|
|
|
Teraz jest piątek, 20 kwietnia 2018, 14:44
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Jak zgrać z kamery na komputer???
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Jak zgrać z kamery na komputer???
Witam!
Czy moze mi ktoś napisać co dokładnie potrzeba zby zgrac z kamery soniaka (nie cyfrowej) na komputer film???
Komp mam pierwsza klasa, karta graficzna jest z wejsciem TV DVI, a kamera ma wejscie na czincze i takie male czarne (synchro jakies)
Dzieki za odp.
pozdro
|
piątek, 3 października 2003, 21:36 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
czesc, ja też mam soniaka i próbuje zgrywać, musisz mieć karte fire wei inaczej szybkie łącze z kamerą, plus oprogramowanie pinacle studio 8,ale jak to chodzi to jeszcze nie wiem bo kompletuje wszystko
|
środa, 8 października 2003, 23:07 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Żeby zgrać film z kamery analogowej na komputer potrzebujesz albo kartę video [chociaż analogowe sporo kosztuja od mniej więcej 1000 zł w górę],
albo kartę graficzną z wejściami video, oznaczana jako VIVO.
|
czwartek, 9 października 2003, 11:23 |
|
 |
Świstak
Bywalec
Dołączył: poniedziałek, 25 sierpnia 2003, 20:50 Posty: 17 Lokalizacja: Gorlice
|
Rumbi ma rację! potrzeba albo grafiki z VIVO albo kartę wideo. Jakbyś takiej potrzebował to coś napewno znajdę, za TROCHĘ mniejsze pieniądze. A i jeszcze kup sobie dobre wideo bo zarrzniesz kamerę po paru zgrywaniach!!!
_________________ Pozdrawiam! W razie czego łap na gg:4603555
|
czwartek, 9 października 2003, 18:50 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Nie rozumiem po co niby kupywać video do zgrywania???
Przecież każda kamera może sporo czasu służyć jako magnetowid.
Juni nie napisał jaki posiada typ kamery - przypuszczam, że może to być coś lepszego od VHS - a wtedy przegrywając na magnetowid
(prawdopodobnie VHS, bo są dużo tańsze) traci na jakości z powodu ograniczeń formatu VHS (czyli rozdzielczość około 240 linii).
Dlatego uważam, że jednak lepiej przegrywać bezpośrednio na komputer.
|
piątek, 10 października 2003, 09:53 |
|
 |
Świstak
Bywalec
Dołączył: poniedziałek, 25 sierpnia 2003, 20:50 Posty: 17 Lokalizacja: Gorlice
|
Przepraszam ciutkę nieściśle się wyraziłem!!! Poprostu napisałem nie to co chciałem wyrazić! To wideo miało być tylko radą! Jeżeli jest to mała kamerka to napewno lepiej jest zgrywać bezpośrednio z kamerki, ale jak jest to kamerka na "normalne" VHS-y to poco mam męczyć kamerę, wystarczy dobre(w znaczeniu wyczyszczone i nie przekłamujące obrazu) wideo! Napewno kamery analogowe Panasonica są nie do zdarcia!!! Jeszcze raz sorki!!!!!!!!!!!!!!!
_________________ Pozdrawiam! W razie czego łap na gg:4603555
|
piątek, 10 października 2003, 17:34 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
ja ci moge zgrac tel 07003001022
|
wtorek, 21 października 2003, 16:53 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|