Teraz jest wtorek, 24 kwietnia 2018, 10:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 kochani potrzebuje porady pinacle studio 14 jakie ustawić 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 9 lutego 2010, 11:36
Posty: 13
Post kochani potrzebuje porady pinacle studio 14 jakie ustawić
kochani potrzebuje porady pinacle studio 14 jakie ustawić parametry aby jakość była super do odtwarzaczy DVD.
Posiadam kamere sony HDR-FX1000 no i teraz muszę przegrać cały materiał ze ślubu na płyty DVD, oczywiście po dokonaniu cięć. Mi chodzi konkretnie o to jakie ustawić parametry końcowe w pinacle studio 14 aby film był FHD. Po ustawieniu DVD najlepsza jakość nie bardzo to widzę. jakość nie jest jak żyleta. Jak to nagrać. Pomóżcie plissssssss !!!!!!!!!!


Ostatnio edytowano poniedziałek, 11 października 2010, 17:52 przez luca48, łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 4 października 2010, 17:21
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 9 lutego 2010, 11:36
Posty: 13
Post Re: kochani potrzebuje porady pinacle studio 14 jakie ustawić
no i nikt się nie znajdzie aby mi coś poradzić???? :cry:


wtorek, 5 października 2010, 16:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 29 lipca 2009, 10:28
Posty: 250
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: kochani potrzebuje porady pinacle studio 14 jakie ustawić
najlepsza jakośc DVD to 8500 bitrate a FHD to tylko Blu-ray bitrate 25 tys. Mam jedno pytanie wiesz co to jest instrukcja do programu tam znajdziesz dokładnie to czego szukasz.

_________________
SONY FX-1000 może nie szczyt doskonałości, ale fajna kamerka
oraz sony NEX-VG10E i jeszcze kilka innych z tej samej firmy zoom H2n.


środa, 6 października 2010, 08:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 28 sierpnia 2010, 15:57
Posty: 50
Lokalizacja: Ol
Post Re: kochani potrzebuje porady pinacle studio 14 jakie ustawić
Witam kolego to forum jest super ale pytania tego typu powiedzmy chyba są nie na miejscu sam się o tym przekonałem zamiast napisać filmować napisałem kamerować a ludzi było full aby mnie skarcić ale pomóc w doborze kamery było może 3 no ale ok. Wybrałem kamerkę taką samą jak masz ty no ale jeszcze nie kupiłem .A co do pytania powiem tak używam pinnacle tylko do końcowej fazy bo strasznie długo render-... dobra obrabia materiał i nawet jak skończy to często lubi się zawieszać lub resetować czasami 5 godzin pracy jak nie zapiszesz to może ci się skasować a co do samego zgrywania to (moja opinia) to ustawić na DVD i z listy masz 3 wybory i wybrać ten z najlepszą jakością ale to na koniec.Ja Zgrywam za pomocą karty telewizyjnej i nie używam do tego programu do obróbki.
I tam ustawiam jak kolega wyżej napisał i w programie typu pinnacle pracuje już na wcześniej zgranym pliku w jakości albo mpg2 quality very good albo jako już plik wsadowy dvd.Powiem żaden FILMOWIEC nie chce zdradzić swoich tajemnic dla nowych aby nie stanowili dla niego/nich konkurencji ja bynajmniej tak odczułem.


środa, 6 października 2010, 18:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 4 listopada 2005, 12:52
Posty: 334
Lokalizacja: Chrzanów
Post Re: kochani potrzebuje porady pinacle studio 14 jakie ustawić
luca48 napisał(a):
Mi chodzi konkretnie o to jakie ustawić parametry końcowe w pinacle studio 14 aby film był FHD. Po ustawieniu DVD najlepsza jakość nie bardzo to widzę. jakość nie jest jak żyleta. Jak to nagrać. Pomużcie plissssssss !!!!!!!!!!


No to się zdecyduj Full HD czy DVD, bo to jednak różnica;-)
Piszemy "pomóżcie", wymienia się na "pomoc". Pseudodyslektykom tutaj nie pomagamy, bo to dla nas konkurencja:-)))))


środa, 6 października 2010, 20:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1507
Post Re: kochani potrzebuje porady pinacle studio 14 jakie ustawić
pasacik98-jesteś w błędzie-forum jest po to żeby pomagać radzić się i konsultować-ale to tez rodzaj uprzejmości i dobrej woli.
tu nie chodzi o tajemnice ale o elementy kultury oraz minimum inteligencji.czasem pytania są tak proste i świadczą o lenistwie .każdy program ma instrukcje.są tutoriale i trzeba uczyć się języków bo polskich programów i nierzadko terminów nie ma.
ktoś tu kiedyś napisał ze młodzi ludzie idą na łatwiznę-ściągając gotowe i z minimalnym wysiłkiem
zaręczam Ci ze każdy bywalec przeczytał mnóstwo książek czasopism i artykułów oraz praktykuje na co dzień

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


Ostatnio edytowano środa, 6 października 2010, 21:27 przez kumak, łącznie edytowano 1 raz

środa, 6 października 2010, 21:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 25 lutego 2010, 23:01
Posty: 231
Post Re: kochani potrzebuje porady pinacle studio 14 jakie ustawić
Oj, pasacik, pasacik98...Już się tak nie uskarżaj :wink:
W twoim konkretnie przypadku, miałeś pecha, że pod Twoim tematem dopisał się inny użytkownik, który wzbudził tyle kontrowersji. :lol:
viewtopic.php?f=31&t=32332
To raz, a dwa, kolega MK Magic bez złośliwości podał Ci linka do wyszukiwarki.
Gdyby był złośliwy podał by Ci pewnie :
http://www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf
Chodzi raczej o uszanowanie czasu innych użytkowników. Ostatnio kupowane kamery są opisane na forum i porównywane. Dlaczego jeśli komuś nie chce się szukać, to ktoś inny ma robić to za niego? Gdybyś zrobił porządny research, a potem zadał pytanie inaczej by to wyglądało. Jak zareagujesz jak za dwa tygodnie, ktoś zada pytanie: "Hej chce kupić kamerę do filmowania wesel. Oczywiście HD. Co polecacie?"
Albo przykład z tego wątku. Niejasno postawione pytanie. Użytkownicy, którzy mogliby pomóc mają się dopytywać co autor miał na myśli?
A tutaj viewtopic.php?f=29&t=13229, jeesso próbował wprowadzić pewne dobre zasady.
http://rtfm.killfile.pl/
Brak odpowiedzi nie musi oznaczać, że
pasacik98 napisał(a):
żaden FILMOWIEC nie chce zdradzić swoich tajemnic dla nowych aby nie stanowili dla niego/nich konkurencji

Pozdrawiam.


środa, 6 października 2010, 21:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 25 lutego 2010, 23:01
Posty: 231
Post Re: kochani potrzebuje porady pinacle studio 14 jakie ustawić
Prawie w tym samym czasie z kumakiem napisaliśmy Ci to samo innymi słowami.


środa, 6 października 2010, 21:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 29 lipca 2009, 10:28
Posty: 250
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: kochani potrzebuje porady pinacle studio 14 jakie ustawić
Przechwycony materiał masz w jakości HDV czy samo DV :D

_________________
SONY FX-1000 może nie szczyt doskonałości, ale fajna kamerka
oraz sony NEX-VG10E i jeszcze kilka innych z tej samej firmy zoom H2n.


środa, 6 października 2010, 22:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 28 sierpnia 2010, 15:57
Posty: 50
Lokalizacja: Ol
Post Re: kochani potrzebuje porady pinacle studio 14 jakie ustawić
Ok koledzy każdy może tak wywnioskować ja tak to odebrałem sorry .Powiem tak te forum czytam codziennie i przy różnych odp są wszędzie tacy tzw "mądrzejsi" co nie wnoszą nic do tematu tylko krytykują, ale i w życiu codziennym mamy takich na co dzień. Zauważyłem że tak jak piszecie są a nawet jest ich naprawdę wielu idących na łatwiznę czyli nie wiem co to pisze post niech inni mi pomogą a co ja się będę męczyć.


czwartek, 7 października 2010, 15:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 9 lutego 2010, 11:36
Posty: 13
Post Re: kochani potrzebuje porady pinacle studio 14 jakie ustawić
dziekuję wszystkim, żylety nie mam wybrałam DVD najlepsza jakość . Jaszcze raz pozdrawiam i dzięki


poniedziałek, 11 października 2010, 17:43
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL