|
Teraz jest poniedziałek, 16 grudnia 2019, 09:29
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
HDVSplit i gubienie klatek
Autor |
Wiadomość |
primo
Aktywny bywalec
|
 HDVSplit i gubienie klatek
Jak wytłumaczylibyście takie zachowanie, że raz puszczając zrzucanie materiału program pokazuje zgubione ramki, natomiast po restarcie komputera wszystko wydaje się w porządku?? Na początku myślałem, że to wina kasetek, ale nie chce mi się wierzyć, że na poprzedniej imprezie wszystko jest ok, a teraz 4/5 kasetek się wysypało?? Przychodzi Wam coś do głowy?
_________________ primo
http://www.serwisweb.pl
|
niedziela, 4 lipca 2010, 15:09 |
|
 |
S_naf
Aktywny bywalec
|
 Re: HDVSplit i gubienie klatek
A: Pofragmentowany dysk B: Jakiś szkodnik na kompie w tle C: Jakie jest obciążenie procesora w trakcie zrzucania? D: Jakie jest obciążenie dysków? Może już nie nadąża zapisywać?
|
środa, 7 lipca 2010, 23:22 |
|
 |
Degenerado
Aktywny bywalec
Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51 Posty: 7234 Lokalizacja: wawa
|
jesli po restarcie jest ok to cos obciaza komputer podczas pracy, moze byc explorer z flashem, java i tym podobne kupy
|
środa, 7 lipca 2010, 23:49 |
|
 |
primo
Aktywny bywalec
|
zrzuciłem materiał na drugim kompie i premiere cs5 nie pokazało błędów, a więc ewidentnie coś z tamtym kompem. Teraz dopiero sobie uświadomiłem, że pracując nad projektem najpierw dziwnie zaczęła zachowywać się myszka. Tak jakby co chwilę brakowało łączności i po prostu się zacinała.
Fakt faktem nigdy nie defragmentowałem tych dysków; szkodnik, hmmm zaraz sprawdzę; obciążenie procesora rzędu 10%; dyski nie wiem gdzie sprawdzić.
_________________ primo
|
czwartek, 8 lipca 2010, 09:45 |
|
 |
S_naf
Aktywny bywalec
|
Gdzieś z tego forum pobierałem malutką aplikację to sprawdzania wydajności każdego z dysków w komputerze. Pokazuje prędkości odczytu i zapisu dla każdej partycji. Po zrobieniu testu wiem gdzie trzymać materiał surowy a dokąd renderować. Polecam.
Wracając do Twojego problemu zacinanie myszki to kiedyś był typowy objaw obciążonego kompa. Zwykle właśnie przez syf w systemie, szkodnika lub jak pisze Degenerado, za sprawą np. błędnego działania Javy czy jakiegoś procesu w systemie. Może czas na postawienie od nowa systemu? I na litość boską nie pchaj do komputera wszystkich aplikacji, jakie Ci wpadną w ręce. Niby nic a po kilku miesiącach efekty jak widać.
|
czwartek, 8 lipca 2010, 22:12 |
|
 |
primo
Aktywny bywalec
|
S_naf napisał(a): Gdzieś z tego forum pobierałem malutką aplikację to sprawdzania wydajności każdego z dysków w komputerze. Pokazuje prędkości odczytu i zapisu dla każdej partycji. Po zrobieniu testu wiem gdzie trzymać materiał surowy a dokąd renderować. Polecam.
Wracając do Twojego problemu zacinanie myszki to kiedyś był typowy objaw obciążonego kompa. Zwykle właśnie przez syf w systemie, szkodnika lub jak pisze Degenerado, za sprawą np. błędnego działania Javy czy jakiegoś procesu w systemie. Może czas na postawienie od nowa systemu? I na litość boską nie pchaj do komputera wszystkich aplikacji, jakie Ci wpadną w ręce. Niby nic a po kilku miesiącach efekty jak widać. A może przypomni Ci się nazwa tego programu?? Nie jestem zwolennikiem instalowania wszystkiego co popadnie, ba ja nic nie instaluję oprócz niezbędnego softu: pakiet adobe + firefox + total commander + coś do oglądania filmów i słuchania muzyki. Zero gier czy syfu tego typu. Dysków nie dzielę na partycje. Mam ich 4 każdy w całości. Dziś zdefragmentowałem dyski, zobaczymy co z tego wyjdzie.
_________________ primo
|
czwartek, 8 lipca 2010, 22:16 |
|
 |
S_naf
Aktywny bywalec
|
primo napisał(a): A może przypomni Ci się nazwa tego programu?? Jasne, nie ma sprawy. Mam na myśli EZDVTEST. EDIT:Jednak po tym haśle nie znajduje mi nic oprócz tego posta. Poszukaj w google, to darmowa aplikacja kilkaset kB.
|
sobota, 10 lipca 2010, 11:21 |
|
 |
kotin
Moderator
Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57 Posty: 4925 Lokalizacja: Tczew
|
LINK, LINK, LINK, ja używam LINK, (w linku jest też darmowa wersja), LINK (klasyka)... Poza tym polecam LINK, oraz: Start / Uruchom / (wpisz) msconfig
_________________ 最诚挚的问候
|
sobota, 10 lipca 2010, 16:14 |
|
 |
primo
Aktywny bywalec
|
okazuje się, że to nie dyski czy inne niedomaganie kompa. problem tkwi w samym hdvsplicie. po zrobieniu całkowitego formatu, zdefragmentowaniu dysków powtórzyłem proces. Okazało się, że całość win ponosi hdvsplit, który totalnie gryzie się z 7-ką.
_________________ primo
|
niedziela, 25 lipca 2010, 20:12 |
|
 |
S_naf
Aktywny bywalec
|
A to tego panie nie wiedziałem, ja sto lat za murzynami, bo na XP. 
|
poniedziałek, 26 lipca 2010, 10:49 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|