Teraz jest piątek, 14 grudnia 2018, 16:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 ZOOM H4n 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 25 stycznia 2009, 00:39
Posty: 49
Post ZOOM H4n
Witam,
zastanawiam się jaki poziom głosu ( REC LEWEL) ustawić na zumie. Pytam bo właśnie zakupiłem ten rejestrator i chcę go dobrze wykorzystać na jutrzejszym weselu. Temat gorący ale nie cierpiący zwłoki. Czekam na odp.


piątek, 26 września 2014, 22:02
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 9 kwietnia 2014, 09:20
Posty: 61
Post Re: ZOOM H4n
przy wartościach 30-40 nie powinno Ci przesterować nawet przy b. głośnej kapeli.. nie mniej jednak warto zabrać słuchawki i po 1-2 kawałkach udać się na dwór odsłuchać czy jest OK ;) powodzenia.
kościół imo ustaw auto..


piątek, 26 września 2014, 22:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 347
Post Re: ZOOM H4n
Zależy kto czego oczekuje od dźwięku. Ja używam od roku i cały czas na auto i jak dotąd nie miałem problemów, z tym że mam bardzo dobry mikrofon na kamerze (At BP4029) i zoom służy do uzupełnienia i wyrównania poziomów. W kościele niezastąpiony!


piątek, 26 września 2014, 22:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 8 września 2011, 22:45
Posty: 17
Post Re: ZOOM H4n
Ja również jadę jak mogę na automacie ale i tak trzeba mieć na to oko. Ponieważ zdarzały mi się sytuacje, że szedł tak mocny sygnał z miksera, że auto nie wyrabiało. Nie zawsze jest możliwość regulacji poziomu na mikserze u orkiestry, ponieważ różne są kapele i różnie to u nich bywa z wyjściami wolnymi, które mają regulacje poziomu głośności. Dlatego jak się podłączam i zaczynają grać patrze od razu czy nie ma przesterów. Najłatwiej to rozpoznać jak przyciski "1" i "2" mrugają to wiadomo, że jest przester. Jeśli auto nie daje rady, przechodze na manuala i ustawiam ręcznie poziom mikrofonów i wejść. Staram się tak ustawić aby potencjometr dochodził maks do 3/4, nie wiecej. Zawsze jest ok. Jak się zdarzy, że przy montażu jest za cicho to potem podciągam w programie i jest elegancko.


poniedziałek, 29 września 2014, 10:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL