Teraz jest czwartek, 20 września 2018, 07:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Adobe Premiere i export 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Adobe Premiere i export
Witajcie.
Postanowiłem napisać do Was z prośbą o pomoc, bo już sam nie wiem co robić.
Od jakiegoś czasu mam problem z exportem materiału z timeline (AP) do formatu zewnętrznego (mp2, pinacle AVI itp). W chwili uruchomienia exportu zaczyna się wszystko ok, ale po chwili zawiesza się komputer.
Od czasu kiedy ostatni raz mi się udało coś exportować nic nie zmieniałem w ustawieniach.
Dla "spokojnosci" zainstalowałem system i całą resztę od nowa, ale to nie pomogło. Czy mieliście podobne objawy? Chciałbym przygotować materiał na płytę dvd, ale przez to co się dzieje nie mam jak.

dziękuję za pomoc

obecnie AP6.0 (prędzej 6.5), athlon xp2000+, Ram 512, płyta Soltek KV-75, karta DV500, HDD 7200 (20 i 40G)


niedziela, 10 sierpnia 2003, 20:51
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 14 sierpnia 2003, 16:48
Posty: 25
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Post 
To może być jakis problem z codecami
a w najgorszym przypadku hardware


poniedziałek, 18 sierpnia 2003, 14:32
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2003, 21:44
Posty: 187
Post 
Mieliśmy z kumplem podobny problem, ale z kartą Matroxa RT.X 100. Po dodanie efektu, który wymagał przeliczenia (właśnie efekty Pinacle'a). Przy eksporcie do mpg2 zaczynało iść pięknie, niestety na efekcie komp zawisał. Po wielkich męczarniach narodził się pomysł przeliczenia materiału, a potem eksportu. Pomogło :lol:


wtorek, 19 sierpnia 2003, 23:29
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 2 sierpnia 2003, 19:49
Posty: 64
Lokalizacja: Chojnów
Post 
a jak zrobic to przeliczenie materialu przed eksportem w AP ?


czwartek, 21 sierpnia 2003, 11:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re
Witam,
W Adobe Premiere wybierz zakładkę TIMELINE (piąta od lewej),
następnie RENDER WORK AREA i po kłopocie....
pozdrówka


czwartek, 21 sierpnia 2003, 21:08
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2003, 21:44
Posty: 187
Post 
Nam pomogło File/Print to video, mogę się mylić File/Export/Print to video (siedzę w cafe). Premiere zapyta o Color Bar czy Black(tło przed rozpoczęciem odtwarzania, w tym przypadku ciebie to nie obchodzi), naciskasz OK, przeliczy co trzba, jeżeli zacznie odtwarzać materiał dajesz Escape, potem File/Save. Teraz zostało ci wyeksportowanie materiału do mpg2. Sposób pana Bogusława wypróbuję oczywiście :lol: .


piątek, 22 sierpnia 2003, 22:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL