Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 10:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Problem z Premierką CS5 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 sierpnia 2008, 02:17
Posty: 25
Post Problem z Premierką CS5
Otóż mam dość denerwujący problem, ciekawe czy Wy też tak macie. Pracując w Premierce, gdy chce przejść do innego programu, lub nawet wrócić do pulpitu i znowu wrócę do Premierki, program na kilkanaście sekund nie odpowiada, okno robi się szare, dysk cały czas mieli, pali się dioda twardego dysku. Dopiero po kilkunastu sekundach mogę znów Zacząć montować. Mam windows 7 64bit, 6GB ramu. Wygląda to jakby było mało pamięci, ale pamięć jest wykorzystana tylko w połowie?


środa, 9 marca 2011, 15:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem z Premierką CS5
kwestia pamieci, jak mam w komie 32 giga jest ok, jak wyjme do testow 16 to projekt ktory zjada 12 giga doladnie tak samo sie zachowuje

wydaje mi sie ze 7-ka tak kiepsko swapuje, kopiuje czy czysci ram, na xp x64 z premierem cs4 nie bylo takich przestojow


środa, 9 marca 2011, 15:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: Problem z Premierką CS5
U mnie podobne zacięcia występują jak przechodzę z jednej sekwencji na drugą, sekwencje mam przeważnie po 1,5 h i mam tu na myśli montaż avchd,
a ramu jest tylko 8 GB.Problem występuje przewaznie przy dłuższych i rozbudowanych sekwencjach.


środa, 9 marca 2011, 15:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 sierpnia 2008, 02:17
Posty: 25
Post Re: Problem z Premierką CS5
Wydaje mi się, że nie jest to kwestia pamięci, bo mam jeszcze parę giga wolnych. Wyłączyłem do testów pamięć podręczną systemu i też to nic nie zmieniło.Przydzieliłem Premierce 3GB ramu - też nic. Dziwi mnie to, że jedynie jak przejdę na firefoxa i wrócę do premierki to tego efektu nie ma, albo występuje rzadziej. Za każdym razem gdy zostanie uaktywniony program, wczytuje pliki tymczasowe do projektu co jest bez sensu bo mógłby to trzymać cały czas w pamięci. Jedynym dla mnie rozwiązaniem tymczasowym jest montaż projektu etapami, bo czym bardziej pocięty projekt tym dłużej go wczytuje. Montuje po godzinie surówki, wtedy ten problem nie jest jeszcze tak denerwujący.


środa, 9 marca 2011, 16:40
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 21 marca 2010, 17:21
Posty: 61
Post Re: Problem z Premierką CS5
Też tak mam, ale wtedy wystarczy usunąć pliki podglądu i znów program zaczyna działać jak należy. To chyba jest związane z tym że jeśli jest dużo zrenderowanego podglądu to Premierek za każdym razem gdy "powraca" się do programu, indeksuje te pliki, sprawdza czy nic nie brakuje, itp. Więcej pamięci RAM powinno pomóc, Windows nie będzie jej zwalniał bez potrzeby.


środa, 9 marca 2011, 20:52
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 23 lutego 2008, 10:48
Posty: 22
Post Re: Problem z Premierką CS5
Miałem podobny problem :)
Rozwiązaniem tego problemu okazało się przestawienie w opcjach Premierki miejsca w którym trzyma te indeksy (piszę z pamięci Menu Edit->Preferencje->Media). Standardowo ustawione jest na dysku C: ... Po zmianie tego miejsca na katalog utworzony w tym celu na odrębnym dysku który wykorzystuję jako miejsce do exportu - problem zniknął.

_________________
Intel Core 2 Quad Q8200 + Asus P5Q3 + 4 GB DDR3 Kingston 1333 dual + 3x WG 500 GB SATA II, Radeon 4850 HIS 512MB HDMI&DVI (PCI-E) iCooler IV + Chiewtec 560 W.


środa, 20 kwietnia 2011, 15:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL