|
|
|
Teraz jest czwartek, 21 lutego 2019, 12:29
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
jak (czym) podpiąć mikroport (nadajnik) do miksera dźw.?
Autor |
Wiadomość |
Gabo
Bywalec
|
 jak (czym) podpiąć mikroport (nadajnik) do miksera dźw.?
Witam, mam Sennheiser’a Ew 100g3 i zawsze mam problem z podpięciem go do miksera dźwiękowego (czy to takiego jakie są na wyposażeniu w salach konferencyjnych hoteli, czy też do miksera dźwiękowca na jakimś evencie) Ktoś podpowie jakim kablem zrobić to nalejlepiej i do jakiego gniazda? Tutaj zdjęcie (można powiększyć) przedstawiające jakie jest wejście do nadajnika (te dwa kable) http://www.broadcastlighting.co.za/en/a ... stem-.htmlProsiłbym w miarę możliwości o podesłanie linka do zdjęcia, bo te kable i przejściówki często są żeńskie/męskie Z góry wielkie dzięki. Pzdr
|
czwartek, 21 listopada 2013, 15:22 |
|
 |
Snake
Stały bywalec
|
 Re: jak (czym) podpiąć mikroport (nadajnik) do miksera dźw.?
Przepraszam, że się wetnę, ale pozwolę sobie zapytać:
czy tylko mnie przeszkadza grubość (a raczej chudość) kabla od mikrofonu? Przecież chyba 100 razy lepiej i bezpieczniej dla kabla byłoby gdyby zrobili trochę grubszą tą gumę, nie uważacie?
Jak radzicie sobie z tym żeby nie uszkodzić kabla, szczególnie przy końcówce? Nie zwijacie go w ogóle?
|
czwartek, 21 listopada 2013, 17:35 |
|
 |
Gabo
Bywalec
|
Grubość kabla jest celowo tak "gruba" Im szybciej Ci się spieprzy tym szybciej kupisz nowy.
Ja zwijam w duże koła, ale przed zwinięciem "prostuję"
|
czwartek, 21 listopada 2013, 20:49 |
|
 |
lukasz8402
Aktywny bywalec
|
do podłączania ma takie kable: 1.wtyk chinch - wtyk mały jack http://images.morele.net/full/552298_0_f.jpg2. przejściówka z dużego jacka na gniazdo chinch http://www.conrad.com/medias/global/ce/ ... S_1000.jpgJak zespół mówi "duży jack" to tylko zakładasz przejściówkę na kabel i heja. Raz zdarzyło mi się wyjście xlr to wpiąłem ten metalowy nadajnik ze złączem xlr. Najlepiej podłączyć moim zdaniem pod wyjście w mikserze typu "rec out", "phones" tam gdzie już sygnał jest na wyjściu mixera.
_________________ Doświadczenie: HMC151, XF100, AC130, AF101, GH3, 5dMKII, 6D
|
czwartek, 6 lutego 2014, 23:29 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|