Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 01:04




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 montaz wesel 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 12:48
Posty: 23
Lokalizacja: Nowogard
Post montaz wesel
witam w lisopadzie czeka mnie nagrywanie i montarz wesela. chcialbym wesele zlozyc na kompie. mam wszystko co jest potrzebne (tuner, itp.) ale nie wiem jaka jakosc po zlozenu bedzie zadowalajaca i jakiej kompresji uzyc

_________________
...born to freeride...


środa, 8 października 2003, 18:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 25 sierpnia 2003, 20:50
Posty: 17
Lokalizacja: Gorlice
Post 
Radziu słuchaj na jakiej kamerze będziesz to robił: cyfra czy analog? I jeszcze jak chcesz to robić profesjonalnie czy amatorsko? Co chcesz puźniej z tym zrobić wpuścić to spowrotem na kasetęczy nagrać na CD? I jaki dokładnie masz komputer? Wszystko zależy od tych czynników. Odpowiedz na moje pytania, a ja sprubuję Ci coś pomuc!

_________________
Pozdrawiam! W razie czego łap na gg:4603555


czwartek, 9 października 2003, 18:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 12:48
Posty: 23
Lokalizacja: Nowogard
Post 
sorrki za zwolowe juz wszystko pisze:
kamerka analogowa Hi8 Canon
chcialbym to zrobic jak najlepiej ;))) wiadomo jest to moje pierwsze wesele (za pieniadze wiec nie moge odwalic kaszany)
bede musial nagrac spowrotem na kasete (na CD moze tez jeszcze sie nie dogadalem ale najwazniejsza jest kaseta VHS)
Athlon XP1700+ (1,48Gz), 256 ram (chyba 333 jedna kosc), dysk Segate barracuda IV 60 GB (duzo wolnego ok 25 GB - moze byc wiecej), grafika Geforce 3 Ti200 TVout (ale zmienie to na 4 200 bo ten TVout cos szwankuje), tuner AverMedia ???? Studio (to jest ok. roczny tuner)
dzieki z gory
do tej pory zgrywalem w iuVCR fajny programik, a probowalem obrabiac obraz w Pinnacle Studio 8

_________________
...born to freeride...


sobota, 11 października 2003, 18:00
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 11 października 2002, 22:04
Posty: 71
Post 
to trozke sie chyba klient roszczruje:(((bo to co posiadasz to wesele bedzie marnie wykonane nie ujmujac ci umiejetnosci.Ale tak najwanziejsze to ten tuner .tuner to jest do ogladaai tv na kompie a nie do zgrywania popierwsze ze zadko kotry zgrywa w pelnym Palu tj 720x576 a po drugie niema kodeka i raczej watpie zeby niezgubil jakies klatki.Kolejna kwestia ze zgrywanie materialu bez kompresji zajmuje duzo miejsca na dysku okoolo 15giga godzinka wiec nienagrasz dwoch godzinek nawet .a gdzie obrobienie tego i ewentulane zgranie jeszcze.Kolejna kwestai ze program na ktorym chcesz to robic nie jest zbyt profesjonalny i tez tam cudow nie zdzialasz.
Mimo wszystko zycze ci jak najlepiej i jesli bedziesz mial jakies problemy i zapytania napewno sluze pomoca
pzdr

_________________
Kamil F.
gg:1678313
e-mail:kamilekf@o2.pl


niedziela, 26 października 2003, 21:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Na pewno będziesz miał trochę problemów. w tym układzie. Jak chcerz to mogę ci to zmontować i dać parę wskazówek na przyszłość. Jestem ze szczecina wię niedaleko.


poniedziałek, 27 października 2003, 12:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 13 października 2003, 13:57
Posty: 46
Post 
Też mi się wydaje, że lepiej taką usługę zlecić koledze ze Szczecina, bo obawiam się, że przez te złącza analogowe przez które będziesz zgrywał i spowrotem nagrywał na VHS pogubisz jakość. Może to się nie dać oglądać. Jeśli masz możliwość spróbuj jakiś analogowy mikser.


poniedziałek, 27 października 2003, 13:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Właśnie tak to się ludziom wydaje, że starczy kamera, komputer i imprezki można robić po całości. Ja bym Ci radził, nim zrobisz jakiś film dla kogoś - zrób najpierw jakiś dla siebie - zobacz jak Ci to wyjdzie i co o tym powie najbliższa rodzina (najlepiej w anonimowej ankiecie). Ja w filmowanie bawię się zaledwie od czterech lat i to wyłacznie na swój prywatny użytek, mimo że sprzętem dysponuję niezłym i mógłbym obsłużyć zarówno filmy analogowe i cyfrowe, jednak nie bawię się w to, bo poza brakiem czasu nie czuję by mój gust artystyczny mógłby odpowiadać innym, a wiem że klienci potrafią być bardzo marudni.


środa, 29 października 2003, 19:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dokladnie, popieram. Zrob tak: Ustal sobie przedzial czasowy na wykonanie 10 minutowego filmu. Np: zachod slonca... albo cokolwiek. Zaplanuj, nagraj i zmontuj. Potem nagraj na nosnik VHS albo CD albo DVD. Tak jak dla klienta. Potem ocen czy naprawde nie bedziesz sie obawial brac za to pieniedzy, moze bolesnie ale szczerze, znam to z autopsji...


czwartek, 13 listopada 2003, 18:13
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Panowie, gdzie i jak mogłbym zobaczyć jakieś profesjonalnie zmontowane wesle moze przez mentorów Hi-rka albo Witka.Mam juz dwa wesel i produkcje medyczna oraz inne na swoim koncie, zupelnie przypadkowe i amatorskie ale ludzie byli zachwyceni i mam nowe propozycje. Interesuje mnie sparawa filmowania a bardziej moontazu od 2 lat, mam sprzet niezly, kompa, znam w stopinu wystarczajacym AP 6,5, kamera dcr-vx 2000. Prosze o jakies wesele profesjonalne do wgladu, czy to tak ma wygladac jak robie i na czym polega ten caly profesjonalny montaz.
Pozdrawiam serdecznie


niedziela, 21 grudnia 2003, 02:38
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Najlepiej kontakt na pw z podaniem terenu działania

_________________
xxx


niedziela, 21 grudnia 2003, 11:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Moj teren "dzialan" (jesli mozna to tak nazwac, to bialystok :). Nie bardzo rozumiem co to znaczy pw. Prosze o bilzsze wyjasniena i dziekuje za szybka odpowiedz


niedziela, 21 grudnia 2003, 11:31
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
prywatna wiadomość. Forum pośredniczy w przekazaniu wiadomości na prywatną skrzynkę pod adresem tylko jednego konkretnego adresata


niedziela, 21 grudnia 2003, 13:19
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 00:01
Posty: 255
Post 
Matrix napisał(a):
Właśnie tak to się ludziom wydaje, że starczy kamera, komputer i imprezki można robić po całości. .



Nie wydaje się
można tak robić
Komputer + Karta FireWire + Kamera

sam tak robie i nieźle wychodzi, ale kamera to D8 TRV830E


poniedziałek, 5 stycznia 2004, 18:49
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 20:58
Posty: 197
Post 
Ale Matrix napisał tez ze jeszcze trzeba umiec to robic. I to jest swieta racja :) Czyli sprzet+umiejetnosci operatorsko/montarzowe.

pozdro


poniedziałek, 5 stycznia 2004, 20:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Poza tym karta FireWire to nie tuner TV - 100 klas różnicy na niekorzyść tunera ofkorz, a kolega dysponuje tunerem (sic!).


środa, 7 stycznia 2004, 23:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL