|
Teraz jest poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 13:46
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
blagam pomozcie- mam klopoty z dzwiekiem
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 blagam pomozcie- mam klopoty z dzwiekiem
Jestem początkującym amatorem kamerzystą filmowałem kolegi wesele ma to być jego prezent ślubny lecz oczywiście nie zauważyłem że podczas filmowania dźwięk jest ustawiony na reczne sterowane a nie na automatic efekt tego jest taki iż jest on za głośny i bardzo nieczysty czy w tej sytuacji(słychać nie głos tylko wręcz charczenie) da się coś zrobić w tej sytuacji jesli ktoś wie to prosze o poradę HELP, HELP dodam ze nagrywałem kamerą cyfrowa Canona
mozecie pisać na moją skrzynke
skwirowska@poczta.onet.pl
jesli ktos ma na to opatentowany sposób jakos postaram sie wynagrodzić jestem uczciwym facetem i słowa obiecanego dotrzymuje
Skwirek
|
niedziela, 3 sierpnia 2003, 21:41 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Niestety nikłe są szanse na rozwiązanie Twojego problemu, ale są.
Jedyne praktycznie wyjście z sytuacji to zgranie całości nagranego materiału na dysk. Później musisz zgrać tylko audio ( można to zrobić prawie każdym programem do obróbki video - polecam Adobe Premier). Następnie poddać plik tzw. "odszumieniu" (taką opcję mają niektóre programy do nagrywania płyt audio Nero, WinOn CD w ograniczonym oczywiście stopniu). Są takie programy - niestety ich nie znam, bo nigdy nie musiałem z nich kożystać.
Po tej operacji ponownie "wrzucasz" to do programu do obróki video i zgrywasz to jako plik audio-video.
Oczywiście nie będzie to już to , ale poprawa powinna być widoczna (a właściwie słyszalna).
Pozdrowienia szpec
|
wtorek, 12 sierpnia 2003, 12:49 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Niestety nikłe są szanse na rozwiązanie Twojego problemu, ale są.
Jedyne praktycznie wyjście z sytuacji to zgranie całości nagranego materiału na dysk. Później musisz zgrać tylko audio ( można to zrobić prawie każdym programem do obróbki video - polecam Adobe Premier). Następnie poddać plik tzw. "odszumieniu" (taką opcję mają niektóre programy do nagrywania płyt audio Nero, WinOn CD w ograniczonym oczywiście stopniu). Są takie programy - niestety ich nie znam, bo nigdy nie musiałem z nich korzystać.
Po tej operacji ponownie "wrzucasz" to do programu do obróki video i zgrywasz to jako plik audio-video.
Oczywiście nie będzie to już to , ale poprawa powinna być widoczna (a właściwie słyszalna).
Pozdrowienia szpec
|
wtorek, 12 sierpnia 2003, 12:49 |
|
 |
gaz
Stary wyjadacz
|
 Re: blagam pomozcie- mam klopoty z dzwiekiem
[quote="skwirek"]Jestem początkującym amatorem kamerzystą filmowałem kolegi wesele ma to być jego prezent ślubny lecz oczywiście nie zauważyłem że podczas filmowania dźwięk jest ustawiony na reczne sterowane a nie na automatic
Początkujący z semi - profesjonalną kamerą. Zatrudnie takich  ( Sony VX2000 czy Canon XL1?)
Jeżeli montujesz AP 6.5 możesz spróbować Audio-Option-SmartGain. Automat zaproponuje optymalne wzmocnienie. Odsłuchasz, jeżeli nie odpowiada, zmienisz na i nną wartość (Gain). Może pomóc, ale nie koniecznie, wtedy musisz użyć bardziej zaawansowanych funkcji np. THX, ale to już wyższa szkoła jazdy (ja tego nie kumam) niestety.
|
środa, 20 sierpnia 2003, 02:49 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Jedyny sposób to mikrfofon zewnętrzny, ale to na przyszłość, bo ten materiał nie jest do uratowania
Pozdrawiam.
|
piątek, 5 września 2003, 22:27 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 jest szansa ale....
1. zgraj materiał i "wyciągnij" z niego sam dzwięk i wrzuć do wav lub mp3 z dużym bitratem >192
2. proponuję program Stainberg Clean wersja min 3.0, jest prosty i daje dobre efekty
ale wszystko zależy jak bardzo sygnał jest przesterowany i w jakim paśmie... jak coś to pisz...
|
sobota, 6 września 2003, 00:49 |
|
 |
skwirek
Stały bywalec
Dołączył: poniedziałek, 4 sierpnia 2003, 09:00 Posty: 65 Lokalizacja: Opatów
|
 Przester
Slicznie z gory dziekuje wszystkim ktorzy zechcieli odpisac na moje pytanie , co do kolego Gaza to ja naprawde jestem poczatkujacym kamerzysta a sprzet pozyczylem od kolegi ktory wlasnie zajmuje sie "zawodowo" filmowaniem wesel ot takie sobie chalturzenie
|
poniedziałek, 29 września 2003, 11:00 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|