Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 00:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 HDVSplit i gubienie klatek 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post HDVSplit i gubienie klatek
Jak wytłumaczylibyście takie zachowanie, że raz puszczając zrzucanie materiału program pokazuje zgubione ramki, natomiast po restarcie komputera wszystko wydaje się w porządku?? Na początku myślałem, że to wina kasetek, ale nie chce mi się wierzyć, że na poprzedniej imprezie wszystko jest ok, a teraz 4/5 kasetek się wysypało?? Przychodzi Wam coś do głowy?

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


niedziela, 4 lipca 2010, 15:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: HDVSplit i gubienie klatek
A: Pofragmentowany dysk
B: Jakiś szkodnik na kompie w tle
C: Jakie jest obciążenie procesora w trakcie zrzucania?
D: Jakie jest obciążenie dysków? Może już nie nadąża zapisywać?


środa, 7 lipca 2010, 23:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: HDVSplit i gubienie klatek
jesli po restarcie jest ok to cos obciaza komputer podczas pracy, moze byc explorer z flashem, java i tym podobne kupy


środa, 7 lipca 2010, 23:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: HDVSplit i gubienie klatek
zrzuciłem materiał na drugim kompie i premiere cs5 nie pokazało błędów, a więc ewidentnie coś z tamtym kompem. Teraz dopiero sobie uświadomiłem, że pracując nad projektem najpierw dziwnie zaczęła zachowywać się myszka. Tak jakby co chwilę brakowało łączności i po prostu się zacinała.

Fakt faktem nigdy nie defragmentowałem tych dysków; szkodnik, hmmm zaraz sprawdzę; obciążenie procesora rzędu 10%; dyski nie wiem gdzie sprawdzić.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


czwartek, 8 lipca 2010, 09:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: HDVSplit i gubienie klatek
Gdzieś z tego forum pobierałem malutką aplikację to sprawdzania wydajności każdego z dysków w komputerze. Pokazuje prędkości odczytu i zapisu dla każdej partycji. Po zrobieniu testu wiem gdzie trzymać materiał surowy a dokąd renderować. Polecam.

Wracając do Twojego problemu zacinanie myszki to kiedyś był typowy objaw obciążonego kompa. Zwykle właśnie przez syf w systemie, szkodnika lub jak pisze Degenerado, za sprawą np. błędnego działania Javy czy jakiegoś procesu w systemie.
Może czas na postawienie od nowa systemu? I na litość boską nie pchaj do komputera wszystkich aplikacji, jakie Ci wpadną w ręce. Niby nic a po kilku miesiącach efekty jak widać.


czwartek, 8 lipca 2010, 22:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: HDVSplit i gubienie klatek
S_naf napisał(a):
Gdzieś z tego forum pobierałem malutką aplikację to sprawdzania wydajności każdego z dysków w komputerze. Pokazuje prędkości odczytu i zapisu dla każdej partycji. Po zrobieniu testu wiem gdzie trzymać materiał surowy a dokąd renderować. Polecam.

Wracając do Twojego problemu zacinanie myszki to kiedyś był typowy objaw obciążonego kompa. Zwykle właśnie przez syf w systemie, szkodnika lub jak pisze Degenerado, za sprawą np. błędnego działania Javy czy jakiegoś procesu w systemie.
Może czas na postawienie od nowa systemu? I na litość boską nie pchaj do komputera wszystkich aplikacji, jakie Ci wpadną w ręce. Niby nic a po kilku miesiącach efekty jak widać.


A może przypomni Ci się nazwa tego programu??

Nie jestem zwolennikiem instalowania wszystkiego co popadnie, ba ja nic nie instaluję oprócz niezbędnego softu: pakiet adobe + firefox + total commander + coś do oglądania filmów i słuchania muzyki. Zero gier czy syfu tego typu.

Dysków nie dzielę na partycje. Mam ich 4 każdy w całości. Dziś zdefragmentowałem dyski, zobaczymy co z tego wyjdzie.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


czwartek, 8 lipca 2010, 22:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: HDVSplit i gubienie klatek
primo napisał(a):
A może przypomni Ci się nazwa tego programu??

Jasne, nie ma sprawy. Mam na myśli EZDVTEST.

EDIT:Jednak po tym haśle nie znajduje mi nic oprócz tego posta. Poszukaj w google, to darmowa aplikacja kilkaset kB.


sobota, 10 lipca 2010, 11:21
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4587
Lokalizacja: Tczew
Post Re: HDVSplit i gubienie klatek
LINK, LINK, LINK, ja używam LINK, (w linku jest też darmowa wersja), LINK (klasyka)...

Poza tym polecam LINK, oraz: Start / Uruchom / (wpisz) msconfig

_________________
最诚挚的问候


sobota, 10 lipca 2010, 16:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: HDVSplit i gubienie klatek
okazuje się, że to nie dyski czy inne niedomaganie kompa. problem tkwi w samym hdvsplicie. po zrobieniu całkowitego formatu, zdefragmentowaniu dysków powtórzyłem proces. Okazało się, że całość win ponosi hdvsplit, który totalnie gryzie się z 7-ką.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


niedziela, 25 lipca 2010, 20:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: HDVSplit i gubienie klatek
A to tego panie nie wiedziałem, ja sto lat za murzynami, bo na XP. :roll: :wink:


poniedziałek, 26 lipca 2010, 10:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL