Teraz jest środa, 19 września 2018, 18:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 FX-1000 i ustawienia ręczne 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 24 sierpnia 2011, 18:05
Posty: 39
Post FX-1000 i ustawienia ręczne
Witam!!
Gdy przechodzimy na ustawienia ręczne mamy do regulacji WB , wzmocnienie i przysłone.
Chodzi mi generalnie o przysłone.
Jak wyregulować przysłonę aby obraz nie był za ciemny albo żeby nie prześwietliło?? Jak to najlepiej ustawić aby obraz był jak należy?? Wiem , że do tego służy zebra ale jak to ustawić? i którą zebre wybrać bo w mojej FX-1000 są dwie 70% i 100 %. POZDRAWIAM


wtorek, 3 kwietnia 2012, 21:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: FX-1000 i ustawienia ręczne
to żart? bo prima aprilis był 2 dni temu :lol: :lol:

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


wtorek, 3 kwietnia 2012, 22:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 24 sierpnia 2011, 18:05
Posty: 39
Post Re: FX-1000 i ustawienia ręczne
Nie to nie żart , pytam całkiem poważnie :)


wtorek, 3 kwietnia 2012, 22:07
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 2 grudnia 2009, 21:31
Posty: 148
Post Re: FX-1000 i ustawienia ręczne
http://filmowiec.pl/forum/viewtopic.php ... 9d4d58a925 :)
Moze lepiej kręć na auto, wierz mi nie jesteś jedyny, żadna ujma :mrgreen:
A przysłonę należy wyregulować odpowiednio do sytuacji. Z zebrą czy bez niej.


wtorek, 3 kwietnia 2012, 22:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 listopada 2005, 17:03
Posty: 351
Post Re: FX-1000 i ustawienia ręczne
Pablo998 napisał(a):
Jak wyregulować przysłonę aby obraz nie był za ciemny albo żeby nie prześwietliło?? Jak to najlepiej ustawić aby obraz był jak należy??

Więc trzeba ją wyregulować tak, aby obraz nie był za ciemny albo żeby nie prześwietliło... no po prostu tak żeby obraz był jak należy.
Przyciski i pokrętła niezbędne do tego są z pewnością opisane w instrukcji. "Zebra" może pomóc w ocenie tego czy jest tak abo tak. W ten sposób ocenić można techniczną poprawność, druga sprawa to zamierzony efekt wizualny... temat szeroki... a to pytanie u posiadacza kamery za kilkanaście tysi musi dziwić.
I dziwi.
No.
:)

_________________
pasja i praca


środa, 4 kwietnia 2012, 10:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL