Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 19:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 vimeo - prawidłowy export 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 13 stycznia 2010, 04:01
Posty: 117
Post vimeo - prawidłowy export
Panowie, niewiem co zrobić by filmy HD na vimeo odtwarzały mi się w miarę płynnie.
Postępuję zgodnie z zaleceniami vimeo, kroczek po kroczku robię tak jak piszą i eksportuję ediusem do H.264 z bitratem 3000 - 5000 kbit/sek. Próbowałem zapisać 25kl/sek jak i 30kl/sek.
Spróbowałem też eksportu premierem zgodnie z tymi wskazówkami:
http://eugenia.queru.com/images/cs4.jpg
i jest nadal to samo. Eksportowane filmy na kompie idą płynnie, a na vimeo cholernie się tną (fatalne strobo). Nie oczekuję płynności jak masełko, ale żeby to dało się oglądać. Co ja mam zrobić?
Nadmienię, że nie jest to wina mojego łącza internetowego.


piątek, 6 maja 2011, 21:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: vimeo - prawidłowy export
NowyPit napisał(a):
Postępuję zgodnie z zaleceniami vimeo, kroczek po kroczku robię tak jak piszą i eksportuję ediusem do H.264 z bitratem 3000 - 5000 kbit/sek. Próbowałem zapisać 25kl/sek jak i 30kl/sek.

Nic nie piszesz: czy usuwasz przeplot z filmów?
Podaj (jeśli wolisz może być na PW) jeden przykładowy swój wgrany filmik na Vimeo.


niedziela, 8 maja 2011, 14:50
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 13 stycznia 2010, 04:01
Posty: 117
Post Re: vimeo - prawidłowy export
A no właśnie...
Z trialem ediusa 6.02 mam tak, że gdy zmienię ustawienia projektu na 1080x720 25p, to po wybraniu opcji eksportu H.264/AVC wyskakuje komunikat, że muszę zmienić ustawienia. To samo, gdy ustawię 1920x1080 w trybie progresive. Tak więc nie wiem co zrobić, by wyeksportować ediusem bez przeplotu. Powinienem się wstydzić? :)


środa, 11 maja 2011, 12:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 20 marca 2011, 15:48
Posty: 223
Post Re: vimeo - prawidłowy export
NowyPit napisał(a):
A no właśnie...
Z trialem ediusa 6.02 mam tak, że gdy zmienię ustawienia projektu na 1080x720 25p, to po wybraniu opcji eksportu H.264/AVC wyskakuje komunikat, że muszę zmienić ustawienia. To samo, gdy ustawię 1920x1080 w trybie progresive. Tak więc nie wiem co zrobić, by wyeksportować ediusem bez przeplotu. Powinienem się wstydzić? :)

W Ediusie powinieneś mieć opcję wyboru eksportu do Quick T a tam jest opcja wyboru z przeplotem lub bez.
Pozdro


środa, 11 maja 2011, 21:40
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: vimeo - prawidłowy export
Tutaj jest tutorial, co prawda na innym programie niż Edius, ale kompresor jest identyczny i wygląda to niemal tak samo, jedynie zmień ilość klatek na 25/s:
http://www.youtube.com/watch?v=tp8jivVo2e0

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


środa, 11 maja 2011, 23:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL