmagic
Aktywny bywalec
|
r4fall - zanim kupiłem pierwszą kamerę, biegałem z Betacamem i statywem za zawodowymi operatorami. Uczyłem się od nich, robiłem dla (za) nich poszczególne ujęcia i tak nabywałem swoją wiedzę i doświadczenie. Nikomu nie proponowałem solidnej pracy za bezcen.
Cały czas dostaję propozycję robót od kolegów operatorów, bo współpracujemy ze sobą, a nie konkurujemy (jak napisałeś) niezdrowo.
Nie preferuję niezdrowej konkurencji. Przeciwnie! Niezrowa konkurencja, to sytuacja, gdy zaniżam ceny poniżej progu opłacalności (wyliczonego w sposób świadomy i fachowy*) oby tylko dostać robotę, którą by mogła dostać konkurencja. To właśnie jest niezdrowe.
Ma wrażenie, że sloganu o "zareklamowaniu się" nadużywa wielu w tej (i innych) branży, żeby proponować zbyt niskie stawki. A te niskie stawki proponują TYLKO dla tego, że chcą przejąć roboty konkurencji. A stać ich na to TYLKO dla tego, że dorabiają na boku kamerą do swojej pensji etatowej.
*- nie tak, żeby na robocie zarobić na suchą bułkę, oby starczyło do następnej roboty, tylko z uwzględnieniem ceny sprzętu, oprogramowania, kosztów licencji, dojazdu, a wreszcie własnego życia.
|
czwartek, 9 czerwca 2011, 18:45 |
|
 |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|